Digital Transformation WTF?

זה יהיה פוסט קצת מעוצבן, על טרנד כזה שרץ ומתרוצץ לו בכל חדר ישיבות וכל שיח- טרנספורמציה דיגיטלית! החלטתי לעשות לכם קצת סדר בנושא ואולי להוציא לכם קצת את החשק, או אולי לבנות לכם את החשק בצורה יותר נכונה. אני עוסקת הרבה שנים בחדשנות וטרנספורמציה, כן- גם באספקט הדיגיטלי… למרות שהחיים שלנו הפכו לחלוטין למחוברים ואין ממש סיבה לחלק את החיים לדיגיטלי ולפיזי.

טרנספורמציה דיגיטלית זה לא להקים עמוד בפייסבוק, או להתחיל להפציץ באמצעות בנרים של גוגל לכל עבר, זו מהות עמוקה עסקית שאמורה להשפיע על הדרך שבה אתם עושים פחות או יותר הכל. היא בעיקר לא דבר צידי, משהו שנמצא כפילר בתוך תוכנית עסקית או תת משימה- זו למעשה תשתית רחבה שעליה יבנו ונבנים העסקים החדשים, והמסורתיים משתנים באמצעותה.

1. מה זו בכלל טרנספורמציה, גם בדיגיטל? אני תמיד אומרת שהכל מתחיל מתרבות ומאנשים-ולכן קצת מצחיקה אותי השיחה האינטנסיבית על טכנולוגיות ותשתיות ובפועל, כשמתחילים “לעבוד בזה” מבינים שקודם כל ולפני הכל צריך לעבוד על שינוי התרבות והתאמת ה”מיינדסט” של האנשים לצורך האמיתי של הטרנספורמציה. טרנספורמציה בפשטות, בלי מילים גבוהות היא- שינוי, והיא מתקיימת בכל המימדים של החיים הרבה בגלל שאנשים משתנים.

2. כוכב צפון. בשביל שתוכלו לייצר שינוי אמיתי לא תצליחו להתחמק, תצטרכו לבנות חזון אמיתי, להבין מה הסטוריטלינג שלכם פנימה לתוך החברה והחוצה, ולהבין בצורה חד חד משמעית מהו הערך שאתם יוצרים קודם כל לצרכנים שלכם, ואחר כך ההשפעות של כך על העסק.

3. אינטגרציה. אני חושבת כבר המון זמן, על כך שבתהליכים וברצון להשתנות צריך להבין שהעולם נהיה יותר ויותר מורכב! זה מכריח חברות לבנות יכולות של אינטגרציה בין צוותים, בין תשתיות, בין ספקים, בין חטיבות מחלקות וכולי. מזמן, לפני הרבה שנים אמרתי בארגון שאיתו אני עובדת שכשהם בונים אפליקציה, האמת היא שזו לא אפליקציה- זו אינטגרציה של יכולות. הכל אבל הכל מתחיל משם, ובלי זה לא קורה כלום!

4. לא כייף. או כייף אחרת ממה שחשבתם…כולם מסתכלים על דיגיטל, טרנספורמציה, תהליכים של חדשנות כמו משהו נוצץ! וכולם רוצים לגעת בזה. אבל אז הם מגלים שזה ממש לא כייף, זה קשה, דורש המון ולרוב מתיש. לכן, בשביל באמת להנות משינוי צריך בעיקר- לרצות אותו, ולהבין שמה שהבנתם לפני אולי כבר לא רלוונטי. זה בעיקר אומר שצריך להתאהב לפחות חלקית באי יציבות וברצון שלנו להמר על דברים שאנחנו לא בהכרח מבינים בהם. זה לא כייף כמו שאתם חושבים, זה כייף בצורה אחרת- ובשביל להגיע לשם צריך קודם כל לעבוד טרנספורמציה (שינוי) בעצמנו, באישיות וביכולת להכיל דברים שאנחנו לא מכירים או יודעים.

5. מהיר. איטי. שינוי זה תהליך, והוא קורה הרבה פעמים באיטיות גדולה- קשה להשית שינויים בצורה מהירה כי הם לוקחים זמן. אבל בשביל שתוכלו להצליח במסע אתם צריכים להכניס שינויים קטנים שיכולים לגדול, והכרחי שיהיו מהירים! זה אומר שבכל תוכנית פעולה שלכם לשנה קדימה, חיביים להיות מספר דברים שאתם מתכוונים לבצע מהר, ושימו לב הם חייבים להיות כאלה שתרצו בהמשך להגדיל ולעשות להם סקייל.

6. מי עושה טרנספורמציה דיגיטלית? אז, זו שאלת השאלות- מי זה הממונה על הטרנספורמציה, מי עושה את זה בחברה? והתשובה היא- כולם! נכון, יש תמיד מנועים, משפיעים, מובילים ומנהיגים, אבל בלי שתיצרו מכך מובמנט אמיתי עם רצון של כל אחד באזור שלו (ובאינטגרציה לאחרים) להשתנות- הטרנספורמציה, תהיה דלה.

7. טכנולוגיה. עסקים. אנשים. הנה הטעות הראשונה, הסדר- צריך להתהפך…כשעושים שינוי צריך להתחיל מהבנה שהמקום הראשון שאנחנו רוצים לטפל בו הוא- תרבות ואנשים, אחר כך נדרש לחשוב על ההשפעות העסקיות, ואז- רק אז נכנסת הטכנולוגיה בעוצמה רבה לפעולה.

8. ללמוד מבפנים ומבחוץ. זה עולם שזז כל הזמן, ושינוי זה תהליך בלולאה שלא מסתיים לעולם, צריך ללמוד באינטנסיביות דרך יכולות שתייצרו בתרבות פנימה, וגם ביכולות שתביאו מבחוץ- למשל, הרבה ארגונים לוקחים מישהו כמוני שהוא מומחה לתחומים של השינוי ומאפשר לקצר תהליכים ולסגור פערים.

9. להחליט מה לא עושים. בכל תוכנית עבודה בריאה כותבים בצורה חכמה את הדברים שנעשה קדימה, אבל אולי צריך להיות פרק נוסף שנכתב בשרטוט הדרך והוא-“מה לא עושים”. אין דרך להצליח אם לא נשארים ממוקדים ומבינים את עיקרי הדברים בהם אתם עובדים. המשאבים הם לא אין סופיים, ונדרש לחשוב בפוקוס. לכן, אני ממליצה לכם מאוד ליצור קובץ שישרת אתכם בתוכניות אסטרטגיות ועבודה ובו תכתבו בצורה מקיפה במה אתם לא מתכוונים לעבוד, ומה אתם לא תעשו.

10. דבקות. דבקות. דבקות. שינוי זה תהליך, מורכב מדברים קטנים, בינונים וגדולים- ובעיקר הוא מייצר פאזל שמרכיב יחד מכל החלקים את העוצמה- על מנת לעשות זאת נדרש להיות דבק למשימה- דבקות היא כלי ומפתח מרכזי ואל תוותרו לעצמכם בדרך להצלחה.

אז, אם אתם רוצים להבין איך צריך לעבוד בטרנספורמציה בצורה נכונה, תעזרו באנשים שיש להם דקה או שתיים בתחום ויודעים לקחת אתכם יד ביד לתוך האתגר קדימה.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.