אם אתם אוהבים כל מיני כלים חינמיים, בהם אתם יכולים להשתמש בשביל לגלות, להבין ולבנות מידע שתומך החלטות- הפוסט הזה במיוחד עבורכם. אספתי כמה כלים חינמיים שלדעתי תאהבו, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות- ולכולם אשתדל לתת זווית ייחודית וחשובה שתעזור לכם להשתמש בכלי בתבונה.
אתר שמאפשר לכם להעלות תמונה ולגלות מה המקור שלה, זה יכול לעזור לכם לראות איפה השתמשו בה ולמנוע מכם שימוש לא תקין מבחינת זכויות יוצרים בתמונות בהן אתם בוחרים- Link.
פייסבוק יצרה אתר – ads library, שמאפשר לכם לגלות קמפיין שמוגדרים כ”דארק” או באופן כללי להבין אילו קמפיינים של איזה שחקנים נמצאים כרגע באוויר. כך תוכלו לגלות הלכה למעשה את עוצמות הפרסום האמיתיות של המתחרים שלכם, או של כל שחקן שתרצו להבין ולהכיר- Link.
אם אתם רוצים להפוך את הדטה שלכם לאינפוגרפיקה– קחו ישום נהדר- Link.
אחד מהכלים המדהימים ביותר להבין את הטרנספורמציה הדיגיטלית טכנולוגית, הוא הכלי הזה של גרטנר- מדובר על מפה אינטראקטיבית שמאפשרת לכם לראות את נתיבי התנועה על פי כל אתגר. המפה יוצרה ב2013, אבל מאז מעדכנים אותה כל חצי שנה על מנת שתהיה רלוונטית ובקונטקסט העכשווי-Link.
גוגל מאפס זה בטוח ישום שכולם מכירים, אבל לא כולם שמים לב לפיצ’ר הזה שנמצא לכם בצילום המסך שמראה שעות עומס בכל מקום ומקום. אם אתם רוצים לגלות תעבורה אמיתית של אנשים באוף ליין זה כלי שמאפשר לכם לנטר את המידע ולחלץ ממנו תובנות על המתחרים שלכם וכמובן גם על הפעילות הקמעונאית שאתם מחזיקים (במידה וזה התחום שלכם)-Link.
סימלרווב זה ישום נהדר שמאפשר לכם להבין תעבורת אינטרנט של מי שאתם רוצים במרחב הדיגיטלי. נכון, הישום החינמי לא תמיד מספק נתונים מספיק מדויקים ועדיף על פניו הישום בתשלום. אבל למי שלא יכול להרשות לעצמו כדאי מאוד להכיר שכן תוכלו לגלות דרכו מגמות, תנועה של גולשים באתרים שונים ועוד. אתן לכן דוגמא, אני גיליתי באמצעותו שיש מגמה עצומה של מעבר לגלישה במובייל באתרים של קמעונאיות המזון, זו תובנה משמעותית שכן אלו אתרים מורכבים עם המון מידע, וההטייה הזו למובייל מכריחה אותם אולי לחשוב לגמרי אחרת על החלון הקמעונאי הדיגיטלי שלהם על מנת שלא יאבדו לקוחות- Link.