Better Status Updates

 

 

Facebook Tips | Better Status Updates

בתקופה האחרונה ובייחוד לאחר השינויים של Facebook בעמודי החברה מעסיקה אותי יותר ויותר השאלה הנוגעת למהותו ומקומו של התוכן בעמודי חברה. נוכל לברר כאן איך למעשה משביחים את הנוכחות היומיומית שלנו בצורה שתגרום לבסיס האוהדים להתעניין בתכנים ואף להישאר בMode של הקשבה לרעיונות המוצגים בהם. יש חשיבות רבה לעובדה שעיקר השינוי של עמודי האוהדים בFacebook לאחרונה מתבטא יותר ויותר בירידת חשיבותו של העיצוב ובצמצום משמעותם של הטאבים השונים, לעומת ההתמקדות במשמעות של התוכן אשר מועלה מעתה במתחמים כנוהל שבשגרה.

לאור זאת – איך למעשה נוכל לבסס שגרה חכמה, מעניינת, בעלת ערך מתמשך, ותוך כדי כך שלא תֵירָאֶה משעממת ולא תרחיק חלילה את קהל הגולשים מהעמוד שלנו ? רשמתי לכם מספר הגיגים שנראים לי כהנחיות טובות שעוזרות לארגן את אסטרטגיית הפעילות שלנו בשיטה שתבטיח התעניינות לאורך זמן ובד בבד תיצור קשר הגיוני עם המותג. גילוי נאות : רשימת ההמלצות לא חוברה בידי בלבד, אלא קראתי אודותן במסמך ארוך ועתיר מידע על תחום הדיגיטל. ראיתי לנכון לרַכֵּז עבורכם את האמירות החשובות ביותר מתוך אלו ששיקפו עבורי “היגיון בריא” לעבודה סדורה ועזרו לי לבנות תשתית לחשיבה המשכית. למי שמעוניין לקרוא את המסמך : לינק |

לנתח את ההתנהגות של הגולשים בFacebook | רבים מאוד העסקים הנוהגים להתייחס אל עמודי אוהדים כאל מיקרוסייט במיקום חדש ומשקיעים מאמץ רב ומשאבים לא מבוטלים בעיצוב הדפים, בעוד שהם עדיין מתייחסים אל הסטאטוסים של העמוד כאל פרט צדדי ונלווה. על מנת שנכיר ביתרונו של הסטאטוס אנחנו צריכים לאמוד היטב את נקודת המפגש הממשית בין נתוני העמוד לבין העצמת הנוכחות המותג על ידי הכלים שFacebook מאפשרת לנו באנליטיקס. רק חלק קטן – מתחת ל1% מכלל הגולשים והאוהדים של העמוד – מבקרים באופן יזום בטאבים השונים של העמוד אחרי שסימנו בפעם הראשונה שהם מזדהים במחוות Like עם המתחם. לעומת אחוז זעום זה, מתברר כי  99% מבין הגולשים פוגשים את הפעילות של המותג בHome באפ דייט של הסטאטוסים.

למצוא את הקול של הארגון |  הקול הברור הוא האלמנט שמייחד את הארגון באופן שלא משאיר אותנו מחוץ לתמונה – יהיה אשר יהיה התחום בו אנחנו פעילים או השטח שבו אנו עוסקים, לרוב הוא לא יהיה מזמין במיוחד כל עוד הוא מייצג קול בלתי מוגדר בפני קהל של אוהדים בFacebook. על כן יש למצוא את הדרך לתפוס את שימת הלב של הקהל על ידי אמירות אטרקטיביות, כגון: פניות בעלות אופי מזמין, אמירות משעשעות, רעיון מקורי. הנוכחות האטרקטיבית צריכה להתמיד לאורך זמן כדי שהמותג שלנו ינכס לעצמו שפה משלו אשר תתחבר אליו כתכונה טבעית מצד בסיס האוהדים. יש צורך לשמור את טון הדיבור שניקבע מראש גם בקשר היומיומי, ואין לשכוח את חשיבותו של הגוון הדיאלוגי והכייפי של השיח המתרקם.

