Blogging In Pictures

ישנן המון אפשרויות לבטא וליצור את טביעת הרגל שלנו ברשת דיברתי על כך לא מעט בבלוג זה,בנושא מצגות, סרטים, שימוש בבלוגים ובכוח של החזותיות שעוטף את כולם. מתחמים נוספים שבהחלט צריכים להילקח בחשבון הם מתחמי התמונה המתנהגים לעניות דעתי ממש כמו פעילות בלוגינג לכל דבר! אתחיל את הפוסט הנוכחי בקוריוז מסוים : ישבתי בליל שבת וחשבתי מעט על הנושא ופתאום הבנתי שאחותי ובעלה הם בלוגרים לכל דבר מבלי שהם אפילו מודעים לכך, הם מנהלים בלוג תמונות של אורי שהוא האחיין האהוב עלי ביותר… (גילוי נאות הוא גם היחידי) במשך שנה שהם מעלים למתחם משלו תמונות המראות את ההתפתחות שלו ואת צעדיו הראשונים כאיש קטן. מכאן עלתה בדעתי המחשבה שצריך לחדד את הכוח של התמונה ולראות את השימוש באמצעי זה כתוכן לגיטימי שיכול לעמוד בפני עצמו ולבטח יכול להעצים את הפעילות הכוללת שלנו ברשת…

בפוסט הזה אני רוצה להתמקד בזירות כמו Flickr וPicasa, מתחמי תמונות המאפשרים לנו לנהל שיח ברשת על ידי תיעוד של תהליך, של פרויקט, כהתרחשות לטווח של זמן באמצעות תמונות ולפעמים גם על ידי שילוב של סרטונים קצרים ונקודתיים. אשטח את הפעילות מהסקופ העסקי, מה חברה שרוצה לייצר צעדי נוכחות ברשת צריכה לעשות כמו כן ברמה הטכנית אציג יותר טיפים המתייחסים למתחם Flickr וזאת מהסיבה הטבעית שעלי הוא מועדף (מוצרי Yahoo “עושים לי את זה” ברמת חויית המשתמש). אך אין כמובן שום מניעה שתשתמשו בחלופות. אלו שתי האופציות הידועות אבל ישנן אופציות עוד אופציות רבות ומגוונות. העיקרון בפוסט הוא לדבר על מהותו  של השימוש ועל האופציות הקיימות בעולמות תוכן המושתתים על תמונה אתם כמובן תקישו מכאן על המתאים לכם ברמה הטכנולוגית לכל מתחם בו תבחרו.

כבר דיברתי בעבר על הכוח של התמונה אף ייחדתי לנושא פוסט שלם לינק, אבל בפוסט זה אני מגיעה אליכם מנקודת מבט שונה אני רוצה “לפתוח לכם את הראש” ולסבר את האוזן למה ואיך כדאי להשתמש במתחמי תמונות כאקט נוסף שתנקטו בתהליך שיקבע לכם את טביעת הרגל ואת הזהות שלכם ברשת.

מתחמים כמו שאמרתי לא חסרים מתחמים המוגדרים כמתחמי תמונה, אבל אם תחשבו על כך באופן יצירתי מתחם תמונה או פוסט תמונה יכול גם להיווצר גם בכל מקום בו תבחרו. כסט של פעילויות וחלק ממהלך אני מציעה בכל זאת לבחור מתחם מוגדר-כזה שישרת אתכם בדיאלוג רב שכבתי בין המתחמים השונים.

בניה ותהליך כשפותחים אזור של תמונה צריך להתייחס אליו כמו לגבי כל אתר אחר שנפתח ברשת,כלומר צריך לתכנן מראש תכנים שיועלו בו ולהחליט מראש על כמות בציר הזמן כזו שתייצר קונסיסטנטיות ואקטיביות המתאימה למקצבי המדיה החברתית, קרי : לא אחת לחודש אלא אחת לכמה שבועות. מתחם חייב להיות כזה שמתעדכן ומייצר תנועה של גולשים בייחוד אם המתחם חובר אל מתחמים אחרים בהם אתם פעילים ועל כך נדבר מיד.

שילוב של טכסט נכון שבהגדרה הפוסטים שאתם מעלים הם פוסטי תמונה, היא העיקר והיא הופכת למסר המרכזי אבל עדיין חשוב לזכור שניתן תמיד להוסיף טכסט המתאר את התמונה ועוזר לגולשים להבין מה אנחנו חושפים עבורם. כמו כן קחו בחשבון ששילוב של טקסט ותמונה מייצר שילוב מנצח ברמת תוצאות החיפוש במנועי החיפוש.

