Cases of Brands Making Strategic Moves With GAI

ברשומה הנוכחית, ריכזתי כמה מהלכים של מותגים וחברות שלקחו את הרעיון של שימוש בכלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית למקום גדול, אסטרטגי ומשמעותי. על כל דוגמא אתאר בכמה משפטים חשובים מה יש לנו במקרה הבוחן, ואוסיף לינק לתיאור רחב יותר. בואו נתחיל!

בCES האחרון, החדשנות ששברה את כל השיאים ויצרה את הדיבור המשמעותי ביותר הייתה של מראה שיודעת לקרוא את המחשבות שלנו ואת הרגשות שאנחנו מפגינים בנקודה ספציפית בזמן שבה אנחנו מסתכלים עליה והממשק הזה ״האינטרפייס״ של המראה יודע לדבר איתנו באמצעות GAI ולספק לנו הצעות ורעיונות של מה אנחנו צריכים לעשות בשביל שנוכל להרגיש טוב- Link. כמו שאתם מבינים זו חדשנות פורצת דרך שממש מראה כיצד אפשר להכניס את הרעיון של בינה מלאכותית יוצרת ממש אל תוך המוצר.

קולגייט פלמוליב החליטו להשתמש בבינה מלאכותית גנרטיבית, והם למעשה יצרו בוט משלהם שפועל על GAI ומחבר בין דטה של מוצרים ליצירת תוכן, סביבו בנו קולגייט צוות של עובדים מפונקציות שונות בחברה על מנת לבחון את הרעיון בבטא סגורה- Link.

קוקה קולה ברמה הגלובאלית יצרה מהלך שמחבר בין אנשי השיווק של החברה ליוצרים שונים ויחד הם ניסו להבין באמצעות אמנות דיגיטלית שנוצרת על ידי הפלטפורמות השונות כיצד יכול להראות עולם קריאטיבי חדש, חכם ומבודל- Link.

איקאה, באמצעות סטודיו לעיצוב, ניסו לדמיין את עתיד הרהיטים והעיצוב יחד עם כלי הגנרטיב. הסטודיו הזה משוודיה- Space10 הוא פלטפורמה לחדשנות שאיקאה מממנת אותו והיא משתמשת בו כשותף יוצר וחושב על מנת לחקור טכנולוגיות חדשות כמו AI, Web 3 ועוד. הם משתמשים בגנרטיב AI בשביל להתנסות ולחלום כיצד הרהיטים עצמם יוכלו להראות בהתבסס על קטלוגים ישנים, והוספת פריטים חדשים שמייצרים בצורה מדהימה את ה-רהיט הבא!!! התוצאות הופכות להיות למאוד מעניינות כי בסיס העיצוב נשען על העבר אבל מייצר את המוצר של העתיד- Link.

קוקה קולה, בהמשך למה שסיפרתי לכם מקודם, גם יצרה מהלך ויראלי בין יוצרי תוכן ברשת ובעצם עודדה אותם ליצור עבורה ואיתה תכנים שמדמיינים את השיווק העתידי- Link.

גוצ׳י בוחנים קונספט לעיצוב החנויות באמצעות ויזואלים שמשתנים כל הזמן ולמעשה מוקרנים על קירות שקופים, כשהתמונות עצמן הן תוצר של פלטפורמות כמו DALL-E ומידג׳רני – Link.

אדידס, חברת מוצרי צריכה שמשתמשת בGAI ופיתחה ביחד עם שותפים משמעותים יכולות שקשורות ליצירת תוכן, הדמיית נתונים וחישובים מורכבים. היכולות החדשות מוצעות באמצעות שירות Amazon Bedrock של AWS, שנועד לספק לחברות יצרניות שדרה טכנולוגית ליצירת מקרי בוחן בשימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית מבלי צורך בהשקעות יקרות- Link.

הבנק הדיגיטלי Dave, יצר צ׳אט בוט ייחודי שלמעשה אמור לספק שירות לקוחות מבוסס בינה מלאכותית גנרטיבית כחלק ממערך השירות שלו- Link.

קראפט, חברת מוצרי צריכה יצרה בוט מבוסס בינה מלאכותית גנרטיבית שאמור לשרת את האנשים בתוך החברה. הבוט מפותח כשירות שעוזר לאנשים לקבל מידע ארגוני ולתפעל משימות באמצעותו. הרעיון הוא לספק לעובדים בעסק את העצמאות להתנהל ולקבל החלטות בעצמם במבוסס מידע פנימי שהבוט מכיל ועוזר לכל עובד לקבל את ההחלטות הנכונות- Link.

וגם אני, התאמתי את עצמי לעולם המשתנה ויצרתי עבורכם קורס און ליין קצר שיעזור לכם לקפוץ אל המים ולהתחיל לשחות בפלטפורמות המדהימות הללו. אם אתם רוצים להיות בקורס הבא תוכלו לבדוק את הנושא בלינק הבא- Link.



שלושה מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
1. מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית
2. קורס מזורז און ליין ללימוד על בינה מלאכותית גנרטיבית.
3 חדש חדש חדש – קורס למתקדמים!

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.