The Internet of Everything 2015

Slide1

עולם האינטרנט של הדברים, זה עולם שאני מחוברת אליו מאוד תרתי משמע. תמיד משמח אותי להחשף לתכנים איכותיים שיכולים לעזור לי לחקור את הנושא בבלוג- על מנת שגם אתם תשתכנעו בכך שהמציאות שלנו עוברת מהפך באמצעות הקונקטיביות והחיבור בין עולם הדיגיטל לעולם הפיזי. הפעם- אני רוצה לחשוף אתכם למצגת עשירה ונהדרת של הביזניס אינסיידר, אשר מדברת על תפיסה רחבה אף יותר מזו של האינטרנט של הדברים : The Internet of Everything– האינטרנט של הכל.

המצגת מלאה באינפוטים, תובנות ומידעים חשובים ובפוסט הזה אני אסקור עבורכם את הדברים החשובים בעיני- כמו כן, אוסיף על הנאמר תובנות והארות משלי- שכן הטריטוריה הזו הינה דומיין אותו אני חוקרת כבר הרבה זמן ויש לי הרבה מה להגיד עליו. בתחתית הרשומה הצמדתי עבורכם את הקובץ המקורי, על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם ולקטוף ממנו מידעים משלכם.

Slide4

הדרך בה אנחנו ניגשים אל האינטרנט השתנתה באופן דרמטי– התחלנו להשתמש באינטרנט באמצעות הPC עברנו אל סלולר ואל טאבלטים, ועכשיו האינטרנט מתגלגל אל מקום חדש- בו הוא נפגש עם כל אובייקט ועם כל מכשיר.

הרעיון הזה פוגש אותנו בתוך הבתים שלנו– והופך אותם לחכמים יותר, במקומות העבודה- שם הפריון של העובד יכול לעלות באמצעות שכבת הדטה שמתאפשרת על ידי הקונקטיביות- כמו כן, מוריד סיכונים לעובד, וזה כמובן פוגש אותנו בערים שהופכות להיות ליותר חכמות- ובאמצעות החיבוריות מאפשרות ויסות חכם יותר של עומסים, זיהוי תקלות ויצירת המון הזדמנויות חדשות שלא היו זמינות לנו בעבר.

Slide8

האינטרנט של הדברים– יהווה ללא ספק את כוח המחשוב הגדול ביותר- את שוק המכשירים המחוברים המשמעותי בעתיד. המון דברים שלא היו מחוברים בעבר-יהיו מחוברים, המכשירים הקונקטיבים יהוו שוק גדול מבחינה מספרית, שוק גדול יותר מPC- טאבלטים, וסמארטפונים גם יחד. זו הזדמנות אדירה לייצר רווחים חדשים לגמרי עבור חברות גדולות של טכנולוגיה, אבל גם עבור סטארטאפים קטנים שצומחים ומזרימים אל השוק הרבה מאוד חדשנות ויזמות באזור הזה.

Slide12

חשוב להבין כי האינטרנט של הדברים קובע סטנדרטים חדשים לכל המושג של Big Data– שכן כל החפצים שיהיו מחוברים יהוו למעשה קונקטורים שמייצרים דטה מובנית, על ידי כל הסנסורים שיוצמדו אליהם- והדטה שתיווצר תוכל להוות הזדמנות אדירה להבנת ההתנהגות של האנשים, הצרכים והכשלים.

Slide15

מה הם הדריברים המשמעותיים ביותר לגדילה של IoT- לGrowth ? עד 2020 חצי מכדור הארץ יהיה מחובר לאינטרנט, וליותר ממיליארד בתים יהיה חיבור לWi-Fi- המכשירים שכבר היום אנחנו מחוברים אליהם ודרכם יוצרים תשתית של חיבוריות שהם- מובייל ומחשוב לביש- יעזרו לנו להיות בקונטרול על הרעיון של הIoT ועל העובדה שהכל מסביבנו יהיה קונקטיבי. המחיר של סנסורים שמאפשרים את החיבוריות הזו רק ירד- ויפתח הזדמנות ענקית להתרחשויות חדשות לדברים שאינם יכולים להיות כיום מחוברים.

Slide19

כבר היום חברות משתמשות בIoT לטובת השבחת האפקטיביות והשקת מוצרים ושירותים חדשים. אפשר לראות בגרף שנמצא מעל הפסקה הזו- עסקים משתמשים בקונקטיביות לטובת השבחת שירות הלקוחות, הגדלת הרווחיות באמצעות שירותים חדשים או מוצרים, השבחת הפרודיקטיביות בשימוש בנכסים של החברה, ושימוש ביותר אינפורמציה שיכולה להזין את מאמצי הביג דטה והאנליזה של העסק. כפי שכבר אמרתי ביג דטה במקרה הזה הוא משמעותי ביותר שכן הסנסורים יוצרים דטה שהיא מובנת וניתנת לניתוח בקלות- ובכך מאפשרת להבין את התהליכים ואת הפונקציונאליות של הדברים כפי שלא יכולנו לעשות בעבר.

Slide20

חברות גם יכולות לחדש בצורה משמעותית בכך שהן מאמצות אסטרטגיות של IoT אל תוך האסטרטגיה העסקית– עובדה זו מאפשרת לבנות מודלים חדשים של עסקים, להשביח את רמת השירות ואת שביעות הרצון של הלקוחות, כמו כן לבנות ולעצב מוצרים באופן חדש שמאפשר חדשנות מבדלת מול מתחרים- להוזיל את העלויות של היצור על ידי כך שהכל מנוהל במערכות חכמות שיודעות להתריע ולעדכן בעוד מועד ככלי חיזוי על בעיות ועוד ועוד.