כדאי להיות קצר ומזמין על מנת שנייצר נגישות לבסיס האוהדים | סטאטוסים והודעות קצרות זוכות למעשה לתגובות הרבה יותר טובות, לרייטינג יותר בולט ועל אחת כמה וכמה כשהם מצחיקים, שנונים, או ידידותיים ומאתגרים דיאלוג. כלל זה מועיל ביותר לעידוד קהל האוהדים להתייחס לתכנים שלכם – לעשות לייק, להגיב  או לשתף, שכן במידה שלא ייעשה לפחות אחד מהצעדים הללו הרי המסר שלכם עלול להישאר כאבן שאין לה הופכין, ובמלים אחרות – “להירקב” בפינתו… זהו המפתח הראשון להצלחת הנראות שלכם כי ללא אינטראקציה בסיס האוהדים שלכם למעשה לא יבוא איתכם במגע ולא יפגוש אתכם בפיד של התכנים שלו.

לא להיות סכיזופרנים | חשוב לפתח קול קונסיסטנטי ולא להעביר מסר כפול אשר משתנה בכל אפדייט ואפדייט. המסר אמור תמיד להישמע כקולו של דובר יחיד. מכאן מתחייב ואף רצוי שמי שיוביל את המתחם וינהל אותו בסגנון שבחר ובשפת השיח שאימץ לעצמו יהיה דמות מוגדרת אשר מופקדת על עיצוב הקול.  זהו כלל יסוד בבחירת האסטרטגיה הנכונה לעומת אסטרטגיית פיזור המסר על כמה אנשים נפרדים אשר עלולים לבלבל את טון הדיבור הברור ולאבד את האישיות ההולכת ונבנית של המתחם.

ראוי שתשמרו על פשטות המסר | לאוהדים ולגולשים ברשת אין זמן מיותר, לכן מעצם העובדה ש”תצאו ידי חובה” ותצרפו וידיאו באורך עשר דקות הרי תגרמו ללקוח “לבזבז” את זמנו בצריכת התוכן שלכם, וכפועל יוצא צפוי שתאבדו אותו עד הפעם הבאה. בעוד שמסר פשוט וקליט יפיק למעשה את הדבר המבוקש – דהיינו ייצר אינטראקציה ויזכה להערכה מצד הגולשים אשר נחשפים לתכנים שלכם. גם לינקים שמוציאים אותנו למקומות אחרים נוטים לקבל רייטינג נמוך יחסית, אלא אם מדובר בקישור אטרקטיבי ששולח לקריאה מאוד מפתה או בעלת ערך שתועלתו ברורה ומובהקת.

להשתמש בתמונות | תמונות ואימג’ים נמצאו ככלי אשר מצית ניצוץ התעניינות מצד הגולשים וסומן ככלי תוכן שמעורר את השיחה הערנית ביותר בגבולות Facebook. התמונות הפופולאריות ביותר – חמודות, טיפשיות, מבדחות ובעלות חן של פאן עובדות נהדר ומייצרות אינטראקציה איכותית. האמצעים החזותיים הללו מניבים שורש שיחה ערני על ציר התוכן המעוצב של המתחם שלכם. לכן חשוב שתבחרו תמונות שבכוחן להשיג תרועות ולגרות את הרצון להמשך השיח.

לפתח את לוח שנת הפעילות של  התוכן | הסטאטוסים שאתם מעלים צריכים להיות צמודים ככל האפשר לסט של הודעות ציבוריות על נושאים כגון: השקה חדשה, מותג חדש, תוכנית חדשה וכיוצא באלה … מלבד הצורך להחזיק את הקהל שלכם בחוויית הנאה אין לשכוח שהתוכניות המבטאות את התוכן שלכם אמורות לעזור לכם למצב ולמסד קהילה שבאמצעותה תוכלו לכונן מקום נגיש, שפתוח להבעת דעות וסופג “על הדרך” ערכים מוספים מייצרי אווירה חווייתית לקהל האוהדים.

