אני ממשיכה בסקירות של 2016– המציגות את המגמות החשובות עליהן משמעותי להתעכב, הסקירות מורכבות מנתונים אשר פורסמו בביזניס אינסיידר וכוללת תוספות, אינפוטים ותובנות משלי. הפעם, אני רוצה לדבר על הפרדיקציות שתעצבנה את שנת 2016 במדיה, ליתר דיוק במדיה הדיגיטלית.
פרדיקציה ראשונה– שנת 2016 תהיה שנת מלחמת הוידיאו במובייל- זה כמובן התחיל כבר ב-2015 כשהשחקניות המשמעותיות במגרש משחקים זה היו גוגל ופייסבוק, אבל שנת 2016 תהווה התחממות של השטח ואין ספק שיהיה מעניין. מארק צוקרברג כבר אמר ב-2015 שבעוד חמש שנים פייסבוק תהפוך כולה לפלטפורמת וידיאו-Link, וזאת אמירה שמובילה אותנו להבנה שאנחנו הולכים בצעדי ענק אל מציאות שהיא-Mostly Video או אפילו-Video Only.
הודות ל-Auto-play ול-Suggested Videos, כמו כן לעובדה שקהל המשתמשים במובייל גדל, פייסבוק כפי הנראה תהפוך להיות למקום אליו הולכים בשביל לראות סרטים בפורמאט קצר בשנת 2016. ההערכות הן שמותגים וחברות מדיה ייצרו אקסלרציה לנוכחות שלהם בוידיאו כשהם מפרסמים באופן ישיר בפייסבוק ויגרמו לכך ש-Facebook בסופו של דבר תעקוף את יוטיוב בכמות סרטוני הוידיאו שמועלים לפלטפורמה ואולי אף בצפיות.
Snapchat תמשיך לייצר שותפיות אקסלוסיביות עם חברות מדיה ומותגים גדולים זאת לטובת העצמת סקצ’ן ה-Discover והפיצ’ר שלה של-Live Stories. קהל הצופים של הפלטפורמה במיוחד בוידיאו יגדל בצורה משמעותית, והחברה כפי הנראה תהפוך לחברה פומבית עוד השנה.
YouTube תשאר שחקן וידיאו ענק ומשמעותי אבל תצטרך להשען בצורה משמעותית על מה שקרוי- YouTube Stars זאת לטובת הגברת כמות הצפיות בפלטפורמה כמו כן על השירות החדש שלה- הססקריבל- YouTube Red.
פרדיקציה שנייה– תהיה סטנדרטיזציה לניטור ומדידה של צפיות לאון ליין וידיאו והדבר הזה יהפוך למהותי כי זו נקודה משמעותית בתוך התחרות. ב-2015 סרטוני וידיאו הפכו ל- Mobile First כשניתן לראות זאת במספרים שכן-50 אחוז מהטרפיק העולמי מגיע מוידיאו במובייל- Global Mobile Traffic– זאת על פי אריקסון. אבל חסרה סטנדרטיזציה בקביעה של צפיות במובייל וידיאו און ליין במובייל, וזו תהפוך לנקודה קריטית ב-2016.
ההערכות מקרינות על כך שפלטפורמות כמו- פייסבוק, יוטיוב, Snapchat וטוויטר תצטרכנה לחשוב על הסוגיה ולייצר מטריקות חכמות אשר משקפות את הצפיות בוידיאו. פייסבוק למשל מודדת צפיות, בעוד שיוטיוב מודדת את זמן הצפייה. אנשי שיווק ומפרסמים יצטרכו לדרוש את הסטנדרטיזציה הזו על מנת שיוכלו לקבוע את מידת ההצלחה של התכנים שלהם לאורך זמן.
