Top eCommerce Predictions For 2016

PEEC

הפוסט הזה מהווה יריית פתיחה לסדרה של סקירות אשר עוסקות בתחזיות לשנת 2016- ריוויו מנקודות מבט שונות וזוויות משמעותיות המשפיעות על העסק. בסקירות ישולבו אינסייטים ומספרים מעניינים מבוססים דטאות מחקריות אותן שלפתי מהמנוי שלי בביזניס אינסיידר, הפוסטים ייצגו מאשאפ בין דברים שנאמרו ב-BI לתובנות משלי ולדברים שחשוב שתתמקדו בהם.

הסקירה הנוכחית תעסוק בתחזיות לעולם האיקומרס, וכולי תקווה שהמידע יועיל עבורכם בשרטוט ועיצוב מפת הדרכים שלכם לשנה החדשה. בואו נתחיל…

פרדיקציה ראשונה | אמזון תמשוך את העסקים לעברה– Amazon בצעה שינוי משמעותי ופרוססינג שמטרתו לבנות את הדרך שלה לטפל בכל מה שקשור לשילוח וללוגיסטיקה זאת בשנת הפעילות 2015, התפיסה בנתה לה את היכולת להיות השחקנית המובילה שמחזיקה את כל השרשרת ולהפוך לכלי אמיתי בידיים של המותגים המסחריים.

משמעותי לבחון את הצעד של אמזון וללמוד ממנו, שכן זה מחזק את חשיבותה של תכנון האופרציה בדרך לבניית מהלכי איקומרס מובנים וססטינבילים. כל הפיתוחים שAmazon בנתה מחדדים כי היא תהפוך לפרונט של הפתרונות אל מול העסקים- המותגים שרוצים להיות פעילים במרחב שלה, ובשיטה הזו היא מעבדת אל תוך התשתית ואל היכולת שלה את המומחיות כשירות לכל דבר ועניין.

הפרשנות לכך בגאוגרפיית ישראל הינה ששחקני איקומרס שירצו לקצור הצלחות אמיתיות יצטרכו לחשוב רחב יותר ובהיבטים אופרטיבים מלאים, ועל הבסיס הזה יכולה להבנות כלכלת קומרס חדשה לגמרי אשר מייצרת הזדמנויות ומודלים עסקיים חדשים.

איקומרס לא מתחיל ונגמר באתר עם UI מדהים, החוויה האמיתית צריכה להתפר קצה לקצה והלג האחרון ה-Last Mile הופך להיות לקריטי במשוואה.

פרדיקציה שנייה | פייסבוק הופכת לכלי ואנאייבלר משמעותי בעולם של איקומרס. מכירות אשר נובעות מפעילות בפלטפורמות סושייל כיום נחשבות לשוליים של רווח ולנישה, אבל התוכניות של פייסבוק תשחקנה מקום משמעותי ותפקיד אחר במיקום של הסושייל בשרשרת.

ב-2015 פייסבוק יצרה פוש גדול אל עבר השגת יעדים אשר מחברים מותגים וקמעונאים באון ליין אל הפלטפורמה שלה ועושים קונקשיין של הסושייל לקומרס הלכה למעשה. למשל, הפיכת ה-Messenger לכלי אפקטיבי אשר עוזר לסוחרים להיות בקשר עם הלקוחות ובונה גם יכולות של שילוח עם שחקניות כמו- Uber, Gett ו-Lyft.

אנשים יכולים להשתמש עם האפליקציה ככלי לשירות לקוחות וזאת לטובת דיאלוג עם המותגים מהם הם רוצים לרכוש, או שמהם רכשו. בנוסף, פייסבוק יצרה אינטגרציה של יכולות שילוח בתוך ה-Messenger עובדה שהופכת אותה לשחקן טרנזקציות- כל אלו יחד ממקמים את פייסבוק כמובילת שוק אשר מעצבת את מיקומה של פלטפורמת הסושייל באקו סיסטם של הקומרס.

פרדידקציה שלישית | Beacons סוף סוף הופכים להיות במיינסטרים. השימוש באפליקציות לקניות בסמארטפונים ובאיפדים צמח וגדל מ-2014 ב-174 אחוז ! זו צמיחה גדולה יותר מכל אפליקציה שאנחנו מכירים בכל קטגוריה, זאת על פי- App Analytics Company Flurry. כתולדה מכך, אפליקציות לקניות במובייל משמשות ככלי של פרוקסימיטי- והופכות להיות ללב ליבו של Proximity Based Marketing- ולסיסטם שמניע תוצאות טובות יותר.

