Trends For 2014 | Location & Local

454547

אני ממשיכה בסדרת הפוסטים הממוקדים שלי על טרנדים משמעותיים לשנת הפעילות הנוכחית והחדשה 2014- פוסטים שנגזרים ממצגת טרנדים טובה מאוד אותה מצאתי ברשת. כמו בכל הרשומות הקודמות אני מוסיפה לכם את המצגת המקורית בתחתית הפוסט על מנת שתוכלו לקחת ממנה תובנות משלכם. הפעם, אתמקד בטרנד משמעותי, שבעיני ראוי להקדיש לו מזמנכם ולפעול לפיו- בכל הקשור ללוקיישן ולעולם הLBS. אדלה מתוך המצגת המקורית את עיקרי הדברים ועליהם אוסיף תובנות משלי.

לוקיישן הוא כלי מאתגר ומשמעותי בקשר מול לקוחות – על רקע הקונטקסט הסביבתי בו הלקוח שלכם נמצא ברגע נתון. באותה נשימה אפשר לומר שלוקיישן הוא אחד האזורים הטכנולוגיים המאתגרים יותר של המדיה, שאין להם עדיין ייצוג דומיננטי באקו סיסטם הדיגיטלי. בעוד שכל שחקניות הטכנולוגיה הגדולות- גוגל, פורסקאוור, Facebook, וטוויטר אוספות באופן אקטיבי את נתוני הלוקיישן, אין גוף מרכזי מוגדר ששולט בתפישת הלוקיישן. וכתוצאה מכך נשאר שדה פתוח ובלתי מנוצל לגבי כלל האפשרויות הצפונות בהזדמנות הזו- הן מההיבט של פרסום מבוסס מיקום, והן מצד שירותים המבוססים על טירגוט על פי מיקום ובהקשר לצורך מיידי. 

הפרסום במובייל נעשה יותר ויותר ממוקד בהקשר הלוקאלי. חשוב להכיר בעובדה שהלוקליזציה הינה מפתח מרכזי בכל הקשור לשיווק דרך המובייל. הסלולר שלנו זז איתנו בכל מקום, ולכן שיטת הפרסום שמבוסס על הדינאמיקה של המיקום המתחלף שלנו זוכה באופן טבעי לתשומת לב גדלה והולכת. השחקניות המרכזיות שמתייחסות לכך באופן מעשי הינן : Facebook, פורסקאוור וטוויטר שהחלו להציע הצעות שכרוכות בלוקיישנים בהם אנו נעים. באותה נשימה חשוב להגיד שהפיתוחים אינם מבוססים אך ורק פלטפורמות חברתיות, ישנם גם למשל פיתוחים שונים בארה”ב שמקלים על המפרסמים לעשות ריטרגטינג ללקוחות פוטנציאליים על סמך חשיפתם לשלטי חוצות במיקומים מושכי קהל, עד לסגירת המעגל עם פרסום לוקאלי במובייל שמכוּוָן אישית לאותו אדם שנחשף אל המסר באותם שלטי חוצות וזו למעשה רק דוגמא אחת ישנן עוד הרבה דוגמאות והרבה פיתוחים באזור הזה.

המגמה הזו של פרסום לוקאלי- מסתמנת כחלק בלתי נפרד משגרת החיים שלנו. אחת הדוגמאות המעניינות בתחום הזה באה לידי ביטוי בFacebook, כבמה אידיאלית עם פוטנציאל אדיר להפוך לשחקנית המרכזית בתחום השיווק הלוקאלי. ניקח בחשבון שהצפי הזה נשען לא רק על העובדה שיש לפייסבוק גישה לוקאלית מיסודה, הודות לכלי הסושייל ולטירגוט במובייל, אלא גם על הקשר הישיר של Facebook להרבה מאוד עסקים לוקאליים שפועלים בפלטפורמה כדרך שיגרה ומשתמשים בה ככלי שיווקי.

מהן ההשלכות של מגמה זו על מותגים ? חשוב להתכונן במודע למציאות שיווקית שתישען יותר ויותר על תפיסת הלוקיישן ביס ותשתקף ברמת הסיפור של המותג, וזאת במידה ויעבוד נכון וידאג להעביר את הצעת הערך שלו דרך מצפנים של איכות. צריך לברר איך לקשר כראוי את המערך הקונטקסטואלי המבוסס על סיפור מקומי אל המותג שלכם. כל זאת כדי להכין את המותג ליום בו האמצעים והכלים יהיו זמינים די הצורך, והשיטות תהיינה הרבה יותר משומנות. חשוב להסתכל על האופציה של השימוש בלוקיישן כקנה מידה נוסף לטירגוט מתוחכם וממוקד צורך מיידי. תוך כדי כך- יש לבנות שפת תיקשור מותאמת לכל הנגיעות והחוקים שמתייחסים אל המעבר בין מיקום אחד למישנהו, שהרי לא בכל מקום בו אנחנו נמצאים אנחנו מעוניינים לקבל פניה שיווקית. הסיפור השיווקי המושתת על מיקום צריך תמיד להתכתב עם ההקשר הלוקאלי.

עוד נקודה משמעותית שמן הראוי להזכיר,  טרום שימוש מקיף בטירגוט על פי לוקיישן, חשוב לזכור כי זו יכולה להיות שיטה משמעותיות וטובה שתעמוד לשירות הצרכנים ותשקף כלי עוזר ומועיל עבורם, אך מצד שני היא עלולה להידרדר למצב של ספאם בהתגלמותו ! לאור זאת יש להתייחס לשיטה הזו כשאנו מצויידים במצפן חכם, עדין ומתחשב. חשוב להעביר את המסר בכפוף למידע שמשקף צורך אמיתי ולא להשתמש חלילה בשיטת הדחיפה באופן אגרסיבי שעלול רק להפריע. מי שיפנה באופן פולשני לא בהכרח ישיג הצלחות גדולות. חשוב מאוד ליישם סט של חוקים גם בנקודת הנגיעה וגם בשימוש הסלקטיבי במידע על הלקוח, כך שהוא לא ירגיש מאויים וחשוף למתקפת שיווק אלא יהיה בטוח שפרטיותו נשמרת מכל משמר.

כפי שהבטחתי אני מוסיפה לכם את המצגת המקורית, ומקווה שתצרפו דבר או שניים אל ארגז כלי העבודה שלכם כשתדעו לזהות את ההזדמנות ולהגיב אליה בחוכמה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.