הרשומה הנוכחית תתמקד בקייס ממנו ניתן ללמוד הרבה– Under Armour חברת אמריקאית לביגוד ספורט, מביאה גישה חדשה לעולם של אופנה ספורטיבית לה היא קוראת- Connected Fitness, בפאנל שראיתי בדאבוס כנס הכלכלה העולמית- השנה אשר עסק בנושא : כלכלת הדיגיטל דיבר אחד הדוברים על כך ש-Under Armour אינה כבר חברת אופנה בלבד, למעשה היא בונה יכולות חדשות ומודלים עסקיים אשר מושתתים על דטה –Link.
נקודת המבט היחודית, הזניקה לי את המחשבה לכך שחייבים להעמיק בנושא ולהבין מה הרעיון אומר בפועל, Under Armour כמותג החליטו להכנס לארנה הדיגיטלית ולבנות עליה עסקים הלכה למעשה, המשמעות היא שהם הפכו לחברת- CTG- Consumer Technology Goods.
החברה השיקה סט של אפליקציות אשר תומכות צרכנים בפעילות הגופנית שלהם, כשהמשמעות העסקית די ברורה- כשמזיעים יותר בחולצות ספורט הן נשחקות וצרכנים קונים יותר ! אבל לא סתם יותר, כי למעשה- Under Armour יצרה אקו סיסטם משלה, אשר גורם להם להכנס אליו, להיות קשורים אל החברה ולחתום איתה את החוזה הבלתי כתוב של מחויבות דו כיוונית, אם אנדרארמור יודעת לספק לי ערך מתמשך באמצעות כלי-Essential כמו ניטור של הפעילות הגופנית שלנו אשר הופכים אותנו ליותר בריאים, כמו גם מחברים אותנו לקהילה רחבה של אנשים דומים לנו, כפי הנראה שנשאר לקוחות נאמנים, או בשפה שאני מעדיפה צרכנים מחוייבים לאורך זמן.
חשוב לציין כי Under Armour לא עושים הכל לבד, הם מבינים שמשמעותי לחבור ולעצב יזמויות ופיתוחים יחד עם חברות טכנולוגיה, לדוגמא : שיתוף פעולה שייצרו עם-IBM Watson אשר עזר להם הלכה למעשה להכניס- Smart Personal Trainer אמיתי לכיס של הצרכן, הרי היכולת של Watson, הבינה המלאכותית המפותחת ביותר בעולם הינה בכך שמתאפשר ניתוח קוגנטיבי של המידע, שֵׂכֶל מתצטבר ופרסונאלי היוצר את הכוח של המפגש בין תוכנה לאדם.
יבמ ו-Under Armour פיתחו יחד אפליקציה שהחברה מקווה כי היא תייצר פוטנציאל לרבולוציה בכל הקשור לתחום ה- Health and Fitness, את ההשקה של המהלך הציגו מנכ”ל החברה והמנכ”לית של יבמ-Ginni Rometty, ב-CES בשנה שעברה, כש-Kevin Plank המנכ”ל של- Under Armour סיפר למעשה יחד עם ג’יני על הרעיון ומה שעומד מאחוריו.
הפיתוח הוא אפליקציה של בריאות המנטרת את הפעילויות שאנחנו עושים ועונה לשם-Record, טרקינג ואנליזה על כל הפעילות שלנו כולל : שינה, תנועה, פעילות גופנית ועוד- היא יודעת לעשות- Sync לכל המכשירים הקונקטיבים שלנו : שעונים חכמים, אפליקציות צד שלישי, דטה שאנחנו כצרכנים מכניסים ועוד- ווטסון יודע להסתכל בתוך הדטה ולהבין ממנה איך אנחנו צריכים להתנהג ומתוך ההבנה הזו לספק לנו המלצות אישיות ופרסונאליות על הפעילות שלנו ממש כמאמן דיגיטלי אישי.
נסו לדמיין גבר בן 32 שרץ במשך חמישה קילומטר- הוא יוכל להשתמש באפליקציה, ליצור לעצמו אימון פרסונאלי ולבסס על הפעילות הגופנית שלו את הארוחות שהוא אוכל- כמות המזון, היעדים, לאן הוא רוצה להגיע, כמו גם ממש להגדיר מהדטה את הלייף סטייל שהוא בוחר לחיות. האפליקציה תוכל למפות את הדרכים של אותו אדם, ולהבין מה הוא עושה באופן קבוע, רוטינות- עבורה, בית- ולקחת בחשבון את מזג האויר בכל זמן של היום- בנוסף במבוסס על מה שאנחנו אוכלים ואיך שאנחנו מתנהגים- העוזר הדיגיטלי וירטואלי שמתפקד ממש כמאמן אישי יוכל להמליץ לאותו אדם כיצד הוא יכול לאכול יותר נכון ואיך אפשר להגיע לפרפורמנס יותר איכותי.
הכוח של ווטסון בחיבור לאנשים שעושים פעילות גופנית ובממשק לדטאות נוספות מתבטא בכך שהבינה המלאכותית, או הקוגנטיביות כפי שג’יני קוראת לכך מאפשר לייצר אינסייטים פרסונאליים ואינדיוודואלים אשר מובילים לאיכות חיים.
צירפתי לתחתית הרשומה את הוידיאו בו ניתן לצפות במנכ”ל Under Armour יחד עם מנכ”ליח יבמ משיקים את שיתוף הפעולה. וקחו בחשבון, אלו בדיוק המודלים העסקים החדשים שעל בסיסם תיבנה מערכת היחסים החכמה בין צרכנים ומותגים, וכשנוצר בונדינג שכזה- הזיעה שמתורגמת לדטה ויוצרת מצד אחד מאמן אישי- ומהצד השני יוצרת שחיקה של החולצות ובפועל צריכה נוספת של מוצרי המותג.