Beacons

אל תוך כך נכנסות יכולות כמו Beacons, ביקון הם למעשה דיוויסס קטנים שיש בתוכם חיבוריות Wireless לאינטרנט אשר מאפשרת למותגים מסחרים וקמעונאים לייצר מסרים בדחיפה אל תוך מכשיר המובייל שלנו, קופונים וקידומים אשר מחברים בין הצרכן, הסמארטפון שלו והמיקום הפיזי בו אנחנו נמצאים.

האימוץ ההולך והגובר של קמעונאים את הטכנולוגיה הספציפית הזו נשקף כי הוא כפי הנראה יהווה כפתרון יעיל אשר מחבר בין כל הנקודות ויוצר “קסם” בזמן אמת.

פרדיקציה רביעית | הכיבוש של הסינים את המערב. ההערכות הן כי עליבאבא תנסה לרכוש חברת איקומרס גדולה בארה”ב – בשנה שעברה היו הערכות ופרדיקציות שAlibaba תרצה לכבוש את השוק האיקומרסי האמריקאי, אבל זה לא קרה בפועל.

11main-e1402458008517

אבל, ישנן שמועות המשכיות לכך שAlibaba עדיין רוצה למצוא דרך אסטרטגית להכנס לתוך ארה”ב, הקמעונאית הסינית כרגע מפעילה רק נכס אחד בתוך המדינה-11Main.com, והוא אינו קרוב לשקף את המלאי המלא שיש לעליבאבא ולMarketplace שלה להציע.

Etsy

תרחישים שיכולים להתקיים : רכישה של עליבאבא את- Etsy זאת לטובת הרכשת השוק האמריקאי ובסיס לקוחות רחב.

זה אומר בהכרח ש-eBay צריכה לעשות ריסטארט לאסטרטגיה שלה ולהדליק מחדש את הצמיחה שלה, במיוחד לאחר הפיצול מ-Pay Pal בשנה הקודמת. יותר מכך, המודל העסקי של Alibaba קצת יותר דומה לEtsy ו-eBay- בו כל השחקנים מציעים מוצרים בתפיסה של איקומרס P2P- אף אחד מהשחקנים הללו לא מהווים את בעלי הבית הישירים של המוצרים הנמכרים בפלטפורמה.

ec3

פרדיקציה חמישית | Subscription. אין ספק שזו מגמה איקומרסית חשובה שתהפוך להיות חלק מהחיים שלנו ב2016- Subscription זה השחור החדש של המרחב הדיגיטלי הלכה למעשה. חשוב לאמר שמודל עסקי זה מתנהג כמו שירות לכל דבר ועניין, ומכאן מוגדר ערך חדש ושונה במשוואה.

ניתן לראות שהמוחות היצירתיים ביותר בעולם ההיטק כיום מחפשים תשובות דרך שירותי מנוי חכמים, דוגמא מדהימה לכך הינה : Blue Apron חברה אשר מאפשרת לצרכנים לרכוש מנוי שבועי ולקבל לביתם פרודוקטים עם מתכונים של אוכל ולהפוך לשף של עצמם. מדובר בסטארטאפ שזכה להיות בעשרייה הפותחת במדד ובאינדקס המותגים אשר הופכים את חיינו לפשוטים-Link וכבר ציינתי בפניכם בעבר שפשטות ונוחות מהוות את הקוד בכל הקשור למימד הדיגיטלי שנכנס ומתקף את חיי הצרכנות החדשים שלנו.

רעיון המנויים הינו חזון שלוקח אותנו הרבה יותר רחוק מאיקומרס, זו תפיסת עולם שמושרשרת במרחב הדיגיטלי כולו- אנחנו נתרגל לרכוש מנויים לדברים שונים אשר מקלים לנו על החיים ויוצרים לנו גישה אקסלוסיבית למידע ולתוכן שאינו נגיש לכולם ! ולכן, העוצמה של האיקומרס בורטיקל זה היא גדולה שכן כפי הנראה זה יהיה המודל המשמעותי ביותר לקניה דיגיטלית באופן כללי.

מילת סיכום. הפרדיקציות הללו מספקות תמונה רחבה על ההתפתחות של האיקומרס בעולם, ולעיתים עושה רושם שהדברים רחוקים מאיתנו ואינם קשורים למה שקורה בפועל בגאוגרפיית ישראל- אבל !  מכיוון שהמרחב הדיגיטלי הוא “שטוח” יש לו השפעות על כולם ויכולת לגרום לכך שכל אחד מהתרחישים הללו יגעו בנו באופן ישיר. כבר היום יש בהירות בכך שרוב האיקומרס שמתקיים בגואגורפיית ישראל מושפע ממה שקורה במערב ובמזרח ולכן יש חשיבות עצומה בהבנת המגמות העיקריות שמעצבות את האקו סיסטם הדיגיטלי קומרסי ולקתת את השינויים ולאמבד אותם אל תוך מפת הדרכים המקומית שלנו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.