Food Waste? New Retail App

לפני מספר שנים שמעתי על יוזמה של חוקרים באנגליה, שרצו להכניס צ’יפ קטן למזון שאנחנו קונים בסופר – על מנת שכשהאוכל מגיע לרגע שבו הוא הולך להתקלקל הלקוח יקבל התראה לסלולר ויוכל לאכול אותו לפני שהמזון מאבד את הרלוונטיות שלו. הרעיון, הקסים אותי בשל היכולת לקחת את הטכנולוגיה ולהפוך אותה למשהו סופר משמעותי בחיים של האנשים. מדובר בגוף אקדמי וסטרטאפ באנגליה שפיתחו- סנסורים שיודעים לזהות מעל גבי האריזה את תאריך התפוגה בעוד מועד, ומספקים חיווי לאפליקציה שמתייחסת לתפוגת המוצר– מספר ימים לפני. הפיתוח נועד לטובת התמודדות רצינית עם בעיית ה-Food Waste העולמית.

אני זוכרת שניסיתי לשווק את הקונספט לכל גוף איתו הייתי מעורבת על מנת שיקחו יוזמה כזו ויהפכו אותה למציאות. לצערי, בתקופה המדוברת זה הקדים את זמנו, שכן אנשים בחברות לא הבינו את הפוטנציאל המדהים בלייצר ערך כל כך משמעותי, ואולי לא היו חשופים מספיק למספרים המצערים שמדברים למשל על כך שכל ילד שלישי בישראל הולך לבית ספר רעב– ובמילים פחות יפות-עני. והנה לכם הנושא של ביזבוז Waste, נכנס יותר ויותר לכותרות ותופס משמעות בחיים של הגופים הרלוונטים והפוסט הנוכחי ידגים לכם קייס אחד של קמעונאי שייצר עם הבעיה הזדמנות גדולה.

בבסיס, נשאלת שאלה האם לצרכנים בכלל אכפת מ-Food Waste ? ומהעובדה שמדברים על כך שרובנו זורקים כשלושים אחוז מהמזון שאנחנו רוכשים בשל פג תוקף של המוצרים. אפליקציה חדשה של גוף קמעונאי רוצה לבחון את הנושא הזה בדיוק ! המהלך נועד לבחון כיצד אפשר להעלות את המודעות של הצרכנים לאחת מהבעיות הגדולות ביותר בעולם וזו בעיה שרק מחריפה עם הזמן. Hy-Vee רשת של סופרים בארה”ב התאחדה עם חברה נוספת בשם Flashfood, זו אפליקציה שפותחה בקנדה והיא עוזרת ללקוחות למצוא דילים ייחודים של בשר, גבינה ולחם אשר נמצאים ממש קרוב לזמן התפוגה שלהם-Sell By Date.

האפליקציה מאפשרת לצרכנים לצרוך איתה ולבחור את המוצרים הרלוונטים– כמו גם מדריכה אותם איפה הם נמצאים בחנות, התוכנית המדוברת מהווה כניסיון של הרשת לבחון את הנושא ולבדוק האם זה מעודד את הצרכנים לחשוב טוב יותר על הדיוק בקניה שלהם, כמו גם להרוויח דיפרנציאליות במחיר של מוצרים שקרובים לזמן התפוגה.

אנשי הרשת מעידים, כי הם חושבים שלצרכנים אכפת מהורדת ה-Food Waste ולהפוך את הסביבה לטובה יותר, כשהתוכנית והאפליקציה הושקה בשלושה סניפים לקוחות התחילו מיד לברר על המהלך ולנסות להבין כיצד הם יכולים להתערבב בתוכו. זה אקט משמעותי מאוד שכן הצרכנים התרגלו להיות בשיחה של אוכל אורגני, וגם להיות מעורבים במובמנט של אוכל “מכוער”- Ugly Produce ואריזות שהן יותר ססטינביליות, אבל הנושא של פוד וויסט אינו מטופל מספיק ולא נמצא על הראדר של האנשים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.