What Makes Facebook Fan Pages Successful ? כתבה מעניינת שקראתי בeMarketer חידדה לי מספר נקודות לגבי בניית מתחמי נוכחות בFacebook ואכן מצאתי בה חידוד הפעילות המומלצת : לינק. אני רוצה רֵאשית לשטוח בפניכם את תוכן הכתבה בפוסט זה ומתוכו לצאת אל הבהרות שלי המתייחסות אל נקודות הקונטקסט המדובר. אני חושבת שבבסיס הדיון והשאלה מונח פרמטר משמעותי שעליו כדאי לתת את הדעת – והוא – למה לעסוק בכך כל כך הרבה ? ובאותו הקשר – למה עולות כל כך הרבה שאלות ביחס לאופי הפעילות . התשובה בעיני נסמכת על העובדה שעדיין הרעיון, סוג הפעילות והתנאים להצלחה אינם ברורים לַאֲשוּרָם, ואין בנמצא בשלב זה מודל הצלחה בטוח. בסיכומו של דבר אין דרך ישירה להבין מה נעשה בדיוק כדי להפוך את הפעילות שלנו למוצלחת ( דהיינו בצורה שתתבטא במבחן הקליטה של המסר). המסקנה המתבקשת היא, שככל שנבדוק , נסתכל, ניחשף אל פעילויות של אחרים שהתנסו בדבר וככל שנרחיב ונקרא על הנושא נוכל להבטיח שאנחנו סוללים את הדרך שלנו באופן יעיל שיוגדר כצעד מוצלח.
אנגייג’מנט, תוכן בזמן אמת, קונסיסטנטיות ביחסים ובתכנים זהו למעשה אשכול הסיבות שיגרמו לבסיס האוהדים לחזור שוב ושוב לFacebook. מותגים ידועים היטב כגון קוקה קולה וסטארבקס הפכו בהצלחה מרובה את העמודים שלהם בFacebook לאתרים פופולאריים אשר מונים מיליוני אוהדים. עסקים לוקאליים גם הם ממנפים את הנוכחות שלהם ויכולים בהחלט ללמוד מ”השכנים” שלהם במרחב הגלובאלי ולאמץ לעצמם שיטות נכונות וטובות לעבודה מוצלחת.
עסקים לוקאליים מהווים למעשה 17.6% מכמות עמודי האוהדים בFacebook. חברות מהוות 6.3%, מוצרים 3% ומוסיקאים ואנשי ציבור, ובהם סלבס תופשים חלק משמעותי וגבוה בתמונת הנוכחות.
לסטארבקס יש מעל ל- 18 מיליון אוהדים, ובחברה אומרים כי הכל למעשה מושתת על עבודה קונסיסטנטית הלוקחת בחשבון וגם מוַדֵאת שהאוהדים של העמוד יקבלו על בסיס יומיומי ערך בעל אופי מוגדר . למעשה, העיקרון המנחה עומד על כך שאם יש לנו בסיס אוהדים גדול – ואף מרשים ככל שיהיה – הרי אם לא נעשה איתו כלום אין בו ממש, והוא קיים “רק על הנייר”.
על פי סקרים אשר נערכו על ידי חברות מחקר הוכח כי 77% מהגולשים מעוניינים שחברות תצענה להם הצעות ייחודיות – הצעות ערך כלכליות. וכ 23% מעוניינים כי החברות יקיימו איתם פעילות של פאן.
קוקה קולה עם 19.8 מיליון אוהדים, השתמשה באסטרטגיה של בניית פרויקט לשנת פעילות שלמה בסושייל מדיה עם מהלך מעניין, קמפיין ייחודי Expedition 206, אשר איפשר לה למעשה לייצר תוכן המשכי “סיפורי” ובכך להיות בקשר מתמשך ומעודכן עם בסיס האוהדים שהִתקַהֵל סביבה. התוכן שהתפתח היה למעשה מושתת על שגרירים של החברה אשר לקחו חלק בפרויקט ובכך יצרו המשכיות הגיונית וחכמה לפלואו במדיה החברתית.
Oreo הפעילה משחק אינטראקטיבי שעובר בעמוד שלה בFacebook – לינק והעמוד גדל בטווח של חודשים ספורים מ8.5 מיליון ל15.2 מיליון. המהלך הורחב לממדים ניכרים ולאחרונה גם קיבל ביטוי נוסף בפעילות אוף ליינית הכוללת אירוע פיזי.
אנגייג’מנט, עניין ופעילות מתמשכת בעלת ערך מהווים למעשה בסיס איתן להשארת הגולשים וליצירת היגיון ברור לסיבה לחזור שוב ושוב. עסקים ברמה הלוקאלית יכולים ללמוד הרבה מהפעילויות ומבנצ’מארק של החברות הגדולות ולאמץ דפוסי עבודה ודרכי פעילות אשר מובילים להצלחה.
לסיכום – מתחם בFacebook מהווה למעשה קרקע פורייה לעשייה רב שכבתית, ולכן חשוב לא להתייחס אל חלון ההזדמנות הזה כאל עמוד שטוח. ככל שתיזמו, תייצרו סיפור, תהיו שם באופן קבוע שמעביר ערך אמיתי ויומיומי ללקוחות, כך תרחיבו את בסיס האמון המשמעותי ותחזקו את חוט השדרה אשר בונה מסלול משותף.
פוסט מעולה! ממש כיף עם הקפה של הבוקר:) תודה רבה זוהר
מענין
איך ניתן לקמט את מספר האוהדים למספרים כלכליים עבור החברה
זאת אומרת איך כל אוהד או מעריץ מכניס כסף לחברה? ולהפך מה העלות של כל פאן כזה?
רפי לשאלתך .. נראה לי שהתכוונת ללכמת ..
https://zoharurian.com//06/the-value-of-a-facebook-fan-one/