הפוסט הנוכחי מתעכב על סקירה של גרטנר, המנתחת את הדברים החשובים עליהם אנשי שיווק צריכים לשים לב בשנת הפעילות הנוכחית וקדימה, אעמיק את הדברים האמורים, כמו כן- אוסיף תובנות ואינסייטים, למי שרוצה לקרוא את המקור רצ”ב- Link.
על פי-Gartner ישנם חמישה שיפטים טכנולוגים היוצרים קטליזטור לשינוי בתפיסת האסטרטגיה השיווקית של ארגונים, על כולם צריך לשים את הדעת ולהתחיל להתכונן כבר היום שכן הם ישפיעו על המציאות השיווקית ויהיו משמעותיים בעוצמתם ובאימפקט שלהם עד- 2020. האבולוציה המהירה של העולם בכל הקשור לטכנולוגיה מאלצת את אנשי השיווק להתבונן בצורה רצינית על מכשירים שונים ופלטפורמות שיכולות לשנות את הדרך שבה יוצרים אינטראקציה עם לקוחות.
טכנולוגיות כמו-Augmented Reality והעובדה שלקוחות יותר ויותר משתמשים ב-Voice Activated Digital Assistants כמו- Amazon Echo ו- Google Home כל אלו ועוד הופכים למעשה לאתגרים שיווקים, ומצד שני הזדמנות אשר נוצרת באמצעות ערוצי הנגיעה החדשה בלקוחות- טכנולוגיות מרכזיות יוצרות את השינוי בסְבִיבָה השיווקית ויובילו לתוצאות שיעשו את כל ההבדל על הדרך בה אנשי שיווק פועלים.
מובילים ומנהיגים בעולם השיווק חייבים להיות מכווננים ולהבין את הסיגנלים החשובים המשנים את הדרך שבה הם עושים דברים- על מנת שיוכלו לאמץ חוכמה ולהשיג בניפיט אמיתי מהטרנספורמציה הטכנולוגית :
20 אחוז מהמותגים ינטשו את אפליקציות המובייל שלהם עד 2019– למרות השקעות מאוד גדולות וגם תקווה ל-ROI פיזיטיבי, אפליקציות מובייל לא ממש עובדות עבור הרבה מאור מותגים. התחרות הגדולה על הלקוחות כמו גם מיליון אופציות שונות לכל דבר ב-App Store, מדובר בתחזוקה יקרה מאוד. הרעיון של ה-App Economy ישתנה ללא ספק בשנים הקרובות, עד-2018 המחיר להורדת אפליקציה יקפוץ לכפי שתיים ממה שהוא כיום, וזה אומר יחס המרה גרוע ביותר עבור שחקניות מסוימות.
מה למעשה אפשר לעשות ? צריך לבחון את אסטרטגיות המובייל מחדש וחשוב לבחון לעשות זאת אל מול מאמצי השיווק- ישנן כיום חלופות שנבנות אל תוך האיקוסיסטם הזה כמו- Measure App אשר יוכלו לייצר תחרות גדולה לרעיון של אפליקציות ולגרום לכך שהאפקטיביות והאימפקט יהיו הרבה יותר משמעותיים- ספציפית בנושא כתבתי פוסט ערוך ומעמיק, אתם מוזמנים לצלול ולקרוא –Link.
מגמת ה-Ad Blocking תשפיע על אפקטיביות הפרסום ב-50 אחוז עד 2019– כיום, היכולת של- Ad Blockers אינה סלקטיבית לפי סוג המודעות שנחסמות, ופאבלישרז מנסים בכל הכוח ליצור מנועים המנכיחים את המודעות שלהם. בגלל הפיצול הזה תווצרנה אסטרטגיות לא קונבנציונאליות שתאפשרנה למעשה לשחק עם סוג המודעות שנחסמות בצורה יותר חכמה.
חלק מפלטפורמות המדיה משתמשות ב-Privacy Settings ככלי ליצירת דיפרנסציה- ובעלי הטכנולוגיה של אד אדבלוקינג הבינו שקהלים יכולים למעשה להפוך להיות חשופים למודעות כתוצאה מכך. יוזרים יוכלו בעתיד להגדיר את ההעדפות, ומפרסמים יוכלו להגדיל את היכולת שלהם “להפריע” ולייצר באמצעות כך אפקטיביות פרסומים גדולה יותר.
