גרטנר מביאים לפתחנו חשיבה משמעותית- ועצם העובדה שנתעכב עליה וניקח ממנה מבטיחה שנוכל לייצר אימפקט על העסק וההחלטות שאנחנו בוחרים לעשות. הפוסט הנוכחי יתמקד בניתוח של גרטנר בכל הקשור לטרנדים בעולם של-Digital Marketing וזאת על מנת שתתבסס נקודת מבט חדה ושתכירו את המקומות החשובים עליהם להסתכל. אוסיף את המקור לתוך הרשומה, כך תוכלו לצלול גם אליו- Link שכן חשוב להדגיש כי אני מרבדת את המידע עם דיעות ואינפוטים משלי.
ההתמקדות בפוסט תהיה ל : טרנדים בשיווק דיגיטלי, בלינק שצירפתי לכם ישנה התייחסות נוספת על מגמות נוספות עליהן לא אתעכב בפוסט הנוכחי.
טרנדים דיגיטלים והבנתם, כפי שתוכלו לראות מעל לפסקה זו, בויזיאוליזציה המקורית המגמות נחלקות לחמש.
עובדה ראשונה, פאנל הרכישה התרסק לרסיסים : צרכנים זזו מצורת התנהגות אחת, יחסית מסודרת וניתנת לניטור ל-Purchase Path בקצב שלהם, איפה שהם רוצים ומתי שהם רוצים במרחב עצום של פלטפורמות וערוצים. ובנקודה הזו חשוב להוסיף שמה שקובע כיום הוא היכולת שלכם להבין את הצרכים של האנשים ולפי ההתנהגות שלהם במקומות שונים ובשעות שונות של היום ולהתאים את המסרים ואת הפיתוחים.
עובדה שנייה, מה שחשבנו על CRM מת : אם האמנו בעבר שאנחנו כגוף מסחרי מנהלים את מערכות הקשרים עם הלקוחות, הרי שאנחנו חיים בעולם שבו הלקוח הוא זה שמנהל את הכל. לכן, נדרשת חשיבה מחודשת על ההגדרה של יחסים מהם, לקוחות לא רוצים אתכם מערכות והם לא רוצים להיות נאמנים לאף אחד, רק לעצמם ולמה שעושה להם טוב לאורך זמן. חשבו על כך כסוג של חוזה לא כתוב בין הצדדים ואם תצליחו ליצר ערך ותועלת כפי הנראה אתם רלוונטים במגרש המשחקים, ו-אם לא , אז לא.
עובדה שלישית, הצמיחה והעליה של- Big Data : כפי שכולנו כבר יודעים, אנחנו חיים בעידן של Big Data- הרבה דטה, והיכולת של ארגונים לקחת את המידע ולאסוף אותו אל מסעות הלקוח ומכך להקיש על : בעיות, הזדמנויות, סיכונים ותחזיות הופכת להיות לכלי הכרחי בסט הכלים העסקי והשיווקי.
עובדה רביעית, הצמיחה והעלייה של Big Content : על פי גרטנר, תוכן מהווה את הדבר המשמעותי וההזדמנות החשובה ביותר עבור מותגים זאת לטובת מינוף הנגיעה החכמה שלהם בצרכנים. אבל בנקודה זו Gartner מדגישים כי המציאות משקפת שמותגים לא מצליחים למנף את הרעיון של בניית תוכן חכם ממקום של יכולת לתפיסה אסטרטגית מלאה. אכן, מחלקות שיווק מתמלאות בתפקידים חדשים של יוצרי תוכן אבל אני מוסיפה שלעיתים תפקידם נתפס כפריפריילי לסיפור ולא למרכז של העניין. ככל שארגונים יבינו שהם צריכים לבנות מכונות של תוכן אשר מאפשרות להם להתפתח בסט הנגיעות מול הצרכנים, כך הם עשויים למצוא את עצמם במקום של מובילות ובידול אל מול התחרות ולפצח את האתגר במערכות היחסים בעידן זה מול אנשים.
עובדה חמישית– The Experience Economy, כלכלת החוויות : צריך לנסח בצורה חכמה את החוויה ההוליסטית של המותג בנגיעה שלו מול הצרכן, לחשוב פחות במונחים של קמפיין רגיל ולחשוב יותר בתפיסה שאומרת שכל נגיעה חייבת לקפל בתוכה חוויה- על מנת שתגעו נכון בלקוחות שלכם ובכך תבטיחו יכולת ססטינבילית של יחסים מחייבים לשני הכיוונים.
מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה סידרה לכם מעט את הראש ותהווה כלי מטייב לדברים שצריך לעשות כמו גם- איך. מצידי, אמשיך לחקור עבורכם ולייבא לכאן דברים נוספים חשובים על מנת שתוכלו לעשות Design נכון לצעדים העסקים שלכם לאורך זמן.