שילוב של תמונות או יותר נכון “התמונות כמוביל” התמונות שאנחנו מציגים יכולות להופיע בסגנונות שונים, מהנצחת אירועים בחברה, תמונות של עובדי החברה ועד יצירת פוסטים שמטרתם חשיפת עובד והצגתו, תמונות מטיולי חברה המדגישים את אחוות הארגון ואת הצוותיות ועוד… זכרו שהדבר החשוב ביותר הוא בכך שהנגישות לוויז’ואל פותחת את הפעילות שלכם למוד חברתי, נגיש גם הוא וזרך זה הופך את כל הפעילות שלכם לעוצמתית מההיבט של הכנות. כמובן שניתן לשלב פעילות של תחרויות סביב נושאים הקשורים בתמונה כשילוב של אקטיביזציה עם קהל איתו אתם באים במגע ועוד … שילוב של וידאו קחו בחשבון שישנה אפשרות במתחמים אלו גם לשלב קטעי וידאו קצרים, שכןב בכוחם לעזור לכם להעצים את המתחם ולייצר בו תוכן כגורם מפתיע ואחר כל זאת כמובן המהלך נמשך ומתפתח על פי הקונטקסט המועלה ועל פי התרחישים והאירועים אותם תרצו להציג.

מיתוג המתחם קיימות דרכים רבות למתג מתחם זה כמתחם בית שלכם, צריך לחשוב היטב על שם המתחם, ניתן להוסיף לוגו של החברה ולינק לאתר הבית. כמו כן ניתן לכתוב בפרופיל שלכם אודות הארגון שלכם ולהציג אותו כדף היכרות מובהק וחכם. על המסד הזה ניתן לייצר במתחם גלריות שתוכלו למתג סביב אירועים ותרחישים אותם אתם רוצים להציג, הגלריות יכולות להיות מוצגות כאופציית מצגת ואתם יכולים לשלב אותה בידיעונים מקוונים שאתם מוציאים לקהל הלקוחות שלכם. כמו כן ניתן בקלילות לייצר סטים של תמונות על פי נושאים ובכך לפשט את העבודה מול ספקים שלכם איתם אתם באים במגע ואשר אליהם יש לשלוח מידע ויזואלי כמו לוגואים או תמונות שונות. חשוב עוד לזכור שאלו תכנים המותאמים למתחמי און ליין ברמת הרזולוציה וגודל התמונה.

שרשור המתחם חשוב שתדעו שניתן “לדבר” בין זירות, ניתן לשרשר את המתחם הוויזואלי שלכם למקומות אחרים כמו Facebook או לבלוג החברה ובמקביל תמיד תוכלו למשוך את התמונות כRSS לכל אחד מהמתחמים בהם אתם פעילים. האינטראקציה הזו של הרב שכבתיות יוצרת את האקשן ברשת ובד בבד גם מעוררת עניין ועוזרת לכם ליצר הלכה למעשה את טביעת הרגל שלכם ברשת.

אינטראקציה ישנה אפשרות כמו בכל מתחמי הWeb 2.0 לייצר אינטראקציה ושיח גם במתחם זה, ניתן לייצר קבוצות סביב אירועים מסוימים, ניתן להזמין חברים למתחם, כפי שניתן להגיב לתמונות ובכך לייצר דיאלוג. כמו כן אפשר לייצר פעילות של שיווק המתחם לחברים אחרי אירוע שבו הם שותפים כתוכן מובהק ובכך לגרום להם לקחת חלק פעיל באיקטוב הזירה. להשלמת המהלך אתם יכולים למתג את חשיבות התמונות על ידי בחירת Favorite של התמונות המועדפות עליכם.

סטטיסטיקות כמו כל המתחמים גם כאן יש לצפות לחידושים במתחם Flickr לדוגמא ישנה אופציה חדשה של רכישת סטטיסטיקות המאפשרות לכם להכיר ולדעת על התנועתיות של המתחם, מי הם הלקוחות שלכם מאיפה הם הגיעו וכן הלאה. אין מדובר בסכומים גבוהים ולחברה שרוצה לייצר מוניטיזציה והיכרות עם הפעילות שלה ברשת אל מאחורי הקלעים שווה להשקיע כמה עשרות בודדות של דולרים ובכך להשכיל על התנועתיות במתחם.

תוצאת חיפוש ברשת חשוב שתיקחו בחשבון שפעילות כזו במתחם מסוג זה מגדילה ומעבה את תוצאת החיפוש של החברה שלכם ברשת ומעשירה אותה בפן נוסף ואחר, זו האופציה שלכם להעצים את טביעת הרגל שלכם ולשלוט טוב יותר על הדרך בה אתם מנכסים את זהותכם ואת זהות הארגון שלכם לקהל לקוחות פוטנציאלים.