אז מה אפשר לעשות ? צריך להגדיר ולהנכיח את החשיבות של הבחירה עבור הלקוח, ולעבוד בצורה אמיתית על חווית הלקוח כמו גם הדרך הנכונה ליצור קומוניקציה ולתת למשתמשים להבין בשקיפות את השימוש בדטה, הסיבות לאיסופה והדגשת הבנפיט עבורם. זה דור ה”אני” ואנשים צעירים יסכימו לחלוק את המידע ולו רק אם זה יועיל באופן ברור עבורם. צריך לייצר סגמנטציה יותר ברורה של הלקוחות ולתת להם את הכוח לשלוט בהעדפות הפרטיות שלהם- דואליות תוביל לאפקטיביות פרסומית הרבה יותר טובה וחכמה.
100 מיליון לקוחות יקנו במציאות של Augmented Reality עד 2020– קמעונאים ומותגים יתחילו להשתמש ב- AR Applications זאת לטובת יצירת חווית קניה. דוגמאות כמו האפליקציה של לוראל פריז-MakeupGenius אשר מאפשרת ללקוחות לנסות את המוצרים באופן פרסונאלי, ולעשות טסטינג על לוקים שונים כמו גם עידוד מתוך כך לרכישה מתוך האפליקציה תהינה יותר ויותר במיינסטרים. ההערכות של גרטנר הן שעד סוף-2017 אחד מכל חמישה מותגים מובילים יאמצו את השימוש באוגמנטד ריאלטי כחלק מושרש ותשתיתית מחווית הקניה שלהם, ובכך הם ישפיעו על החוויה של הלקוח בצורה משמעותית שתייצר אימפקט ובידול.
אז מה אפשר לעשות ? צריך לחשוב על יצירת חווית תשתיתית הנשענת על הרעיון של אוגמנטד ריאלטי, אין להעתיק את החוויה שקיימת בפועל במציאות כיום, אלא ליצור משהו חדש ומסעיר- ולהתאים אותו בצורה חכמה אל המדיום ובכך למעשה להרוויח את הכוח של המדיה החדשה.
סוכנים וירטואלים יהפכו להיות לחלק משמעותי מהאינטראקציה בסביבת הסחר הדיגיטלית עד 2020– פלטפורמות דיגיטליות כמו גוגל, פייסבוק, אמזון, יבמ ומיקרוסופט יוצרות איקוסיסטמים חדשים לעסקים עם טכנולוגיות-Cutting Edge של בינה מלאכותית- Conversational Artificial Intelligence- ומחזקות את הרעיון של שיחתיות בין מחשב ואדם, ובכך מושכות לקוחות לחוויה חדשה.
אנשי שיווק יתחילו להרגיש לחץ להשקעה ושימוש בסוכנים וירטואלים כחלק מהגל הבא של עיצוב חווית הלקוח. הם יצטרכו להתמודד עם המורכבות של אימון סוכנים מבוססי בינה מלאכותית בצורה אפקטיבית. בגלל ש-Virtual Personal Assistants VPAs יהיו למעשה המתווכחים החדשים בין לקוחות ומותגים, האינטראקציה הזו תהפוך להיות לקרושיאלית עבור אנשי שיווק באלמנטים אשר מרכיבים את המפה השיווקית.
אז מה אפשר לעשות ? צריך לפתח הבנה מקיפה לגבי תפקידה של הבינה המלאכותית בעולם של שיווק, להיות קשובים לכל מה שמתפתח בקרב החברות הגדולות ולהבין את המערכות ההשונות שמפותחות- זאת גם מחוץ לארגון וגם בתוך החברה ולהבין שהנושא הזה עשוי לעשות שיבוש גדול מאוד בהרבה מאוד רמות בעולם המרקטיאלי.
עד 2020 עשרים אחוז מכל הCIO ידווחו למחלקות השיווק– מחלקות השיווק אחראיות על הססטינביליות של החברה כמו גם הצמיחה. וכיום, התקציבים של סמנכ”לי שיווק בכל הקשור לפלטפורמות טכנולוגיות מתקרבים לתקציבים של מחלקות הIT זאת בארגונים גדולים. המנדט של השיווק יהיה יותר רחב ויותר גבוה בכל הקשור לפיתוח ואימוץ טכנולוגיות. שמונים ואחת אחוז מהארגונים מחזיקים כיום מומחה טכנולוגיות בשיווק- Chief Marketing Technologist CMT- בשם או כתכולת תפקיד.
מה אפשר לעשות ? צריך להיות בישור קו בין סמנכ”ל השיווק למחלקות הIT ולבחון מחדש את הצרכים של מחלקות השיווק בכל הקשור ל-Technology Stack ליכולות הטגנולוגיות של החברה, לבסס מדינויות ואופרציה שיודעת להתכתב בין כל המערכות, וליצור מכך נכסים שהם ב-Alignment בין מחלקות השיווק ובין מחלקות ה-IT.