David Marcus Outlines 2017

3344

ראש תחום Messenger בפייסבוק-  David Marcus שטח את הפרספקטיבה שלו לגבי תחום האפליקציות ולאן הוא מתפתח, הרשומה הנוכחית תהווה סקירה של הדברים שנאמרו. על פי דיוויד מסנג’ר הולך להוות חדר מגורים וירטואלי “Virtual Living Room” מקום בו אנחנו יכולים להיות עם אנשים שקרובים אלינו, משפחה, חברים. בפוסט שדיוויד כתב הוא גולל את נקודת מבטו על עולם האפליקציות במיקוד על- Messaging App וסיפק אופק קדימה לאן הדברים יתפתחו ואיפה יהיו הפוקוסים והמיקודים של פייסבוק כחברה בתחום, חשוב להבין שניתן לקחת מהדברים את ההשלכות שתהינה לרעיון על המשתמשים וכמובן גם על העסקים.

דיוויד שיטח שלושה מקומות בהם-Facebook Messenger יתפתח בשנת 2017, וסביר להניח ששחקנים אחרים בתעשייה עשויים לחקות :

הדבר הראשון. תהיה יותר שימת לב ויותר פוקוס על ה-Interface של המצלמה, ככלי שמהווה משהו יותר ויותר חשוב בחוויה שלנו כמשתמשי סמארטפון- ככל שטכנולוגיות מתפתחות ומאפשרות איכות ויצירת מעורבות מעמיקה ואינטגרטיבית לתוך השיח היומיומי שלנו. העובדה הזו יכולה להראות בכך שאנשים משתפים המון בתמונות באפליקציות סושייל שונות כמו סנאפצאט ואינסטגרם, אותן Apps ממנפות את הדרך ליצירת מעורבות עם היכולות של עריכה של תמונות וודיאו עם סטיקרים שמולבשים עליהם. גם הMessenger של פייסבוק הוסיף יכולות דומות כמו גם פיצ’רים והפך זאת לקל עבור המשתמשים להיות בגישה אל המצלמה וליצור וידיאו בלייב. ב-2017 Messenger ימשיך להוסיף פיתוחים אשר מדגישים את היכולות של המצלמה ואת הדרך להשתמש בה ככלי תקשורת.

הדבר השני.  הפיכת ה- Messenger ל-סִפְרִיָּה שניתו למצוא בה אנשים ועסקים : בהתחשב בעובדה שאחת מהרשתות החברתיות הגדולות והחזקות ביותר בעולם מניעה ומספקת את הכוח, Messenger יכול להוות סיכון גדול אל מול שחקן כמו-Google המתפקד כיום כמוביל וכדרך הראשונה למצוא דברים. העובדה שישנו קצב התפתחות מהיר של אפליקציות צ’אט ואימוץ שמוביל למעורבות מאוד גבוהה כמו מסנג’ר- מאפשרת לכלי להיות למקום בו מגלים דברים און ליין. אם תחשבו על כך Messenger מספק כלי שבו משתמשים יכולים למצוא עסקים מקומיים באמצעות Location Based Services המאומבדים בתוכו, כמו גם חיפוש מותגים- ודרך הכלי כמובן מתאפשרת האופציה לייצר תקשורת דו כיוונית.

הדבר השלישי.  הפיכת הפלטפורמה ליותר מועילה עבור עסקים, יצירת ערך עבור עסקים דרך- Messenger הפך בשנת 2016 ליעד אסטרטגי של החברה, והיא שמה לעצמה את הכיוון על המפה ומתכוונת לייצר דרך הפלטפורמה של- Chat App מוניטיזציה. החברה התחילה לעבוד בכיוון ולייצר סביב הנושא כשהיא השיקה את-Messenger Platform בשנת 2016. פלטפורמת המסנג’ר מהווה כסט של כלים אשר מאפשרים למפתחים לבנות בוטים בתוך פייסבוק מסנג’ר, מציאות שמביאה עסקים שונים ומגוונים אשר מעוניינים למנף מעורבות אל מול משתמשים באפליקציה הפופולארית. העובדה נותנת את הכוח לעסקים לייצר דרכים חדשות להגיע אל משתמשים- ולהיות בקשר מול לקוחות דרך-Messenger, יוזמות כמו- Chatbots המאפשר לספק שירות לקוחות או אם תרצו-קוֹנְסְיֶרְז’.

מילת סיכום, מרקוס מדגיש כי העולם של הMessenger יתפתח יותר ויותר לפונקציות של Automation אשר תהינה מאומבדות בתוכו, חווית השיחה תשתנה ותהיה מעורבבת עם מה שקרוי שיחה של אדם למחשב וכמובן כפי שכבר כתבתי יכולות של-Discovery של גילוי בתוך האפליקציה כמפתח מרכזי וכפיצ’רים שייצרו איכות עבור משתמשים ויכולים לעודד ולייצר יותר מעורבות בין לקוחות לעסקים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.