Understanding Today’s DIY Shopper

225577

אינפוגרפיקה מדליקה שהופצה על ידי Google- באמצעות Think insight של גוגל, מרכז שיתוף ידע שמעשיר מאוד את העוסקים בתחום- תעצב את הרשומה הנוכחית. האינפוגרפיקה מספרת על נושא אותו אני חוקרת לעומק, הבנת נטיותיו של הצרכן החדש שמעוניין לעשות דברים בעצמו באמצעות הטכנולוגיות שכבשו את העולם הדיגיטלי. מדובר על היכרות עם צורת החשיבה של צרכן הDIY. אעבור איתכם על הפרטים העיקריים באינפוגרפיקה המוצגת, ובתחתית הרשומה שילבתי לכם את המקור על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם.

ייתכן מאוד שמספר צרכני הDIY גדל בשל השינויים באקלים הכלכלי. אבל גם לאחר שאנשים שינו את דרכם בעקבות שינויים במצבם הפיננסי ניתן לראות באופן ברור שהגישה הזו של DIY הינה כאן כדי להישאר. למען האמת, 38 אחוז מנסקרים מצהירים בסקרים ובמחקרים כי הם מתכוונים להמשיך ולצרוך, תוך שימוש בגישת DIY , וזאת- נכון לשנת הפעילות הקודמת 2013, כשברור שהתכונה הזו נמצאת במגמה של עליה. האומדן חל כמובן בעיקר על צרכנים צעירים, Digitally Savvy- שמתמצאים בארנה הדיגיטלית, ונמצאים בצומת של פרק חדש בחייהם. 51 אחוז מהם למשל נכנסים לסטטיסטיקה שמתייחסת לקניה של ביתם הראשון. ללא ספק הם נמצאים בקבוצת הצרכנים שיבססו את החלטות הקניה שלהם על איכות, כמו גם על המוניטין של המותגים וזאת אפילו על חשבון מחיר נמוך. מבחינתם, המשאבים הדיגיטלים הם המניע המהותי להחלטות שלהם. על כן, זה מה שצריך לדחוף מותגים לגלות נוכחות בארנה הדיגיטלית מתוך ההבנה שצעד זה יגביר את כוחם ויחזק את מגמת הגילוי הצרכני. גורם זה משפיע יותר מאי פעם על קבלת ההחלטות של הצרכנים. 

Why- תוך כדי תהליך השינוי שהושפע מהרבה גורמים כמו מצב כלכלי ועוד, ניתן לזהות במקביל שיותר ויותר צעירים רוצים להיות מעורבים להפוך לצרכני DIY- ובכך לא להישאר רק בעמדת הצרכן הפאסיבי אלא להתקדם לעמדת העושה, היוזם. הצעירים מעוניינים להיות מעורבים בעשייה, לקחת חלק בתוצאה ולשלב נופך פרסונאלי בתהליך הצריכה. 47 אחוז מהנסקרים במחקרים מטעם גוגל מצהירים על רצונם להיות בעמדת DIY בגלל שהם נהנים מכך ! ביניהם כמובן נמצא גם את הצרכנים שמקווים שזה יסתכם בהוזלת העלויות, אך חשוב לחדד את הנקודה ולראות במגמה המתפתחת שהמחיר כשלעצמו אינו המניע היחיד והוא תופס רק חלק מהשיקולים הרציניים. תנאים שונים, שנבעו ממצב כלכלי משתנה ומשאיפתם של צרכנים לגלות מעורבות יתר סללו את הדרך למגמה שכבר ניכרת בשטח: חינוך לתפישה חדשה של המציאות העסקית, שמבררת איך ניתן “להתכתב” עם התנאים הללו כדי להשפיע מבפנים.

Who- צרכני הDIY הם לרוב צעירים, “דיגיטל סאבי” שמצויים בארנה הדיגיטלית ונגישים למסכים שונים. הם נלהבים מהשינוי ומנצלים אותו על מנת להשביח את איכות חייהם. טווח הגילאים שלהם נע בין 24-34, כש51 אחוז מהם רוכשים בית בפעם הראשונה בחייהם, ו72 אחוז מהם נשואים. 

