הפעם הראשונה ששמעתי הסבר מחודד לסיבות שעולם המציאות המוגברת יהיה משמעותי בחיינו– הייתה בפאנל נהדר שהתקיים תחת אירוע הCES, תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם שמתקיימת בלאס וגאס בכל שנה בינואר- ולצידה מתקיים כנס נהדר ובו דוברים משמעותיים. אני אישית לא נסעתי עדיין לתערוכה הזו, אבל אני חושבת שבשנה הבאה (כמו שאומרים בלי נדר)- אעשה תיקון לכך ואדאג לפקוד את המקום שכן זה נראה שווה במיוחד גם בשלט רחוק. היתרון הגדול של הCES הוא בכך שהם מעלים את כל הפאנלים מהכנס באורך מלא אל האתר שלהם, עובדה שמאפשרת גישה ישירה לתכנים ואפשרות ללמוד ולהתעשר.
הפאנל המדובר עליו נסבה האמירה שלי עסק באוגמנטד ווירטואלי ריאלטי- וכלל כמה מהדמויות המשמעותיות ביותר בתחום זה.
הmoderator של הפאנל– אמר בתחילתו את הדבר שגרם לי בפועל להזזת המחט והבנה שזה עולם שאני צריכה להשקיע בו הרבה מאוד. הוא טען שהסיבה שאוגמנטד ווירטואל ריאלטי יהפכו למשמעותיים, היא בשל העובדה ששתי הטכנולוגיות מאפשרות הגשת תוכן בכל מסך, בריספונסיביות לצרכים של האדם ובכך מייתרות את הבעיה שנוצרת בעקבות הפרגמנטציה של המסכים- ובה התוכן שאנחנו מקבלים לא בהכרח מותאם למסך בו אנחנו צופים.
מציאות מוגברת באמצעות טכנולוגיות משתנות– כמו אוגמנטד, וירטואל ועוד- יגרמו לכך שהמסכים יהוו אנאייבלר, אם תרצו קונקטור לתוכן אותו נוכל לראות בסקייל שאנחנו בוחרים. אין ספק שהעצמת המסכים והיכולת שלנו לקבל את התוכן באימפקט משמעותי יותר- תיצור עולם שלם של אפשרויות עליו בדיוק אני רוצה להתעכב בפוסט זה. למי שרוצה לראות את הפאנל המלא מהCES רצ”ב –Link, אני כמובן ממליצה על כך בחום.
אנחנו חיים בעידן בו– חברות טכנולוגיה גדולות וסטארטאפים יצירתיים, חדשניים וזריזים- מתנסים ומחפשים כיצד לכבוש מרחבים חדשים. ניתן לראות זאת במיזמים שונים של גוגל ושל פייסבוק, אשר מנסות לכבוש את המרחב האוויר באמצעות בלונים פורחים שמביאים אינטרנט למקומות שאינם מחוברים- או במיזמים של אמזון וגוגל שמתנסות ומחפשות להשמיש את המרחב האווירי הנמוך כאזור שניתן דרכו להפיץ דברים באמצעות Drones מטוסים זעירים ללא טייס. אבל בעולם ובמגמת המציאות המדומה והוירטואלית ישנו משהו חדש ומלהיב אף יותר- כי למעשה נוצר דרך הטכנולוגיות מרחב חדש של פעילות שבלי הInfrastructure של הטכנולוגיה – בכלל לא היה מתאפשר.
לא הכל ברור, וגם החברים בפאנל– אומרים זאת, זה מרחב פעולה חדש שרבות השאלות שעומדות מעליו. אבל יפה לראות מותגים מסחריים שכבר עכשיו מחפשים לאמץ את היכולת החדשה ולבנות דרכה שרירים שלא היו קיימים בעבר. דוגמא טובה הינה יצרנית הרכב Volvo אשר אימצה את פלטפורמת Google Cardboard- לטובת אפליקציה יחודית אותה בנתה אשר מכניסה אותנו הצרכנים לחווית הנסיעה בדגם ה-SUV החדש שלה. בכך למעשה וולבו מייצרת סוג חדש של אינטראקציה מול צרכנים פוטנציאלים, למי שרוצה להכיר יותר לעומק רצ”ב לינק- Link.
צריך גם להיות עירניים לכך שחברות כמו גוגל– מנסות להנגיש לנו את הטכנולוגיה ולהפוך אותה להרבה יותר accessibility- זאת באמצעות Google Cardboard– גוגל בכל שנה מקיימת כנס מפתחים גדול ובסופו היא מחלקת למשתתפים מתנות יוקרתיות : טאבלטים, מחשבים או סללורים חכמים ומתקדמים- בכנס ב2014 גוגל בחרה לשנות את השיטה ולתת מתנה שונה, את הGoogle Cardboard בכך היא ניסתה להעביר חזון של נגישות, והראתה למעשה כיצד המדיה החדשה הזו יכולה להיות זמינה לכולם. זה מסר משמעותי כי הפיתוח הזה של גוגל עולה כ15 דולר- ואם תרצו- הוא מאפשר לכולנו להיות נגישים למשקפי מציאות וירטואלית כמו אוקולוס ריפט של פייסבוק- שבפועל כפי הנראה יעלו הרבה הרבה יותר.
כמובן שטכנולוגיה כמו Oculus Rift אשר נרכשה על ידי פייסבוק ב2 מיליארד דולר בשנה שעברה- מהוות סוג חדש של מדיה שמקרבת מותגים ומאפשרת להם לייצר חוויות מועצמות ללקוחותיהם, דוגמא טובה לכך הינה חברת TopShop חברת אופנה הידועה כנסיינית גדולה ובחרה להשתמש במשקפי המציאות הוירטואלית של פייסבוק לטובת יצירת חווית תצוגת אופנה חדשה- בארבעה מימדים. כתבתי על כך פוסט ארוך בעבר למי שרוצה רצ”ב –Link.
עוד יותר מעניין– לראות שיתופי פעולה חדשים שנולדים באמצעות הטכנולוגיות המתקדמות, בCES כנס הטכנולוגיה הגדול בעולם אמרו שמילת המפתח שליוותה את ימי הכנס כולם היתה
collaboration- והנה אנחנו רואים זאת באמצעות שיתוף הפעולה שחברת סמסונג יצרה יחד עם פייסבוק והOculus Rift לטובת משקפי Samsung Gear VR- סמסונג השיקה את המשקפיים של המציאות הוירטואלית שלה על בסיס היכולת והידע של היזמים הצעירים מאוקולוס ריפט. מדהים לראות כיצד חברות גדולות ומבוססות כמו סמסונג נשענות על ידע מתקדם של יזמים צעירים, זריזים וקטנים כמו אוקולוס.
אני מקווה שהסקירה הזו פתחה לכם את הראש– והדגימה לכם שנוצרים מרחבים חדשים שלא היו כאן בעבר ומתאפשרים באמצעות הטכגלוגיה, כפי שאמרתי אני רואה לעצמי את העולם הזה של מציאות וירטואלית, מועצמת ואוגמנטד- כעולם משמעותי עליו אני צריכה להתעכב ואותו אני צריכה לחקור ולחשוף בפניכם את הממצאים המעניינים שאמצא- מבטיחה לעשות זאת לעומק באופן מעמיק ותשתיתי ולהשאיר בידכם סט של כלים אמיתי איתו תוכלו גם אתם לשרטט את מרחבי הפעולה החדשים שלכם.