סטארטאפים שמדלוורים אוכל בריא מבוסס מתכונים לפתח הדלת– מחלחלים לתודעה הצרכנית ומתחילים לנגוס ב-Revenues של הסופרמרקטים המסורתיים ובכלל להתחיל ולשבור את התפיסה שמגדירה “איך האוכל מגיע אלינו וכיצד אנחנו קונים מוצרי צריכה”.
חברות שמספקות שירותים מבוססי מתכונים עם חומרי גלם- להכנת המתכון ומביאות את המוצרים עד הבית הופכות להיות למאוד אטרקטיבים בקרב לקוחות במקומות כמו : אנגליה, ארה”ב, זאת על פי מחקר שיצא לאחרונה באמצעות- Analytics Firm Cardlytics. הדטה מגלה כי סטארטאפים כמו- HelloFresh ו- Gousto גדלו ב-64.6 אחוז בחציון הראשון של שנת הפעילות 2016- זאת בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה קודמת. על פי המחקר אשר מבוסס על הרגלי צריכה של יותר מ-5.8 מיליון צרכנים באנגליה, הווליום של ההזמנות בפועל לחברות הזמנת מזון מבוסס חומרי גלם ומתכונים עלה ב-47.6 אחוז.
סטארטאפים אשר מוגדרים תחת– Recipe kit Startups בונים פלטפורמות באון ליין המאפשרות ללקוחות לבחור בין ארוחות שונות שהם היו רוצים לבשל ולאכול בבית. הרעיון הוא שקופסא של אוכל המכילה את מוצרי הגלם להכנה עם מתכונים מודפסים מגיעה אל האנשים הביתה, והלקוחות עצמןם מבשלים את המנה בתאריך שהיא הוזמנה אליו, חברת המחקר מציינת כי הביקוש למנות בריאות וקיטים של-Healthy Meal עלה גם הוא ומן הסתם מתכתב עם שיחת הבריאות העולמית שיוצרת טרנד צומח בערוצים שונים.
חברת המחקר– Market research company Packaged Facts מדברת על כך ששוק הMeal Kit Delivery כולו בארה”ב עמד על מכירות של- 1.5 מיליארד ב2016, וחשוב לשים לב לתכונה הזו שכן למרות שהיא נוגסת באחוזים קטנים בצורה המסורתית בה אנחנו צורכים שהיא- סופרמרקטים, היא מעידה על שינוי ושיפט בהרגלים של האנשים ובדרך שהאוכל מגיע אליהם פיזית.
הרעיון של קיטים של חומרי גלם עם מתכונים מייצג הזדמנות ענקית, גם בשביל חברות מזון מבוססות וגם בשביל שחקנים חדשים אשר רוצים להגיע אל לקוחות ולשנות את ההרגלים שלהם בכל הקשור להרגלי צריכת מזון כמו גם בהיבט של מזון בריא. ניתן לראות כי היוזמות בתחום מתפתחות במקומות שונים בעולם לדוגמא- HelloFresh סטארטאפ שHome Base שלו הוא בברלין הצליח לגייס- 220 מילון דולר וכיום עומד על ולואציה של מעל ל-2 מיליארד דולר, בעוד שסטארטאפ אחר שמגיע מלונדון- Gousto גייס עשרים מיליון דולר וכרגע מפיץ כמעט 100,000 ארוחות בכל שבוע.