Slide21

חברות מתעשיות שונות ממהרות לנצל את ההזדמנות הזו– ולחפש איפה הן מתמזגות בסיפור של הIoT, כמו כן חברות השקעות- משקיעות בהזדמנות ובכך מעידות על המשמעות של המגמה הזו בעתיד הקרוב.

אבל לא הכל ורוד- ישנן גבולות ומחסומים שיכולים להיות כמוקש בדרך וכהפרעה לגדילה ולשגשוש של הרעיון- ישנן סוגיות של אבטחה שיוצרות הרבה מאוד דאגות. הפריצות אל המידע ואל הדטה, העובדה שאין פרוטוקולים או מדיניות ברורה, בעיות רגולטוריות ועוד. למכשירים המובילים ישן בעיות אבטחה גדולות מאוד וחולשות.

Slide28

חשוב להסתכל על התחום של הIoT– באופן קצת יותר נקודתי ולהבין את ההזדמנות. למשל בתחום הבתים החכמים- גאדגטים שונים מבטיחים לנו דרכים חדשות להיות בקונטרול על הבית שלנו בשלט רחוק. זה למעשה גם הורטיקל המשמעותי ביותר בשוק של צרכנים בתחום הIoT- העולם של החפצים המחוברים לסביבת הבית. אוטומיזציה של הבית ואפליקציות שקשורות באנרגיה בבית הינן הסקטור המוביל בתוך העולם של הבית המחובר. למשל הפיתוח שגוגל רכשה Nest– אותו אוהבים לסקור הרבה שכן הוא מהווה הצלחה במכירות- כבר בשלבים המוקדמים וניתן לראות אימוץ משמעותי וכדאיות שכן הוא עונה על בעיה אמיתית, עם פתרון מעולה ובמחיר סביר.

Slide31

מצד שני באופן כללי לקוחות, צרכנים אינם לגמרי משוכנעים בכדאיות או בצורך שהרעיון של הIoT עונה עליו. 41 אחוז מהלקוחות מרגישים שמוצרי IoT עליהם שמעו הם גימיקים ולא משרתים ערך אמיתי ומשמעותי בחייהם. 58 אחוז מרגישים בצורה חזקה שהם לא ישדרגו למכשירי IoT אלא אם כן החיבוריות תייצר משהו חדש באופן משמעותי בחייהם. והרוב הגדול של הנסקרים עונים כי מכשירי IoT עדיין מאוד יקרים בשבילם.

Slide37

הטלוויזיה המחוברת הינה מוצר ה– IoT הראשון שיוצר הצלחה צרכנית משמעותית- שליש מהבתים בארה”ב כבר עכשיו מחזיקים בConnected TV, שתי חברות הינן השחקניות המרכזיות של השוק הזה הינן- סמסונג ו-Vizio.

Slide43

עוד אזור שעובר טרנספורמציה ויהפוך למיינסטרים הינו העולם המחובר בתחום הרכבConnected Cars. עד 2020- 100 מיליון רכבים חדשים יהיו מחוברים לאינטרנט- עובדה תייצר בתוך הרכב הזדמנויות חדשות לגמרי שאינן קיימות כיום. למשל : הרכב שלנו יהפוך לתחנת העגינה של הקניות שלנו ודרכו למעשה נשלוט בכל רשימת המצרכים שלנו, הזמנת מהסופר וקבלה הביתה- הוא יהפוך למגש איקומרסי משמעותי ביותר במסע של הלקוח. שחקניות מובילות מתעשית הרכב כבר עכשיו מייצרות מכוניות מחוברות- BMW, וולו, פורד אאודי ועוד.

אבל כרגע המודעות של הלקוחות עדיין מאוד נמוכה. מצב זה כמובן ישתנה שכןהורטיקל הזה של הרכב יעבור תהפוכות גדולות ולמעשה יבוא היום בו הרכב שלנו יהיה אוטונומי וידע לנסוע בעצמו- את החלום הזה גוגל מפתחת כבר היום ומאפשרת לנו לראות כיצד הוא הופך הלכה למעשה למציאות.

Slide51

המאמץ הגדול ביותר של עולם הIoT יהיה להערכת הביזניס אינסיידר – בתחום המגזר העסקי ולא במגזר הפרטי. ב2016 ההערכות של הביזניס אומרות שכמעט חצי מעסקי הIoT יגיעו ממכשירים שמחוברים בעסקים. כמעט כל התעשיות ימצאו בנפיט- אבל באופן טבעי האזור הראשון בעסקים שימצא בכך בנפיט מוביל לעסקים הינו תחום הלוגיסטיקה, ויצרנים.

Slide58

רובוטיקה הינו אזור נוסף שמתפתח ונוצר לו ביקוש גדול מאוד. אמזון למשל חוסכת זמן וכסף (עד 900 מיליון דולר בכל שנה) בכך שהיא משתמשת ברובוטים במחסנים שלה.

Slide61

עסקים גם בוחנים בצורה זהירה– דרכים חדשות לשילוח באמצעות Drones וזאת לטובת ביצוע משלוחים ויצירת רשת תפעולית הפצתית חדשה.

אין ספק שהסקירה הזו מציגה לנו-קשת רחבה של הזדמנויות שנוצרת באמצעות הרעיון הזה שאני קוראת לו העולם המחובר- Connected World, עולם שבו האינטרנט נמצא בכל מקום וגבולות שחשבנו בעבר שחוסמים אפשרויות מוסרים, ובמקומם מגיעים הרגלים חדשים ושיטות חדשות לעשות את הדברים. כמו שהבטחתי אני סקרתי לכם רק חלק מהדברים שכתובים במצגת ולכן הצמדתי לכם אותה לתחתית הרשומה על מנת שתוכלו להתרשם ממנה בעצמכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.