Generation Z Prefer to Shop in Bricks & Mortar

gz1

הפוסט הנוכחי יתעכב על מחקר שערכו יבמ בכל הקשור להרגלים של דור הZ מדובר בסקר גדל מימדים אשר בחן את הדור באספקטים שונים. אדאג ברשומה לסרוק עבורכם את הדברים העיקריים, כמו כן אוסיף עליהם תובנות ואינסייטים משלי, למי שרוצה לקרוא את המחקר המקורי צירפתי אותו לתחתית הרשומה. חשוב לי רק לסייג כי המחקר נערך בשיתוף של יבמ עם ארגון NRF- פדרצית ארגון הקמעונאות העולמית, ויש לזכור כי טמון פה אינטרס ברור לנתונים, לכן– צריך לקחת את הדטה בערבון מוגבל- וללמוד ממנה כיוונים והתנהגויות אך בד בבד להצליב עם מחקרים ודטאות נוספות.

הפרובוקציה המשמעותית שטמונה במספרים ובדטה- הינה בכך שלמרות העובדה שמדובר בדור שמוגדר כ-“Digitally Native” המחקר מראה כי דווקא דור זה מעדיף לרכוש ב-Bricks & Mortar, ברצפת הקמעונאות עצמה. הערכות מחקריות מדברות על כך שאוכלוסיית דור הZ הגלובאלית תעמוד על 2.6 מיליארד עד 2020, וקמעונאים צריכים ליצור יותר פרקטיקות של מעורבות אינטראקטיבית סביב המותגים- על מנת שיוכלו להיות ריספונסיבים לדור המחובר, דור שעונה למספר מושגים כמו- Always On, Mobile Focused, ועוד.

Generation Z מצפים שהטכנולוגיה תהיה אינטואטיבית, רלוונטית ומערבת- כל אלו מכתיבים אתגרים גדולים עבור קמעונאים ומותגים, כאלו שצריכים ליצור חוויה פרסונאלית, אינטראקטיבית עם כל היתרונות הדיגיטליים הכי חדשניים או שהם עלולים להסתכן בכך שישארו מאחור, חדשנות כזו אינה לינארית או מהווה כפרויקט חד פעמי- זו למעשה דרך חדשה לחשוב, לפעול ולהתנהג.

gz2

ממש כמו שדור ה-Millennials השתלט על העניינים, יש עכשיו כוח קניה גדול חדש שקמעונאים צריכים להבין ולתכנן סביבו והוא אפילו גדול יותר מקודמו- Generation Z. הנחות היסוד שיצאו מהמחקר מראות כי דור זה דווקא אוהב את החויה של קניה ברצפת המכירה, למרות שחייבים להבין שמדובר בחוויה שמתפתחת בחנות יחד עם הטכנולוגיה שלמעשה הופכת את הפאנל הצרכני לשונה- אבל בחלקו הוא ממשיך להשען על התנהגויות שמתקיימות כבר המון שנים. לכן, קמעונאים צריכים להיות אג’ילים מספיק על מנת לספק את שני הצרכים, חווית קניה פיזית בחשיבה קונסיסטנטית על ערבוב של טכנולוגיה ברצפת המכירה כחלק מהוויה- כמו כן, מיזוג של תהליכי On-Line ואוף ליין ככאלו שמאפשרים ללקוחות הצעירים להרגיש כל הזמן שהם נמצאים בסביבת- On Demand המאפשרת להם לפעול כפי שהיו רוצים.

המחקר של יבמ ושל NRF מייצג קבוצה גדולה של נסקרים ונקרא– “Uniquely Gen Z” מדובר במהלך שנערך על 15,000 צרכנים צעירים בגילאי 13-21 וב-16 מדינות. דור הZ מהווה קבוצת גילאים שנולדו באמצע שנות התשעים ועד לשנת-2000 הוא הדור הראשון עונה להגדרה- “Digitally Native” זו קבוצה שגדלה לתוך עולם שמכשיר הMobile הינו עובדה ברורה. אבל המחקר מצא כי-67 אחוז מדור זה מעדיפים לקנות ברצפת המכירה רוב הזמן, ועוד-31 אחוז אשר ענו כי היו רוצים לקנות לפעמים בחנות הפיזית ולפעמים און ליין- מה שאומר שבסה”כ- 98 אחוז נמשכים ברמה כזו או אחרת ל- Bricks and Mortar.

gz3

הדור הזה חשוב מאוד עבור קמעונאים, כי יש לו פוטנציאל קניה אדיר- 75 אחוז מהם אומרים כי הם יבזבזו חצי ממה שיש להם בכל חודש, זאת על פי המחקר. מדובר גם בדור שמשחק עם הלויאליות שלו- יותר מחצי עונים כי הם יחליפו מותג במותג ויוותרו על הנאמנות שלהם אם המותג לא יישר את הציפיות לצרכים שלהם. הם רוצים שקמעונאים יעמדו מאחורי האחריות הבסיסית שלהם והזכויות, ו-66 אחוז מהם אומרים כי איכות המוצר והנגישות הם הפקטורים החשובים ביותר עבורם ובכך הם מחליטים על מותג אחד על פני האחר- 65 מהם מתמקדים גם בערך שהמותג מייצר עבורם ו- עבור הסביבה, חברה וכלכלה.

gz4

המחקר מצא כי-75 מהם משקיעים הרבה און ליין, כש25 אחוז מהם נמצאים און ליין חמש שעות ויותר בכל יום. ובכך צריך לקחת בחשבון ולהבין את מידת ההשפעה של האון ליין והמרחב הדיגיטלי על מסע הלקוח שלהם וההשפעות על האוף ליין.

gz5

דור זה משתמש בסלולר שלו בעיקר בשביל להיות בקשר בצ’אט עם חברים, משפחה ומכרים- אבל הם מוכנים להיות בקשר גם עם מותגים, 52 אחוז מתוכם אומרים כי ירצו להיות מעורבים און ליין במשחקים של מותגים ו-43 אחוז מעידים שישתלבו בביקורת על מוצרים. הם ממש לא סבלניים כלפי טכנולוגיה מורכבת ורוצים שהכל יהיה בחוויה סימלסלית שמחויבת המציאות במובייל. 52 אחוז מהם לא ישתמשו באפליקציות או אתרים שקשר לעשות בהם נביגציה ו-60 אחוז מהם לא ישתמשו באתרים או אפליקציות שעולים באיטיות.

מילת סיכום, צרכנים מדור הZ כפי הנראה יהיו במעורבות מול מותגים און ליין, במיוחד עם אלו שיוצרים חוויה אינטראקטיבית וסביבה שבה הם כלקוחות יכולים לעצב את החוויה שלהם ולקחת חלק דו כיווני. כל אלו צריכים להלקח בחשבון כשקמעונאים מעצבים ומפתחים פרקטיקות נוכחות במרחב הדיגיטלי- אם הם יתאימו את עצמם הם יוכלו לכבוש את ליבם של הדור הצעיר בכל הקשור למוצרים, שירותים ועוד, המחקר מדגיש כי זה דור שהמרחב מבחינתו לא חצוי- הוא קיים גם באון ליין וגם באוף ליין ומותגים חייבים להכיר בכך ולייצר את הערך מתוך פרספקטיבת הסתכלות זו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.