Beginner’s Mind

הקורונה, מזמינה שיחת עומק עם עצמנו. בתוך התקופה הזו אנו מוצאים את האני שלנו, שואל את עצמנו מלא שאלות חדשות. זה גרם לי לחשוב על הרעיון הזה של “מוח של מתחילים” Beginner’s Mind, והעובדה שבין אם אנחנו רוצים ובין אם לא, המצב הזה מכריח אותנו לחשוב בריסטארט, לחשוב חשיבה של מתחילים. ואולי? זו הזדמנות? אני למשל שמתי לעצמי יעד ומצפנים שמובילים אותי להיות צעירה ב25 שנים- במחשבות, בעשייה, בפעילות הגופנית.

תחשבו על כך שכל הזמן אנחנו שומעים שיש אור בקצה המנהרה… אני הבנתי בשלב מאוד מוקדם שהטעות שלנו היא בכך: שאנו לא מבינים שאין מנהרה! התשתית של החיים השתנתה ללא הכר, וכן, ישנם דברים שנחזור לעשות אותו דבר – אבל אל מול ההרגלים שלנו תשתיות מסוימות לא תהיינה קיימות ונצטרך לסגל הרגלים חדשים.

אולי המשפט הטוב ביותר שמגדיר Beginner’s Mind, הוא המשפט הזה של אלווין טופלר, עתידן שאמר בצורה ברורה שהבור והעם הארץ של המאה 21 לא יהיה זה שלא ידע קרוא וכתוב, אלו יהיו האנשים שלא ידעו ללמוד, לעשות אקט של “אי למידה”, ולמידה מחדש.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.