Changes to Fan Pages

 

 

כצפוי, אי אפשר לעבור תקופה ארוכה מדי בFacebook מבלי שיתחוללו שניים שלושה שינויים במתחם. ואם אפשר למנות שניים שלושה – למה לא להמציא לידינו עשרה בבת אחת. נכתבו המון פוסטים שמתַדרכים את המשתמש בנושאי השינויים האחרונים שנעשו בדפי האוהדים ופוסט זה אינו נמנה עליהם, ואינו מתיימר להיות פוסט הדרכה. מבחינתי אני רוצה לשטוח בפניכם את רשימת השינויים או לפחות את רובם ולומר את דעתי באשר למהות האסטרטגית העומדת מתחת לכל שינוי ושינוי (לפחות המהות שבה אני מבחינה כרגע). אתמקד הפעם באותם השינויים אשר משפיעים על הפלואו של העבודה, ואני מניחה שעם הזמן “יפלו לי” עוד אסימונים וארחיב בנושא בפוסטים נוספים.

להלן רשימת השינויים, ולגבי כל שינוי אוסיף את הסיפא שלי המתייחסת למהות ולתובנות וכן אצביע על הכפתורים עליהם כדאי לתת את הדעת :

תמונות בבר העליון | השינוי המשמעותי הראשון בו נפגוש נמצא בכותרת העמוד שבו מוצגת שדרת תמונות מובילה מִבֵּין התמונות האחרונות שהועלו אליו או תמונות אשר תויגו בשם העמוד. שימו לב לכך שהבר אינו כולל תמונות שאחרים העלו – אלא רק אותן התמונות שהועלו על ידי אדמין . המשמעות המעשית של הבר הזה טמונה בכך שהיא קובעת את צורתו החדשה של המתחם. כמו כן, הצורה החדשה מפַתַחַת דימיון רב למבנה של הפרופיל האישי ובכך למעשה “מאנישה” יותר ויותר את הארגון ומקרבת את שפת המותג אל בסיס האוהדים.

להתשמש בעמוד האוהדים כמו יוזר פרטי | אין ספק שזהו אחד השינויים הגדולים והמהותיים ביותר, מהטעם הפשוט שהיוזר הפרטי יכול לקבל ביטוי בעמוד האוהדים כאשר גם אנחנו אדמין. אני מאמינה שהדבר נולד מהסיבה הטבעית והחכמה ביותר והיא שFacebook הבינו שאנשים לא מעוניינים בקשר המופשט עם מותגים, עם ארגונים ערטילאיים – אלא הם רוצים להיות בקשר עם הצד האנושי של הארגון. שיטה זו, המאפשרת לנו למלא את התגובתיות שלנו בתוכן “חם” וכמו כן להקנות לה ישות ממשית “מעלה כיתה” את הפעילות במתחמי החברות ועוזרת לנו לייצר בונדינג חזק יותר עם בסיס האוהדים. מהיום והלאה אפשר לענות בשם העמוד או בשם הפרטי של המגיב וכל זאת על ידי לחיצת כפתור פשוטה המחזירה אותנו אל כל בחירה שנרצה בכל זמן נתון.

 

העמוד כישות | אבל השינוי המשמעותי והגדול ביותר מתבטא בכך שהעמוד עצמו הפך לישות: מסתבר שאם תבחרו באופציה של  ניהול הFacebook שלכם מתוך עמוד ייפַּתחו בפניכם אופציות חדשות שלא היו קיימות בעבר ואשר טומנות בחובן חשיבה חדשה ורעננה . העמוד יכול במעמדו החדש לעשות Like לתכנים של עמודים אחרים, להגיב לתוכן כעמוד, ליזום תוכן כעמוד – כמו כן, אם אתם בעמדה של ניהול העמוד, יוצא מכך שהנכם חשופים לHome חדש והוא : סיפוח של אותם העמודים שהעמוד שלכם בחר לעשות להם Like . למעשה, אם תחשבו על כך היטב זהו פתח משמעותי לאפשרות לייצר שיתופי פעולה בין עסקים, בין ארגונים ובין מטרות דומות. נוצר קשר ישיר בין מפות אינטרסים. כמובן שיש סיכון מסויים שהאופציה הזו תנוצל לרעה וייעשה בה שימוש לא מושכל של ספאמינג וכולי. אבל די לזכור כי כשם שניתן להרחיק חברים מהעמוד כשאינם מתנהגים ברוח חוקי העמוד כך גם ניתן להרחיק עמודים שאינם עומדים בתקן הראוי לכללי ההתנהגות ברשת. קחו בחשבון שהשינוי הזה מקבל משמעות  בעיקר בשל העובדה שהוא מכניס ממד “אנושיות” למשחק של העסקים ומקרב יותר ויותר את מהות הרשת החברתית גם אל הפעילות העסקית. 

אפשר לשנות את הגדרת העמוד ואת הקטגוריה שלו | עד כה, מרגע שקבענו את מהות העמוד ואת הקטגוריה תחתיה הוא יושב, היתה זו החלטה “גורלית” מנקודת אל חזור. מהיום והלאה ניתן ללכת אל ההגדרות ולהחליף את הבחירה המקורית בכל זמן נתון. משמעות השינוי היא בכך שעסקים שגדלים, משתנים ומפתחים נדבכים נוספים לפעילות שלהם יכולים למעשה לייצר אבולוציה למיתוג התוכן שלהם במתחם Facebook.

