Grocery Shopping 2.0

תחום קמעונאות המזון תמיד סיקרן אותי מאוד, ובמיוחד המקומות בהם הדיגיטציה והטכנולוגיה יכולה לייצר ערך מאוד משמעותי בהחלטות ובבחירות של האנשים (אתם קוראים להם צרכנים). בפוסט הנוכחי אני רוצה לדבר על יכולת חדשה שנבחנת- אולי בקרוב נוכל לסרוק אוכל ולזהות באמצעות האיפון שלנו האם אנחנו חשופים למזון שיכול לייצר לנו אלרגיות.

הרעיון הוא לייצר שירות עבור אנשים שיש להם בעיות לקטוז, או לחילופין צרכנים שמחפשים למסגר את התפריט שלהם במדידת קלוריות- ישנם גם אנשים שנמנעים מאכילת גלוטן ועוד- לכל אחד מאיתנו יש דיאטה או סגנון אכילה מיוחד משלו, והדברים הללו קרו בעיקר בשל העובדה שיש לנו היום הרבה יותר גישה למידע, ומצד שני הרבה אנשים משתפים מידע וגורמים לכך שנוצרים מובמנטים קטנים וגדולים בעולם של מזון.

המיזם המדובר, יאפשר לאנשים להשתמש בסמארטפון ולסרוק את האוכל בחנות- וכבר בשלב המדף לעשות אססמנט למוצרים הספציפים שאנחנו רוצים לצרוך. מדובר בטכנולוגיה שוויצרית שמנסה לדמיין בארה”ב את העתיד של הקניות ולבנות הוכחת יכולת לרעיון בחצי השנה הקרובה. הרולאאוט יאפשר לצרכנים בסופרמרקטים בהם זה מתבצע לבחון באמצאות אפליקציה מה הם המוצרים שכדאי להם לרכוש על פי ההגדרות שלהם.

קמעונאים יוכלו להחליט איזו אינפורמציה הם רוצים להציע, בזמן שהצרכנים פותחים את האפליקציה של החנות- יהיו להם אפשריות שונות, וקטגוריות כגון : לקטוז, ללא אגוזים וכולי- וכך יוכלו לשייט במידע ולקבל את האינפורמציה אותה הם רוצים. הם יוכלו לפתוח את האפליקציה, לכוון אותה למוצרים שונים בסופר ולקבל את האישור להתאמה.

טכנולוגית הסריקה הינה דוגמא ליצירת שקיפות, בניית אמון מול הצרכנים- יצירת שירות אמיתי עם ערך אשר יכול לספק ויותר מידע עבור האנשים באשר להתאמתם של המוצרים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.