What- מה הם עושים בפועל מצידם ? 71 אחוז מהם משתמשים באינטרנט לשם חיפוש אינפורמציה- כזו שתעזור להם לעשות בחירות צרכניות טובות. 58 אחוז מהם מחזיקים סמארטפונים, ואגב חשוב לציין שמספרים אלה משקפים את הצרכן האמריקאי, כשבישראל הנתונים לגבי מחזיקי טלפון סלולרי חכם גבוהים יותר בטווח גילאים זה. 33 אחוז מהם מחזיקים בטאבלט, וגם פה חשוב להעיר כי הטאבלט הינו מסך משמעותי במיוחד לדינאמיקה של הצרכנות הדיגיטלית ברמת המעורבות של הצרכנים. בפועל הגולשים משתמשים במסך זה לפעולות הרבה יותר מעמיקות, ולסביבת הסחר הזו יש חשיבות רבה ברמת הביצועים. מכל ארבעה צרכנים אחד לפחות מחפש באופן יזום ואקטיבי אחר מותגים. חשוב מאוד אם כך עבור מותגים לייצר תוכן מותאם למסכים אלו- על מנת שהצרכנים יוכלו למצוא אותם בקלות. צורת החשיבה צריכה להסתגל להתנהגות החדשה של הצרכנים בהם אתם חפצים. 

Where- חשוב לזכור כי הצרכנים מחפשים מידע ביותר ממקור אחד, כמו כן חשוב להבין שהשימוש בוידיאו מסתמן ככלי בעל השפעה מכרעת לגבי ההחלטות של הצרכנים ולכן יש להשקיע בתוכן מותאם על מנת לתת מענה לצורך חיוני שמתגלה בהתנהגות החדשה הקשורה לצריכת התוכן. 88 אחוז מהצרכנים המאופיינים כDIY מחפשים באופן יזום באתרים של קמעונאים, 73 אחוז מחפשים במנועי חיפוש, 52 אחוז מחפשים אחר מידע באתרים של היצרנים. ומבין כל החיפושים מתבלט סוג תוכן אחד שעולה על כל השאר, תוכן וידיאו ! 65 אחוז מהצרכנים המאופיינים כDIY מְאַשְרים כי הם עשויים לרכוש מהיצרן או מהקמעונאי באם הוא ישלב תוכן וידיאו שיהיה להם לֶעֵזֶר בבחירות ובהחלטות. מותגים צריכים להסתגל להתנהגות הזו, כלומר, לגרום לכך שהצרכנים הללו ינותבו בפנל אל האתרים באון ליין וכן לספק מידע חכם בוידיאו שיקל עליהם לבצע פעולות בכוחות עצמם. מן הצד של המותג עולה המחוייבות לענות על הצרכים של הגולשים ולתעל  את התוכן באופן מתוחכם באותו מסלול שבו הם היו מעוניינים לצרוך את המידע ! 

מילת סיכום- מקווה שהפוסט והאינפוגרפיקה המוגשת לכם כאן יַקֵלו עליכם לשרטט את דרככם בבנית פתרונות DIY עבור דור חדש של צרכנים שיעריך את העובדה שאתם נותנים בידיו כלים נוחים כדי להיות מעורב יותר ואף להשפיע. כדאי לכם מאוד לגשת ישירות אל התוכן הויזואלי של גוגל ולקחת ממנו עוד תובנות שמבחינתכם אולי לא הודגשו די הצורך בדברים שהצגתי לפניכם ברשומה זו. והעיקר- כדאי שתיווכחו במו עיניכם בקיומו של השינוי, של התזוזה במרחב השיווקי כדי שתתנהלו בהלימה עם המציאות המתחדשת ותתכננו לאורה את הפתרונות העסקיים שלכם  ! 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.