A World Without

חשבתי לאור אירועים שונים שקורים יחד, לערוך פוסט ששם דגש על סוג התרחישים שיכולים להשתנות סביבנו, קראתי לרשומה: “עולם ללא”. כיצד אנחנו יכולים לדמיין את העולם שלנו בלי דברים ספציפיים להם התרגלנו לאורך הרבה שנים.

הרעיון של “עולם ללא” הוא להביא לפתחו את העובדה שלא הכל חקוק בסלע ושריד לאורך כל החיים, ויש התנהגויות שלנו כאנשים תצטרכנה להשתנות אם פתאום מסיבה מסוימת משהו שהתרגלנו לו פשוט יעלם.

גוגל. תחשבו על עולם בלי גוגל, אוסטרליה לאחרונה הייתה במריבה גדולה מול ענקית הטכנלוגיה ורצתה לחייב את גוגל לשלם לגופי תקשורת על התוכן החדשותי בו היא משתמשת בפלטפורמה. גוגל מצידה חשבה להקשיח עמדות ואף הרחיקה ואמרה שפשוט “תסגור” את גוגל באוסטרליה. בסופו של יום שני הצדדים הגיעו להסכמה וגוגל אכן תשלם לגופי התקשורת באוסטרליה על התכנים. אבל זה מביא אותנו להתקרב לשאלה מה יקרה אם העולם שלנו יהיה ללא גוגל? מה הם התחליפים בצד של המשתמש, ומה הם התחליפים כמו גם הפרקטיקות בצד של העסקים אשר משווקים על הפלטפורמה של גוגל.

קוקיז. תחשבו על עולם בלי קוקיז. גוגל כבר לפני שנה התחילה בתהליך של פרידה מה”עוגיות” מה שאומר שאנחנו כאנשים שעוסקים בשיווק נצטרך לאמץ פרקטיקות חדשות לשימוש בדטה. זו כבר לא תאורייה, זו ממש מציאות אליה עסקים צריכים “לשפוך את המוח הקודח” שלהם ולהתחיל לייצר מציאות. הדבר מכריח אותנו לעבוד על דטה בבעלות, לבנות קשרים ישירים עם הלקוחות והמשתמשים הפוטנציאלים במרחב הדיגיטלי ובעיקר לבנות נכסים מושכים שגורמים לאנשים לרצות ולהיות איתנו במעורבות.

IDFA. תחזשבו על עולם בלי גישה לדטה באפל. ממש כמו הפרידה מהקוקיז בגוגל, גם אפל מכילה תנאים שימוש חדשים במערכת ההפעלה המעודכנת, ובה היא קובעת שלמפרסמים אסור להשתמש בדטה של המשתמשים אלא אם כן, הם נותנים אישור. הפרידה הזו מהכוח לכפות על האחר את הסיטואציה ולבקש רשות בשביל להיות בקשר היא לא טריוויאלית, שכן היא משנה את מאזן הכוחות בין היחיד לארגונים ומותגים גדולים.

מתווכים. תחשבו על עולם בלי מתווכים. אולי אנחנו צריכים גם לחשוב על פרידה ממתווכים (ישנים) ומעבר לעבר מתווכים חדשים, ככל שהמרחב הדיגיטלי מתפתח, וככל שהקניה והסחר עוברים למרחב הדיגיטלי- שיטות התיווך של המידע והיכולת לייצר השפעה משתנות. זה אומר לייצר פרקטיקות חדשות של נגיעה באנשים, והשפעות על ההתנהגויות שלהם. זה אומר לעצב מחדש את הרעיון של תיווך בצורה אחרת.

מסעדות. תחשבו על עולם בלי מסעדות. גם בגזרת המסעדנות הדברים משתנים לחלוטין, Wolt כפרפרזה הפכה למסעדה החדשה. ישנם מסעדנים בישראל שאומרים שגם כשהם יוצאו מהסגר לא בטוח שהם כל כך רוצים לחזור לאחור, יכול להיות שהמציאות הזו של מסעדה ב”רמוט” מסעדה מרחוק מתאימה להם יותר.

תא מדידה. תחשבו על עולם בלי תא מדידה פיזי.כמובן שהאון ליין מייצר את חנויות האופנה החדשות. המדף החדש ותא המדידה הופך להיות לבית שלנו. זה היה כאן הרבה שנים, אבל כשתופס תאוצה חברות האופנה צריכות להתחיל לחשב מסלול מחדש (תרתי משמע) ולבנות את הפלטפורמה של ההצעות שלהן בצורה כזו שמתאימה לקהל רחב יותר. המדף החדש באון ליין צריך להיות עם חשיבה חדשנית, שונה, שוברת שגרה ומייצרת בצורה חכמה גם היא את החוויה.

פייסבוק. תחשבו על עולם בלי פייסבוק. אולי צריך גם לדמיין עולם בלי פייסבוק, תראו איך באוסטרליה הפלטפורמה בחרה לחסום את התכנים החדשותיים ולא לאפשר לאנשים לשתף אותם. למה? כי היא לא רוצה להתקפל כמו גוגל ולשלם לגופי התקשורת על שימוש במידע שלהם. זה סיגנל, ואיתות שאומר שהדברים לא ישארו סטגנטים, ובעיני פייסבוק מתחילים לאבד גובה בכל כך הרבה מובנים. יכול להיות שאפשר להתחיל לדמיין- עולם בלי פייסבוק, או לפחות עולם עם קונסטלציה חדשה לרעיון..Link

מה לא ילך? הצינורות, הדטה, והתוכן שלכם בבעלות…אלו דברים שמהווים כנכסים לדרך שבה אתם בונים את עצמכם. תחשבו על זה, תבנו מתוך זה. הנה דוגמא לכך שגוף פלטפורמה גדול, רוכש גוף מדיה דיגיטלית ישירה עם ניוזלטר בשביל להכשיר את השטח אל העתיד הכנראה לא כך כך רחוק!

HubSpot acquires media startup The Hustle


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.