כמו שהבטחתי אני סוקרת עבורכם את נושא השיווק באימייל. הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם למאמר בנושא אותו מצאתי באימרקטר. המאמר עוסק בשאלה איך עולם האימייל מרקטינג מתקשר לתפישת העולם המתפתחת של שיווק פרסונאלי ? למי שרוצה לקרוא את התוכן המקורי, רצ”ב- Link. כותרת הפוסט המקורי באימטרקטר מדברת על כך ששיטת הפרסונליזציה מתחילה להראות תוצאות ממשיות בכל הקשור לשיווק באימייל. אנשים שמשתמשים באימייל מוכנים לשתף את הפרטים שלהם ולחשוף את הרגלי הצריכה שלהם ובתמורה לקבל אימיילים יותר ממוקדים ויותר פרסונאליים. זו למעשה אחת הדוגמאות המוצלחות לערוץ פעולה בו ביג דטה מראה את מלוא הפוטנציאל המעשי. חשוב להדגיש כי השיווק באימייל הינו אחד הערוצים היעילים ביותר עבור אנשי שיווק, כשיטה בטוחה להגיע לקהלי יעד ולהניעם לפעולה שמביאה למירב התוצאות. אבל, בתוספת הפרסונליזציה ודיוק המסרים המועברים לקהלים השונים הכלי הזה יכול להפוך לחזק הרבה יותר. במסלול זה אנשי השיווק יכולים לפתח לעצמם שיטות חדשות : הם יכולים לעצב תהליך מסחרי שקודם כל אוסף אינפורמציה מהגולשים שרשומים לרשימות המייל, כולל לגבי ההרגלים והתנהגות הצריכה וכן רשימת העדפות נוספות על מנת שיוכלו לעצב את המסרים שלהם באופן פרסונאלי ! בכך הם תורמים בפועל לרושם התדמיתי הרצוי להם מהלקוחות הפוטנציאליים.
חשוב להבין בהסתכלות מעמיקה על ההזדמנות, לגבי מה שהלקוחות עצמם חושבים על שינוי כזה- במחקר שנערך בדצמבר 2013 על הצרכן הדיגיטלי Link– נשלפו ממצאים חשובים שמראים כי הרוב הגדול של האנשים שמקבלים מיילים פרסונאליים, אשר מטורגטים כך על סמך התנהגות צריכה והיסטוריה של קניות והעדפות, יגדילו את כמות הקניות שלהם כתוצאה מפניה שהיא יותר מכוּוֶנת מטרה ויותר פרסונאלית. למעשה, 81 אחוז מהנסקרים שענו אמרו כי סביר מאוד שהיו שוקלים לקנות משהו נוסף, כתוצאה מאימייל מטורגט בין אם מדובר בחנות פיזית ובין אם בחנות און ליינית. נתון זה למעשה מעיד על כך שעקרונית הלקוחות מגיבים בחיוב להגשת תוכן שרלוונטית להם מתוך הבנה ברורה שהם חושפים מידע ומאפשרים לעסק לערוך עליהם “עבודת בילוש” מסויימת על מנת שיוכל להגיש להם תוכן שממודר ישירות לפי צרכיהם.
Source eMarketer
מי שלקח חלק במחקר- גם הראה כוונה ברורה לכך שהיה שמח לקבל אימיילים מסוג זה גם בעתיד, וזאת בייחוד אם הפניה והתוכן שיוגש להם בעתיד יהיה קשור בקניות הקודמות ובהרגלים הקודמים, ובפועל יקל עליהם את חווית החיפוש והצורך לגלות חידושים רלוונטיים מתוך הרעש והעומס של המידע המתקבל ברשת. כ82 אחוז ענו כי הם מעוניינים במידה מסוימת לקבל יותר מיילים אבל זאת תוך ההתניה שיהיו יותר מדויקים ותכליתיים. רק 18 אחוז מהנסקרים ענו כי אינם מעוניינים בכך.
Source eMarketer
חלק לא מבוטל מכלל הנסקרים שענו למחקר– גם לא היה ביישן במיוחד בכל הקשור למסירת מידע נוסף על ההעדפות של הצריכה שלהם ולשתפו עם קמעונאים. זאת על מנת שיוכלו להבטיח את איכות המסרים שהם מקבלים כולל רמת התוכן שמועבר דרכם. בהערכה כללית- כשבעה מתוך עשרה ענו כי הם יחשפו מידע פרסונאלי ומפורט על עצמם על מנת שיזכו לקבל תוצאות טובות יותר לגבי המידע והעידכונים המתבקשים.
Source eMarketer
חלק גדול מהרצון לשתף פעולה- נובע מהעבודה שמדובר בקהל שמראש כבר מסר את כתובת המייל שלו נכון לעכשיו ובכך הוא משתף פעולה עם ערוץ תקשורת זה. אני מוסיפה שחלק גדול מהאתגר הינו להביא קהל חדש של לקוחות כבסיס משתמשים דרך האימייל. קהל כזה, שאולי בעבר- כשלא הייתה יכולת לייצר מהלכים פרסונאליים או שלא רָוְוחו תפיסות עולם כאלו- לא היה מעוניין בקיום שיח עם מותגים מסחריים דרך ערוץ אינטימי זה. והנה כיום האפשרויות הללו פותחות הזדמנות טובה להגדלת הסקייל המסחרי מול משתמשים חדשים. כל ההערכות מכוונות למסקנה שכלי המדיה הזה רק יגדל ויתרחב בשנים הקרובות. אמנם ראוי להדגיש שוב עד כמה חשוב לנסח מחדש ובחוכמה את הדרכים, השיטות והכלים שיגרמו לשימוש בערוץ האישי להיות יותר אפקטיבי כדי שיותר אנשים יסכימו לשתף איתו פעולה כערוץ איכותי ולא כספאם.