Computers can Judge Your Personality

like

מחקר שנערך באוניברסיטת Cambridge מעצב את תוכנה של הרשומה הנוכחית. חוקרים באוניברסיטה מצאו כי במבוסס על מספר לייקים בפייסבוק- מחשב יכול לקבוע את המאפיינים של האישיות שלנו ואת ההתנהגויות שלנו, וזאת- יותר טוב מחברים, משפחה ואפילו יותר טוב מההורים שלנו. על ידי שימוש באלגוריתם חדש, אנשי מחקר יכלו לחרוץ את הממוצע של הלייקים שהם צריכים על מנת לנתח את האישיות של הגולש וכל זאת באמצעות- Artificial Intelligence, תבונה מלאכותית, מחשב שיודע לקבוע מי אנחנו ומה הם המאפיינים האישיותים של האדם.

“אנשים אולי יבחרו לעשות אוגמנטציה לאינטואיציות שלהם ולניתוח המציאות שלהם- עם היכולות הללו של הדטה ושל האנליזה כשהם לוקחים החלטות חשובות על החיים שלהם. כלים כאלו יכולים להפוך עם הזמן לכלי החלטה ניתוחים שעוזרים לנו לקבל החלטות משמעותיות על עצמנו, על החיים שלנו“.

המחקר פורסם במאגזין– PNAS, והוא משווה בין היכולת של המחשב ליכולת של האנשים לשפוט אינפורמציה בנוגע לאישיותם של האנשים, זאת בהשוואה בין היכולת השיפוטית של האדם לחוות דיעה על האחר אל מול היכול של מחשב שמשתמש בסיגנלים דיגיטליים כמו- לייקים בפייסבוק. התוצאה מראה שהמשמעות של הלייקים בפייסבוק דרך המודל הממחושב מביאה תוצאת חיזוי על אופיים של האנשים ועל האישיות שלהם ברמה הרבה יותר גבוהה ומדויקת. היכולת הזו כפי שציינתי גדולה בהרבה יותר- ממה שהחברים והמשפחה יכולים לספר או לדעת על האדם, בהסתמך על מספיק לייקים (עשרה) ומתוך ניתוח של “כלי תבונה מלאכותית. היחיד שיודע “לגבור” על היכולת של התבונה המאכותית- המחשב, הינו בן הזוג של האדם השני שיכול להיות מדויק כמו המחשב ואף יותר ממנו.

אנשי המחקר באוניברסיטת קיימברידג– ובסטנפורד תארו את הממצאים כנחרצים- ואת ההבנה שהמחשב יכול לגלות דפוסי התנהגות ואישיות אינדוודואלים מהאנליזה של הדטה. זאת עובדה שמראה כי מכונה יכולה להכיר אותנו יותר טוב ממה שחשבנו בעבר- בסטנפורד אף הוסיפו ואמרו כי זה מיילסטון חשוב שמוביל אותנו למקום שבו המחשב הופך לכלי סושייל- יותר אנושי באינטראקציות שלו עם האדם.

בעתיד– מחשבים יוכלו לאבחן את ההתנהוגיות הפיזיות שלנו ולהיות ראקטיבים לאותן התנהגויות, עובדה שמובילה את הרעיון של מכונות אמוציונאליות, חכמות ומכילות תכונות של סושייל בתוכן.

במחקר המדובר השתמשו ב86,220 מתנדבים אשר פעילים בפייסבוק בהסכמתם– אותם משתתפים מלאו שאלון שמונה כ100 שאלות דרך אפליקציה שקרויה- myPersonality, כמו כן הם סיפקו גישה לפרופיל ולליקים שלהם בפייסבוק. דרך המאמץ הזה החוקרים יכלו לבסס ולהתאים אילו לייקים מאפיינים איזו תכונה אישיותית. תחשבו על כך שעתיד בו מכונה יכולה לקרוא את ההתנהגויות שלנו מאפשר למעשה לפתח יכולות חדשות לגמרי, זה אמנם יכול להשמע חודרני ומפריע לפרטיות- אבל מצד שני ישנם כאן אופקים מדהימים להבנת האדם.

מילת סיכום. אין ספק שפיתוח כזה מייצר המון סכנות ומעורר פחד בכל הקשור לאבטחת המידע ולפרטיות, חשוב אם כן שמשתמשים, מפתחי טכנולוגיה ומי שכותב מדיניות פעולה- ימצאו את הדרך יחד לתמוך בסוג חדש כזה של טכנולוגיות ולהתמודד עם הבעיות הללו, זאת באמצעות קונטרול מלא ליוזרים על הFootPrint הדיגיטלי שלהם. רק מגישת שקיפות שמאפשרת לאנשים להחליט עם מה הם מוכנים לשתף פעולה ועם מה לא, תתאפשר התפתחות אמיתית של טכנולוגיות מתקדמות כאלו- ואכן נוכל להבין בצורה טובה יותר את האדם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.