Theme Song | Facebook

 

 

מזמן לא כתבתי על נושא חשוב ביותר בעיני, והוא : בניית התוכן שאנו מייצרים במתחמים שהקמנו. אני קוראת המון על התפתחות העולם הדיגיטלי ועל השלכותיו העסקיות ההולכות ומתרחבות, וניכר בכל המקורות בהם אני נתקלת שהנושא המוביל והחשוב ביותר סובב על : תוכן ! מתברר שסיפור התוכן הוא המַפתֵחַ והשיטה הטובה ביותר ליצירת קהילה המתעניינת במתחם שלנו. תוכן מוצלח יכול להפוך את המתחם למוקד משיכה עוצמתי, אך הוא מותנה ביציקת משמעות מתמשכת, המעמיקה את הקשר עם בסיס האוהדים שהתקהל סביבנו. אחד המחסומים המשמעותיים בדרך ליצירת תוכן (כפי שהתחדדו לי לאחרונה) נובע מהעובדה שלא ברור לנו מה למעשה אנחנו צריכים להגיד ומה יהפוך אותנו למעניינים לאורך זמן. החלטתי לנסות לשרטט לכם את מהלך הדברים ברשומה זו.

לבנות מגדל תוכן בFacebook | שיר נושא | על פניו נראה לי שהתחום של התוכן למרות הדיבורים הרבים עליו עדיין נמצא תחת שיפוצים ובנייה. אחד הגילויים הבולטים ביותר בנושא זה הוא שנמצא מעט מאוד חברות וארגונים שמלכתחילה מאמצים לעצמם סיפור נושא , תמה , מוטיב מרכזי.  ברם ה”מוטיב החוזר” הוא השיר המאפשר לנו לבנות המשכיות. שיר המשכי אמור להיות מושתת על עולמות התוכן המרכזיים של הארגון אותם הוא רוצה למנף ולחזק דרך פעילות קונסיסטנטית במתחמי המדיה החברתית. הכוח שלכם במדיה זו בא לידי ביטוי בסצנה שבה אתם הופכים לבמאים, לעיתונאים, המוציאים לאור של הסיפור. ראוי לחשוב לעומק מה יהיו הדגשים עליהם תרצו “לשים את האצבע” ואיך תוכלו להעביר אותם לזולת בצורה מעניינת ולאורך זמן. חשוב לזכור שהנושא סביבו אתם מפתחים את השיחה צריך להתמקד בעולם תוכן מעניין ורחב ולא להתקבֵּעַ בלעדית סביב הצגת המותג. הקשר בין פעילות התוכן שלכם לבין העובדה שאתם המושכים בחוטים ושהתוכן נוצר מטעמכם, ממילא ייצג אתכם בעקיפין.

ערך חזון | לגלגל את הסיפור שלכם לאורך זמן | חברות רבות חושבות היטב על כדאיות הכניסה למתחמי המדיה החברתית. מה למעשה הן אמורות להרוויח מכניסה לתחום זה ולמה למעשה הן צריכות להשקיע כל כך הרבה משאבים, בכוח אדם ובכסף על מנת שתצלחנה. אחת הסיבות המרכזיות שצריכות לעניין את החברות היא העובדה שדרך הפעילות במדיה החברתית הן יכולות למעשה לחזק ערך, להציג חזון לגבי המקום אליו הן בוחרות לשאוף, אמירה מסוימת שתיתפש על המותג שלהן ותדבק בו על פי תחושת הקהל. דרך הפעילות היצירתית אתם יכולים למעשה לבנות מערכת קשרים חכמה. קיום דיאלוג מתמיד המושתת על סיפור הערך יכול לשרת אתכם לאורך הדרך ולעזור לכם למתג את התוכן של הארגון.

נכס דיגיטלי | אתם בונים נכס דיגיטלי שיכול לחזק את המסר שלכם ואפילו למתג אותו. לשם כך יש להכין מראש מהלך עם חוט שדרה ארוך – זוהי השקעה ראשונית במסר לקראת שלב ההתמקצעות ולכן רצוי לשריין לטובתכם אנשי מקצוע שיכולים “למלא” ולְעַבּוֹת את המסר בתובנות אינסְטרוּמֶנטַליות. המסר שלכם צריך להיות מספיק גמיש וקשוב לרחשי השטח והוא חייב לספק ערך ממשי עבור הגולש.

בפרקטיקה : תוכנית עבודה | על מנת שתוכלו לממש את הסיפור מן ההכרח לשרטט תוכנית עבודה, תוכנית הכוללת מבט קדימה לטווח הקרוב אבל בד בבד גם לשלבים הבאים ואפילו עד לטווח רחוק. מֵעֶמְדָה זו יקל לכם לדמיין איך ייראה עולם התוכן שלכם באופק הרחב ולשקול לפיו איך מייצרים שירשור חכם לסיפור. המדיה החברתית מוּנעת ברצף של פעילויות קטנות אשר יחד מגוללות תרחיש חכם ואיכותי על פני המהלך כולו. במלים אחרות: הפעולות אמנם נעשות צעד צעד אבל מוטב שיהיו בשליטתכם הודות לראייה כוללת של התמונה המלאה.