שירותי- Subscription Based Streaming גם הם ימטרכו לספק יותר אינפורמציה על הרגלי הצפיה, ככל שהצפיות עוברות ל-Online Viewing. כרגע, שירותים כמו Netflix אשר נכנסה בתחילת השנה לישראל –Link, ואמזון פריים לא חושפים את כמות הצפיות שהתוכניות שלהם מקבלות, נתון אשר הופך את העבודה של השחקניות השונות בתמונה- ליותר קשה אל מול התחרות.
פרדיקציה שלישית– פרסום Native ימשיך להתפתח ולצמוח, ויהיה שיפור ניכר ברמת התוצאות העסקיות ככל שמפרסמים וחברות פרסום מתמקדים יותר בחווית הלקוח ב-User Experience. ישנו פחד עולה ממגמת הAd Blocking במיוחד במסך המובייל, והפחד הזה כמו כן אנסמבל של משתנים נוספים יוביל את המפרסמים להיות בפוקוס על השבחת חווית היוזר במרחב הדיגיטלי. מכיוון שפרסום נייטיב כולל גם מודעות Native בסושייל, נייטיב וידיאו, ותוכן שהוא ספונסרד- באופן טבעי הפרסום הופך לכזה שלא “מטריד” את חווית היוזר, המיגרציה לנייטיב תוכל לעזור להגדיר מחדש את הפרספציות של היוזרים על כל מה שקשור לפרסום דיגיטלי, ובכך לעצור את תנועת חסימת המודעות.
בנוסף, בסוף 2015 גוגל התחילה לאפשר לפאבלישרז ולמפרסמים לקנות ולמכור Native Ads בצורה פרוגרמטית דרך ה-DoubleClick שירות ופלטפורמת הגשת המדיה של גוגל. מכיוון ש-DoubleClick חולש על צ’אנק עצום של פרסום באקו סיסטם המדיה במרחב הדיגיטלי- על ידי הפשטת הדרך בה מפרסמים ופאבלישרז יכולים לקנות או למכור- Native Ads בסקייל גדול, ההערכות הן שעובדה זו תפמפם בצורה משמעותית מפרסמים אל עבר-Native Ads.
פרדיקציה רביעית– ההערכות הן ש-Yahoo תמכור את עסקי הליבה שלה וכפי הנראה לחברת תקשורת גדולה.
Yahoo לא הצליחה להרים את הפרפורמנס העסקי שלה בשנת 2015, וכפי הנראה עובדה זו תעודד את החברה לחפש אחר קונה שיוכל לרכוש את ליבת העסק שלה, הנכסים הדיגיטלים, פלטפורמות המדיה והטכנולוגיות שלה- כמו כן את יאהו יפן וזאת כבר בתחילת השנה. למרות שיאהו מצהירה שכרגע עסקי הליבה שלה לא נמצאים על המדף למכירה, ההערכות הן שכשהקונה הנכון יגיע זה יקרה.
בעוד שגם פייסבוק וגם גוגל יכולות להיות שחקניות מעניינות להשקעה או רכישה של ייאהו- כי הן יכולות להרוויח המון מנכסי המדיה של החברה בכל הקשור לפיננסים, ספורט וגם לחלק מכלי הדיגיטל שלה כמו האימייל- דווקא המאיץ הטוב ביותר עבור יאהו יכול להיות חברת טלקום גדולה שתעשיר ותשתמש בנוחכות של יאהו ובפלטפורמות ה-Ad Tech שלה בצורה החכמה ביותר כמו כן תוכלנה לעשות מוניטיזציה על הדטה של היוזרים.
מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו פתחה לכם את הראש ואת הכיוונים שחשוב להסתכל עליהם, הן במבט היומיומי והלוקאלי והן במבט גלובאלי על שינוי המדיה באופן כללי וההשפעות שיש לשינוי זה על האקו סיסטם הכולל. אין ספק ששנת 2016 הולכת להיות שנה מלהיבה ומאתגרת עם המון חיכוכים, הפתעות ושותפיות מלהיבות, ואני מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם כאן בפרטים ובריגושים נוספים.