להוסיף את ציון שמו של מי שמנהל את המתחם – או מיהם בעלי המתחם | עוד נתון אשר מחדד את נושא “האנשת” המתחם הוא העובדה כי ניתן להגדיר מי מנהל / מי בעליו של העמוד . אגב ניתן להכניס יותר מאדמיניסטראטור אחד ולמעשה ניתן לקבוע במסגרת ההגדרה הרצוייה גם את סך כל האדמינים של העמוד. המשמעות של שינוי זה נעוצה בכך שלמעשה נוצר קשר ויזואלי ואנושי עם מי שמנהל את העמוד מצד בסיס האוהדים. כפי שאמרתי החידוד הזה מכניס מימד נוסף של אנושיות לפן הפעילות של עמודים בFacebook ומחדד את הקשר הישיר לראציונל הפעילות ברשת החברתית שעיקרה בתנועה המתקיימת סביב אנשים.

הפילטר של הקיר | ישנן למעשה שתי אופציות בהן תוכלו לבחור כדי לפלטר את התוכן שעולה על הקיר: תכנים של המתחם בלבד, או לחילופין תכנים של חברים ושל המתחם. שימו לב לכך שאם תכתבו סטאטוסים תחת היוזר שלכם ולא של האדמין או של ההגדרות שלכם, הרי התוצאות תהיינה על תכנים של המתחם בלבד. במצב זה גם תכנים שלכם עצמכם לא יופיעו. חשוב שתדעו כי מעמדה של אדמין יש לכם את האופציה לבחור תצוגת אדמין שבה אתם חשופים לפילטרים השונים הכוללים תכני ספאם, ותכנים של אחרים תחת פוסטים אחרים או פוסטים מוסתרים.

נוטיפיקיישן | עוד חידוש משמעותי הוא נושא הנוטיפיקיישן, דהיינו – בכל פעם שנעמוד על מוד של עמוד במקום על פרופיל אישי נוכל לראות את כל שרשרת התגובותיות האחרונה שבוצעה בעמוד, וכן נוכל לקבל התראה על חברים חדשים שנכנסו לעמוד ויתר על כן, אם נרצה, נוכל לקבל כל זאת למייל. באותה מידה, גם אם נגיב בשם העמוד במקומות אחרים נוכל לראות את כל מה שהגיבו לנו על התוכן. המשמעות של חידוש זה היא בכך שבכוחו להרחיב את מעגלי הקישוריות, ליצור יותר שירשור לפעולות שלנו ולזכות בפידבק המשכי. כך נוכל לדעת מה קורה בפועל עם התכנים שאנחנו מפיצים, בין אם במתחם שלנו ובין אם במקומות אחרים וגוּלַת הכותרת בעיני – שעל ידי שימוש בכלי זה נוכל לפתח דיאלוג הולם שקולע לתנועה בשטח ומתבטא בריאקציה איכותית בשיחה.

נביגציה של הטאבים | אין למעשה יותר טאבים – ואולי זהו רמז מטעם Facebook להפסיק להשקיע כל כך הרבה בעיצוב המתחם, שכן למעשה אוהד שנפגש עם העמוד רואה את מערכת העיצוב המפוארת של הטאבים בערך פעם אחת בחייו, ואילו במסגרת החדשה מוצע לשים את הדגש על האנגייג’מנט , על היחסים, ועל התוכן שמהווים למעשה את הצד המכריע של הפעילות בעמוד. קחו בחשבון שהדבר המשמעותי ביותר שניתן לעשות כרגע עם הטאבים הוא לקבוע את סידור ה”נוכחות” שלהם במקום החדש מתחת לתמונת הפרופיל של המתחם. הטאבים לכשעצמם מקבלים משמעות פחותה בהרבה מאי פעם.

תמונת המתחם | ראוי לשים לב לפרט קטן וחשוב – גודלה של תמונת המתחם שונה במקסימום שלה – מ200/600 ל – 180 /540. רצוי לשנות את ממדיה במידה שעברתם את הגודל המותר כי אחרת עלולה להתקבל תמונה מעוותת..

לסיכום . אין ספק כי זו היתה מנה גדושה של שינויים . לטעמי, בסיכומו של דבר לא מניתי אפילו מחצית מתוכם, ובחרתי כאמור את המרכזיים ביותר בבחינת אלו שמשפיעים ומשליכים על כל הפעילות במהותה העמוקה. אם צריך לתת פאנץ’ ליין למהלך האחרון של Facebook ניתן למעשה למַרְכֵּז ולמסגר אותו כמרחב שעל בסיסו – אנשים מדברים עם אנשים, וגם כשהם פונים אל מותגים ברצונם לדבר עם האנשים אשר מנהלים את תוכן המותג וקובעים את חזותו. החידוש השני מייתר את הצד העיצובי של המתחם ומתמקד בעיני בהבלטת חשיבותו של התוכן, כגורם שמספק את הערך, מאתגר את השיחה הערה, את התגובתיות, את היוזמה ומעמיק את הרעיון של שיתוף פעולה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.