The Pace of Technology Adoption

מידע משמעותי שהוצאתי מתוך מאמר בHarvard Business Review מובא אליכם ברשומה הנוכחית. המאמר המעניין הזה- מעצב עבורנו את נקודת המבט בכל הקשור לאימוץ הטכנולוגיות ולקצב של מימושן. בעיני חשוב להיות דרוכים לקבלת אינפורמציה מסוג זה מכיוון שהיא מאפשרת לנו לנטר את המגמה, להבין את נטיות המשתמשים ולשרטט את המשך דרכנו. הכותרת לתוכן : הקצב של אימוץ הטכנולוגיות מקבל תאוצה ומהיר יותר. למי שרוצה לקרוא את המקור רצ”בLink.

הרבה מאוד אנשי התעשייה אומרים כי– חדירת טכנולוגיה ומכשירים והאימוץ שלהם הולכת ומתפשטת בהתמדה, במהירות מואצת ובקצב אינטנסיבי. המחקר של הביזניס רוויוז בדק האם זה כך, וגם חילק את השאלה לתחומים שונים. בגדול, התשובה הכללית לשאלה זו היא שכן ! ניכרת גדילה משמעותית והאצה של קצב האימוץ של טכנולוגיות חדשות. תופעת האימוץ של טכנולוגיה חדשה כיום נעה במעגלים של בין 24 עד 36 חודשים, נתון שמאפשר לנו לערוך השוואה מול שנים קודמות- בהן טכנולוגיה חדשה הייתה מוטמעת בחיינו רק ברדיוס של 60 חודשים. תוכלו לראות בגרף שמוצג לכם למטה- סגרף שעוצב על ידי הניו יורק טיימס, איך הקטגוריות השונות של הסחר במוצרים מושפעות מהאימוץ המהיר. סקר זה כולל מבחר ממצה, מאינטרנט ועד למוצרים אלקטרוניים, ומשקף את רמת החדירה השונה בפלחי האוכלוסין השונים של בתי אב בארה”ב. לקח שנים לעולם הטלפוניה להיכנס ל”נעלי הבית” של 40 אחוז מבתי האב בארה”ב לעומת חמש שנים בלבד שנידרשו לסלולר כדי להשיג בדיוק את היעד הזה. כפי שתוכלו להיווכח על סמך הגרף, החדשנות מביאה להאצה מוגברת עם נפח תפוצה גדול בהרבה יחסית לשנים הקודמות..

מהי תכלית האמירה ומה חשוב לקחת מהאינפורמציה הזו ?  חברות שתהיינה מוכנות לתחרות ותייצרנה בידול אמיתי אל מול השוק ההתחרותי- הן אלו שמסוגלות לנוע הרבה יותר מהר על מנת להנות מההזדמנות הזו שמוצגת לפניהן. התנועה האינטנסיבית הזו מפתחת למעשה תכונה חדשה בקרב צרכנים, בקרב קהל הגולשים- תכונה של אימוץ מהיר באופן כללי והתלהבות מחדשנות, כך שהאימוץ המהיר של הטכנולוגיות משקף הזדמנות גדולה מאוד בדרך בה חברות יכולות לתפוס את מקומן המרכזי בזירה ולחולל שינוי בהיקף המכירות שלהן.

Consumption Spreads Faster Today chart

בגרף השני המוצג מתחת לפסקה זו – גרף המוגש על ידי Michael DeGusta מMIT, תוכלו לראות תוצאות דומות. הויז’ואל משקף 30 שנות התקדמות בתחום האלקטרוניקה ו25 שנים בתחום הטלפוניה- השנים שנדרשו לאמץ ולייצר תשתית שמקיפה נפח גדול של משתמשים. לעומת 10 אחוז בזמן הקודם, בפחות מחמש שנים הטאבלטים הצליחו להגיע לרייטינג דומה. לסמארטפונים למשל לקח רק עשר שנים לחדור לשוק ב 40 אחוז. זוהי עלייה מרשימה אם נביא בחשבון את הצגת הסמארטפון הראשון של בלאקברי.

Telephones chart

מילת סיכום.  ברור שעולם הטכנולוגיות המתפתחות, הסחר המקוון והארנה הדיגיטלית עם התשתית הטכנולוגית שלה נמצאים בעליה מתמדת כך שיופיעו עוד ועוד שחקנים- עם פחות חסמים מצד המשתמשים המודרניים שהפעם כבר מרגישים בידיהם את “נחת זרועה” של הטכנולוגיה דווקא כשיטה חמה וידידותית. זו הזדמנות שכולנו צריכים לשים לב אליה כי היא משרתת אותנו כתשתית מבנית infrastructure- הן במבנה התקשורתי והן בתחום עסקי, ומסוגלת לעורר אקשן חדש וככל שהיא תיטמע יותר ויותר בחיינו בצורה יותר טבעית כך גם המשמעות שלה לגבי המציאות העסקית שלנו תגדל ותפיק עוד ועוד הזדמנויות חדשות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

  • EitanNo Gravatar says:

    יכול להיות שזו בעייה של רזולוציה, אבל מהגרף המרשים של הניו-יורק-טיימס נראה כי בחמישים השנים האחרונות הקצב די זהה, מטלוויזיה צבעונית דרך מיקרו, מחשבים ואפילו טלפונים ניידים.
    מעניין גם שבפוסט המקורי מצוטט גם איש תעשיית הרכב שטוען להתקצרות מעגלי הפיתוח מ- 60 חודש ל- 24-36, וזאת למרות שכולנו עדים לשמרנות וכבדות תעשיית הרכב. הלואי והוא צודק.

Leave a Reply

Your email address will not be published.