בפרקטיקה : סדר יום גאנט | לבניית תוכנית העבודה חשוב שתייצרו גאנט פעילות אשר תומך בצעדים שלכם ברמת הפעילות היומיומית ומעדכן אתכם בקביעות לגבי המתרחש בשטח הלכה למעשה שבוע שבוע , יום יום . הגאנט הוא כלי אשר יכוון אתכם בבחירת המשימות המוטלות עליכם כגון לברר את מי צריך לתפעל על מנת שתגיעו ליעד בזמן . המדיה החברתית היא תמיד סיפור קבוצתי שמורכב מכמה אנשים שונים זה מזה, וכמו כן הוא תלוי בכל מיני גורמים פנימיים וחיצוניים ובסוגי ההפקות של סרטונים, תמונות וטקסטים שייכללו במסגרת התוכן. האפשרות שלכם להתבסס על תכנון מראש של ציר הפעילות תמנע מכם ליפול בין הכיסאות בדילוור המסרים השוטפים.

בפרקטיקה : סטאטוסים | את אותה תוכנית, אותו גאנט אתם צריכים למעשה לפרק לסטאטוסים בודדים המתוכננים לפריסה על לוח זמנים ארוך. “החוכמה” היא לדעת מראש על מה תדברו, לתכנן את המועד הרצוי להצגת הנושא ובינתיים לשים בסטוק התוכן שלכם את שרשור התוכן המשוער ובבוא הזמן גם להפגין תוך כדי תנועה את הגמישות המתבקשת אל מול מה שקורה בפועל בשטח. הסיפור שלכם מורכב מחומר גלם זמין וידוע, שנילקח מתוך מה שארע בעבר, ממה שקורה בהווה ומן הסתם מתוך הצפי לעתיד – קרי החזון שרקמתם. מעצם מעשה הכתיבה שלכם והתכנון מראש  מובטח לכם כי תפַתחו את המיומנות הדרושות בכדי לקבוע את הקו והכיוון ההולמים. לאורם תוכלו להיערך  גם לתפנית ספונטאנית בסיפור דהיינו להיענות לרחשי הקהל כשקורים דברים לא מתוכננים. חשוב לקבל בשמחה את השינויים המוכתבים מהשטח, שכן הם עוזרים לנו לייצר תוכן נוסף ומכניסים ממד אמת לתנועת הסיפור שלנו תוך כדי ההתקדמות הלאה. ראוי לאפיין במדויק את הפרסונה המייצגת אתכם כלומר לחשוב היטב מי יספר את הסיפור ולתת שֵם לדמות שמספרת, (ולחילופין להגדירה ב “טייטל”). כל אלו עוזרים לנו להאניש את העשייה המתמשכת של התוכן ולהנגיש אותה ביתר קלות.

מילת סיכום | תפישת העולם הקדומה אמרה שמסַפֵּר הסיפורים חייב להיות מחבר מומחה לַדָבָר : סופר, עיתונאי, צלם, מתעד . היום כל אחד מאיתנו יכול להפוך למפבלש בפני עצמו ולכולנו ניתנת ההזדמנות להתנסות בזכות הזאת. השינוי הגדול נגרם בעיקר מצד המדיה שבה קיימת בפועל הנגישות האישית לכל אחד מאיתנו להקים מתחם תקשורת לכל דבר. ייתרון נוסף שמציע לנו העידן הטכנולוגי הוא האפשרות להחזיק ולהשתמש באופן פרטי בכלי התיעוד המצוינים של המדיה, שעוזרים לנו להתנהג כמו עיתונאים קטנים . כמו כן, קם דור חדש של משתמשי תקשורת טכנולוגית חדישה שאינו חי בפחדים או לָכוּד בסטיגמות אלא יודע להיות פרואקטיבי ויזם , יוצר ומתַקשר. כל ההזדמנויות הללו פותחות אפשרות רחבה לכל אחד מאיתנו להציג ולהעביר הלאה את הסיפור שלו ובכך למעשה למגנט סביבו קהילה. כל שנשאר הוא : להעיז, לנסות, להסתכן בטעויות ולהעיז מחדש.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

3 comments

  • איזה חידוש! גאנט עבודה בפייסבוק! זה כל כך הגיוני, כשמסתכלים על הפייסבוק כ”עוד” פלטפורמת עבודה, אבל זה כל כך לא טריויאלי נוכח האופי הספונטני של הכתיבה והשיחה בפייסבוק שהתרגלתי אליהם. אני לוקחת מהפוסט שלך המלצה לקפיצת מדרגה בניהול התוכן. שוב תודה… על הארת העיניים

  • שרונהNo Gravatar says:

    מעולה, תודה רבה זוהר:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.