לאמזון יש תפיסת עולם פילוסופית שאינה חדשה, אך לא כולם מכירים אותה והיא חכמה לכן חשוב לי לשתף. לתפיסה קוראים- “שתי פיצות לצוות”, והיא מהווה חוק שקבע אותו ג’ף בזוס אשר מגדיר שצוותים שעובדים יחד לא יכולים להיות יותר גדולים ממה ששתי פיצות יכולות להאכיל. לטעמו של בזוס, הקומוניקציה בין צוותים הופכת להרבה יותר טובה כשהם קטנים, רזים ויודעים לזוז מהר.
עבור ג’ף, צוותים קטנים הופכים את הקומוניקציה להרבה יותר אפקטיבית ובכך הם מצליחים להגביר את היעילות והמהירות של המשימה, כמו גם בכך הוא מקדם ומעודד עצמאות ניהולית וחשיבה חדשנית. וחשוב להתעכב ולהבין את המדע ואת “הכימיה” שעומדים מאחורי התפיסה של-Two Pizza Team על כך ארחיב ברשומה הנוכחית.
תקשורת בין צוותים הופכת להיוות למורכבת, ככל שגודל הצוות גדל- העובדה שהצוות גדול היא לא היחידה שמפריעה, אלא יותר הפסיכולגיה של הארגון, הצפיות מהצוות והדינמיקה שלו. הדגש הוא על מספר הלינקים בין האנשים שמנסים לתקל בעיה, תוכלו לראות זאת בבירור בפורמולה המוצגת מתחת לפסקה זו- הלינקים בין חברי קבוצה :
ככל שגודל הקבוצה גדל, הלינקים מתחילים להיות יותר ויותר רחבים: אם תקחו צוותים בסיסים בגודל של פיצה, נגיד שישה בכל קבוצה, זה אומר שצריכים להיות- 15 לינקים בין האנשים. ואם תגדילו את הקבוצה לצוותים של-12 הקפיצה של הלינקים בין האנשים תהיה עצומה, כי היא כבר תעמוד על-66 לינקים. חשבו על כך שלעסק קטן עם-50 איש יש כ-1225 לינקים לנהל.
העלות לניהול וקורדינציה של תקשורת וחיבור אחד אל השני היא עצומה, ומורידה את רמת הפרודוקטיביות. ככל שהקבוצה גדולה יותר, כך ישנם יותר תהליכים שבתוכם נכנסות יותר בעיות שצריך לפתור- והאבסורד הוא שהבעיות שצצות אינן קשורות באופן ישיר לעבודה שאנחנו מנסים למנף ולפתח. הרבה מאוד מנהלים ומנהיגים נופלים למלכודת המנטאלית שאומרת שהוספת אנשים נוספים לצוות תייצר משהו טוב. אנשים הם הנכס המשמעותי ביותר של החברה ובכך שאתם נוסיפים יותר ויותר “נכסים” לתוך פרויקט אתם למעשה מנמיכים את הכוח של כל אינדוודואל ומוציאים הוצאה גדולה מדי על הצוות אשר בכללותו מפיק אפקטיביות מאוד נמוכה.
בניסוי שנערך, גילו חוקרים שכשהם נותנים משימה של בניית פרויקט עם לגו- שני אנשים בצוות בונים זאת ב36 דקות, בעוד שארבעה אנשים בצוות ביזבזו על אותה משימה 52 דקות ! שזה אומר כ44 אחוז יותר ! – Link.
In these larger teams, people were lost. They didn’t know who to call for help because they didn’t know the other members well enough. Even if they did reach out, they didn’t feel the other members were as committed to helping or had the time to help. And they couldn’t tell their team leader because [it would look like] they had failed.” Jeff Bezos
ככל שהלינקים בין האנשים מצטברים והצוות גדל, אתם מתחילים לאבד את היכולת לייצר צוותים קרובים ויחידה שיודעת לעבוד בצורה סיסטמטית ולתמוך אחת בשניה- וזה הופך להיות לקשה יותר עם הזמן, הוספת יותר אנשים בצורה לא אחראית מובילה ללמערכות יחסים לא מדויקות ויוצרת הרבה מאוד חיכוכים מיותרים.
על ידי יצירת צוותים קטנים, אשר יודעים לשרת את עצמם בצורה אוטונומית, הסיסטם, התהליכים והכלים יעזרו להשביח את התקשורת, את הפצת הידע והכוח של האינדוודואל שיכול להיות כתרומה גדולה לטובת הפרויקט והצוות שעובד על המשימה. חשוב לי לצייד אתכם עם מצגת נהדרת של אחד העובדים באמזון, אותה מצאתי ברשת- והיא, מרחיבה את הנושא ועושה עבורכם ויזואליזציה של הרעיון. תהנו.