נקודות טכניות שכדאי לדעת : שימו לב למגבלות שונות עליהן כדאי לתת את הדעת במתחם Flickr לדוגמא ישנה מגבלת אחסון, ניתן לגבור עליה על ידי רכישת שטחי אחסון מאוד זולים המאפשרים לכם להעלות נפחי קבצים גדולים כמו כן תתחשבו בגורמים כגון רזולוציה אין צורך להעמיס יתר על המידה!  היכנסו לתוכנת עריכת התמונות שלכם תורידו את הרזולוציה והתאימו אותה לפעילות און ליינית, נקודה אחרונה היא שכדאי לבחור את המתחם בו תקיימו את הפעילות על פי הפעילות שלכם והתאמתה למתחמים אחרים. הכוונה למתחמים “שמדברים” יותר טוב עם מתחמים אחרים Facebook, WordPress למשל “מנהלים דו שיח” איכותי מאוד עם מתחם Flickr.

חשוב ביותר כהערה טכנית אבל משמעותית ברמה האסטרטגית, כאשר אתם מתכננים שרשור של תכנים ממתחם למתחם היו ערניים בנושא הקשר שלהם בכל מתחם. לצורך העניין אם העלתם תמונות על כנס מסוים בו קיימתם פעילות רצוי שהתוכן ישליך על הבלוג אליו שירשתם וגם בו יופיע פוסט שמדבר על הכנס. כמו כן שימו לב שהתמונות אשר מועלות למתחם אחרונות הן אלו שמקבלות ביטוי בשרשור RSS שימו טוב טוב לב לכך שהן תמונות אשר יכולות לייצג באיכות את המסרים הוויז’ואלים אותם אתם רוצים להציג . נשמע קטנוני אבל הפרטים הקטנים הם אלו התופרים את סה”כ הפעילות שלכם באיכות.

מנוע חיפוש תמונות לכל צורךהנקודה האחרונה שבה אני מסיימת את הרשומה הזו היא שמתחמי התמונות מהווים מנועי חיפוש טובים לכל דבר, כמובן שהתכנים שתמצאו בהן יהיו בעיקר סביב עולמות הוויז’ואל כדאי מאוד להשקיע בלמידה פשוטה של מנועי החיפוש כח אלה הם הכלים אשר  יכולים להוליד לכם תוצאות איכותיות מהעולם כולו.

————————————————————————————————————————–

ברשומה זו אני מתכבדת להכניס מיני פוסט אורח של בלוגר תמונה, חבר יקר מהרשת אשר מנהל בלוג חכם ונכון בתפוז.. אורן גוטמן אני יודעת שחלקכם יגידו “שזו לא חוכמה” ומכיוון שהוא צלם זה מתבקש מאליו אך הייתי שמחה אם תשקיעו דקה אחת או שתיים בטיעונים הקודמים שלי כדי להבין שגם אם אתם לא צלמי הדור עדיין כדאי לכם להשתמש בכלים הללו הזמינים לכם ברשת.

בלוג הצילום שלי נפתח בדצמבר 2006 רציתי לחשוף את האמנות שלי בפני אנשים שהם לא בהכרח צלמים או מתעניינים בצילום. למען האמת, בהתחלה לא האמנתי כל כך בסוג המדיום שצבר אז תאוצה בבלוג. אהבתי יותר גלריות או מקומות אחרים שיאפשרו לצופה לעבור בין התמונות ללא קשר לסדר עלייתם, בעוד שבלוג מדגיש את הפוסטים האחרונים. יחד עם זאת, החלטתי לנסות את הבלוגיה של תפוז, כי נוכחתי בדגש שהיא שמה כבר אז בכל הקשור לקידום בלוגים של צלמים. מאז העליתי לבלוג למעלה מ-900 פוסטים.

אחד היתרונות המרכזים בבלוגיה, היא האפשרות לראות מאיפה מגיעים הגולשים לבלוג שלי. אכן הנתון הזה מכוון אותי מאוד בשיווק הבלוג שלי.  הכניסות הרבות לפוסטים בבלוג מגיעות מהמקומות הבאים: החל מרשתות חברתיות, (Facebook וTwitter), שאני מפרסם בהם לינקים, דרך חיפושים של מילים שונות בגוגל – כולל חיפושי תמונות, ועד האפשרויות שהמסגרת הזאת של תפוז נותנת לי כמו מנויים, RSS, מערכת חיפוש פנימית של האתר, ומעל הכול את אפשרויות הקידום של התמונות במדורים כמו “תמונה נבחרת” ו-“בחירת עורך”. המדורים הללו באתר, הם היתרון הגדול ביותר בשימוש באתר חיצוני על פני בלוג עצמאי. בחירה של רשומה במדורי המומלצים האלה, גורמת להופעת כמות גדולה של כניסות ושל חשיפה של הבלוג למשתמשים נוספים, ולעיתים גם למנויים נוספים. הצילום עבורי הוא תחביב/אומנות ולא מקצוע. הדרכים הנ”ל מאפשרות לי להגיע למספר רב של גולשים גם ללא השקעה כספית. הבלוג של אורן : דברי ימי

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

17 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.