לתת, לתת, לתת | מחקרים הראו שוב ושוב שקופונים, וכן ספיישלים שנתפרו לשם קהל האוהדים מהווים סיבה עיקרית לכך שאוהדים יעשו Like לעמוד. אך יחד עם זאת צריך להסתכל על המהלך בחוכמה והימנע מהפקת סדרת קופונים משעממת ומכירתית. מוטב להתייחס אל הקהילה כאל קהילה אקסקלוסיבית של חברים – בבחינת מועדון חברים המקבלים את ההזדמנות הראשונה להנחות, למתנות המתממשות בדרכים שונות באמצעות העברת קופונים או ביצירת מכירות פומביות – כגון גרופון.

להוציא לפועל, להקשיב, ושוב להוציא לפועל | Facebook היא מערכת אין סופית של תקשורת , וצריך לא לפחד להשתמש בשפע המתגלה לעינינו. ראוי לנהל תכנון אסטרטגי, להוציא לפועל, לעשות מוניטיזציה על הפעילות ועל התגובתיות של האוהדים; להשתמש בנתונים שאנחנו קולטים מרחשי הקהל, ולהפוך באופן שיטתי לבעלים של אסטרטגיה מתמשכת בלי לסמן נקודה בסוף המשפט.  נהיה מודעים לכך כי לפנינו משימה מתפתחת אשר באופן קונסיסטנטי מתרחבת וצפוייה לשינויים ולכן המסוגלות שלנו להקשיב תוך כדי תנועה, לשמוע את המתבקש בשטח ולייצא שוב בהתאם לנתונים שקלטנו היא זו שמחכימה את המתחם.

לאמוד את עומק האינטראקציה ולא רק את כמות האוהדים | חלק מהקהילות הגדולות ביותר בFacebook שלרשותן בסיס אוהדים מרשים בגודלו סובל עדיין מבעיית אינטראקציה מאוד ירודה. למרות שגודל הקהילה וכמות האוהדים משמעותי ביותר, צריך לזכור שאוהדים יכולים לעשות Hide מבלי שהדבר יירשם ובכך למעשה נקבל בפועל הרבה פחות אוהדים. הרבה מעבר להתרשמות מהערך המספרי המתבטא בגודלה של הקהילה, מוטב להתמקד באינטראקציה הנוצרת בה. המאמץ שלכם צריך להיות מוסב אל יצירת לייקים על התכנים, שכן התגובתיות ועל אחת כמה וכמה השיתוף הם אלו שבונים למעשה את הקהילה ומעניקים לה חיוניות.

לסיכום . הטיפים המוצעים לעיל יכולים לעזור לנו לעגן את הפעילות האיכותית שלנו ברשת ולאתחל אותה בכיוון הנכון. עדיין, אין לקפוא על השמרים אלא יש להנהיג מנגנון בקרה שמתבטא בבדיקת הנתונים על בסיס קבוע , במוניטיזציה של הפעילות ובהפעלת שיקול דעת מתמשך בהתאם לתוצאות הבדיקה. לכל מותג ולכל נוכחות עסקית בFacebook יש קו טיפוסי המכתיב את הדינמיקה הייחודית שלו – קו זה משתקף במבחר השונה של הפוסטים, התכנים האופייניים, ושיטות הפעילות ההולמות את אופי המותג. אמנם הטיפים הללו משפיעים בעיקר על הפעילות שלכם במתחם Facebook אבל יש להם השלכות מעשיות גם על הפעילויות השונות שלכם ברשת כולה וגם בהן אתם יכולים לנוע על פי אותו היגיון.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.