Digital Media Predictions for 2017

VP1

צרכנים משקיעים יותר זמן ומפרסמים שמים יותר כסף- על דיגיטל מדיה, זאת תכונה שראינו ב-2016 כשיפט משמעותי שלא היה לנו כאן קודם לכן, בעוד שהפורמאטים המסורתיים נשארים סטגנטים או שמראים סימנים של הִדַּרְדְּרוּת. גוגל ופייסבוק הופכות לשחקניות מובילות מובהקות המנצחות למעשה את כל הקופה (כמעט), שתיהן יחד בקונטרול על שני שליש מכל הוצאת הפרסום הדיגיטלי בעולם.

בשנה הקרובה, הדואפול הזה יכריח את אנשי השיווק לפתח מתודות חדשניות לדרך בה הם מגיעים אל הקהלים שלהם, כמו למשל אינטגרציה של אוגמנטד ווירטואל ריאלטי בתוך הקמפיינים, או שימוש של חיפוש קולי ככוח משמעותי שמתפתח על הפלטפורמה הדיגיטלית- בטח ובטח כשמחברים לו עולם של בינה מלאכותית, כמו כן- אימפלמנטציה של צ’אטבוטים על מנת להגיע ללקוחות במכשירים שלהם ולהיות במקום בו הם באמת משקיעים את הזמן.

זאת בעוד שצרכנים משנים את הרגלי צריכת התוכן שלהם בצורה משמעותית ועובדרים למדיות הדיגיטליות, אל מול הקונטרסט של צפיה במדיה לינארית, חברות ענק דיגיטליות כמו Netflix יגבירו את הדריסת הרגל שלהן בבתי אב נוספים- ופלטפורמת כמו פייסבוק וסנאפצ’אט ייצרו יותר ויותר במה לוידיאו בתפיסה של- Video First Strategies.

תחרות מזן חדש. בשנה הנוכחית נראה שינוי במגמה של חברות בכל הקשור לקהלים בדיגיטלי, גופי תקשורת גדולים וחברות טלוויזיה ירכשו חברות דיגיטל וטכנולוגיות אשר יכולות לעזור להן לבנות את הקהלים הדיגיטלים ובמיוחד בתפיסה של Mobile First בשל היכולת של חשיבה מסוג זה “ללכוד” את הקהלים הצעירים.  חברות קטנות תחפשנה להתחבר לגדולות וזאת על מנת לייצר יכולות של כוח המאפשר להיות בפוקוס על מוצרים שמגדילים נגיעה בקהלים.

m71

איומים לדומינינטיות של הדואפול. גוגל ופייסבוק תשארנה השחקניות הגדולות ביותר במגרש המשחקים של הפרסום הדיגיטלי ויכולות המובייל, חיפוש ומיקוד בוידיאו יעזרו להן להשאיר פוט פרינט משמעותי כמו גם היכולות הפורגמטיות המתפתחות של שתיהן- אבל למרות המובילות בזירות אנחנו נצפה בתחרות שנכנסת למגרש המשחקים של הסושייל ושל הוידיאו מצד שחקניות אחרות.

כוחות עולים כמו של- Snapchat אשר יוצאת להנפקה השנה ואמזון אשר משפיעה על השוק המקומי אבל מתחזקת מאוד בזירה הגלובאלית- ומתכוונת להכפיל את עסקי המודעות שלה בדיגיטל בשנה הנוכחית, כל אלו ועוד יהוו איומים חדשים לדואפול הדיגיטלי. ישנו איום נוסף שמגיע מכיוון העוזרים הדיגיטלים מבוססי הקול במיוחד-Alexa של אמזון אשר יוצר תחרות אמיתית לGoogle בכל הקשור לחיפוש מבוסס קול.

facebook-chatbot-alt

קמפיינים ומהלכים אינראקטיבים מבוססי חיפוש קולי ו-Chatbots. העובדה שיכולות טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית משתפרות תשפיע על הצמיחה של צ’אטבוטים בתוך אפליקציות המסרים כמו גם את החיפוש הקולי בתוך מכשירים שונים ממכשירים כמו-Amazon Echo, Google Home ועד לעובדה שאנחנו משתמשים יותר ויותר בחיפוש הקולי באפליקצית החיפוש המובנית של גוגל. בשנת הפעילות הנוכחית נצפה בעליה של שימוש ברעיון על ידי מותגים ואנשי שיווק אשר ימציאו דרך האפשרות פאנלים חכמים ותוכן רלוונטי שיכול להיות ככלי למעורבות במסנג’ר של פייסבוק- פלטפורמה אדירה שמאפשרת למותגים גישה אל יותר ממיליארד משתמשים קבועים בתדירות ובמעורבות מאוד מאוד גבוהה.

גם עסקים וגם צרכנים יבינו את היכולות ואת הערך שיש לרעיון של-Chatbots. בזמן מאוד קצר בו הצא’ט בוט קיים בפלטפורמת המסנגר של פייסבוק כבר עכשיו השתמשו בו בצורה כזו או אחרת יותר משישים אחוז מהאנשים בארה”ב שפעילים בפייסבוק בגילאים 18=55, זאת על פי מחקרים ודטאות מהביזניס אינסיידר. באותו זמן, חיפוש קולי ישנה לגמרי את הדרך שמותגים על תוכן וההבנה שלהם לגבי תוכן ומהותו- כלי החיפוש הקולי יהפוך למשמעותי מאוד בעיניים של המשתמשים ומותגים יהיו חייבים לבנות סביב ההתנהגות הזו פתרונות, תוכן ושירותים מתאימים. חשוב להבין שיותר ויותר משתמשים עוברים לאופציית החיפוש הקולי בגוגל זאת על חשבון הקלדת המידע החיפוש הקולי גדל במנוע החיפוש בגוגל משנת- 2015-2016 בפי שניים.

Oculus Rift Facebook

וירטואל ריאלטי, הטרנד החם הבא בגזרת הקריאטיביות של המותגים. ככל שהזמן עובר טכנולוגיות אדבוקלינג נהיות יותר ויותר פופולאריות, וישנה חשיבות לעבור למוד של-Emotional Driven Storytelling ככלי שיכול להיות ויטאלי ביכולת של המותגים לבנות מערכות קשרים ולהפוך להיות למעניינים בחיים של האנשים.

וירטואל ריאלטי מספק בדיוק את היכולת הזו, סיפור שמעורר רגשות ומאפשר לגעת בצורה שונה ו2017 תהיה על פי כל ההערכות השנה שבה יבנו תוכן של- VR מעורר השראה. ההשקעות הבינלאומיות באוגמנטד ווירטואל ריאלטי צמחו בצורה מאסיבית בשנתיים האחרונות, ליתר דיוק ב-250 אחוז וכיום סכום ההשקעה בתחום עומד ב2016 על 2 מיליארד דולר, זאת על פי- CB Insights. בפייסבוק לבדה ישנן השקעות ביצירת תוכן VR באמצעות חברות צד שלישי העומדות על 250 מיליון דולר.

מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו פתחה לכם את הראש והזניקה את המידע שמכתיב את התפתחותה של המדיה הדיגיטלית בחיינו לשנת הפעילות הנוכחית וקדימה, מצידי- כמו תמיד אמשיך לחקור ולייבא תכנים רלוונטים שיכולים לרבד את הדרך עליה אתם דורכים במסע העסקי קדימה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.