מחקר מצויין מטעם PWC ירכיב ויעצב את מהותה של רשומה זו, המסמך עוסק בשאלה- האם מנכ”לים של חברות שונות בעולם מסתכלים על השנה הנוכחית וצופים לצמיחה חיובית ? גם כשהם מבינים שהכלכלה העולמית נמצאת בנקודת זמן לא יציבה, כלכלה בעייתית. למי שרוצה לקרוא את המסמך המקורי אני מצרפת לכם אותו בלינק הבא-Link. אני מצידי אנסה לשטח עבורכם את הדברים, ולהכניס אותם לקונטקסט שמשמעותי עבור הגאוגרפיה בה אנחנו חיים-ישראל כמו כן, אוסיף לכם נקודות, תובנות והארות מצידי.
שימו לב שהחומר המוצג לכם כאן מספק תמונה בינלאומית, אבל לא פחות חשוב ישנה התפלגות סביב אזורים שונים בעולם וכמובן שגם אנחנו שם. אני מעודדת אתכם מעבר לרשומה להכנס ללינק שצירפתי שכן יש בו כלים שניתן לשחק איתם ובכך לחשוף דטה בקסטומיזציה לצרכים שלכם, כמו כן צירפתי לכם בתחתית הרשומה את המחקר המלא אותו העלו PWC ואפשרו למעשה להיות חשופים לכל המידע במלואו.
הרבה מאוד מנכ”לים מצפים לתוצאות חיוביות ולצמיחה– למרות שהם דואגים למצב הכלכלה העולמית, 61 אחוז מהם רואים הזדמנויות טובות מאוד עבור צמיחה וגידול כיום, זאת יותר ממה שהם ראו בשנים האחרונות. למרות הבעיות הרגולטוריות הגוברות, והסיכונים הגדולים שהעסקים חווים מתעשייות משבשות- הרבה מאוד מנכ”לים מכירים בכך ומאמינים שהם צריכים להמציא את התעשיות שלהם מחדש, המנכ”לים למעשה מחפשים אחר דרך ליצור ערך מחודש ושונה וזאת תחת מציאות כלכלית מורכבת.
למנכ”לים בעולם שלקחו חלק במחקר זה- אין ספק בכלל בתפקידה של האינפורמציה (Data) להיות בעלת כוח ומהווה מנוע עסקי עבורם, כלי שיעבוד לטובת היכולת שלהם להבנת הלקוחות ויאפשר להם להיות מדוייקים ברמה העסקית. העובדה שהצרכנים כולם ככולם מחזיקים מכשירי מובייל- שינתה והפכה את הדרך בה לקוחות יכולים לשלוט באינפורמציה שלהם, פקטור שגם גרם לכך שצרכנים שינו את הדרך בה הם חושבים שמותגים מסחריים צריכים לייצר עבורם ערך, אותם לקוחות מסתכלים אחרת לגמרי על הדרך בה חברות יוצרות מערכות יחסים מולם.
מכך מובן- מדוע 81 אחוז מהמנכ”לים חושבים שטכנולוגיות מובייל ומעורבות דרך טכנולוגיות מובייל תהפוכנה לאסטרטגיות החשובות ביותר עבור הארגונים שלהם. באותה נשימה Data Mining ואנליזה אלו שיטות שמאפשרות לחברות ליצור סוג חדש של יחסים עם הלקוחות ועם הצרכים שלהם- גם פה ניתן לראות כי מנכ”לים מצביעים באצבעות ו80 אחוז עונים כי זה אתגר שמתיישב היטב בצירים האסטרטגיים של החברה.
מנכ”לים באופן טבעי רוצים לראות קשר חזק בין השקעות בדיגיטל לבין תוצאות עסקיות אמיתיות, 86 אחוז מתוכם אומרים כי חזון ברור שמציג כיצד טכנולוגיות דיגיטליות יכולות ליצור בידול ותחרות כיתרון הינו מפתח מרכזי עבורם להבין שהם משקיעים נכון, אבל חשוב שתשימו לב לניסוח- לא מדובר בתוצאה עסקית ישירה כי אם חזון ברור שמצדיק השקעות מניבות וייצר תוצאה עסקית בטווח של בינוני רחוק.
83 אחוז מתוכם אומרים כי אם מחזיקים תוכנית טובה של השקעות בדיגיטל שכוללת כלי מדידה ברורים להצלחה- ומהווה עבורם KSF מרכזים להבנת הרעיון ולחיבורו לאתגרים האוביקטים לצמיחת החברה. מנכ”לים גם מבינים שזה לא יכול לקרות בלעדיהם- 86 אחוז מאמינים כי זה חשוב מאוד שהם עצמם יהפכו למנהיגים של הרעיון ויהפכו בעצמם לצמפיונים בכל הקשור בטכנולוגיות דיגיטליות- חשוב להבין שזו אמרה חשובה שכן הם “מזריקים” את עצמם לעולם החדש- ומבינים אותו טוב יותר באופן זה, כמו כן בכך הם גורמים לסביבה שלהם להיות מחוברת ומשפיעים עליה באופן טבעי.
במרכז התפקיד של האינפורמציה שמים מנכ”לים את נושא האבטחה והכלים להתמודדות עם התקפות סייבר- הם עסוקים בנושא וחושבים על הציפיות של הלקוחות ועל הדאגות שלהם בנושא אבטחת הפרטיות שלהם ועל הביטחון שלהם מול המידע שהם חושפים. 61 אחוז מהמנכ”לים שלקחו חלק במחקר הזה מציפים דאגה בכל הקשור לאבטחת המידע וביטחון המידע בסייבר, וזה אחוז שעולה משנה שעברה בה עמדו המספרים על 48 אחוז. כך שלא מפתיע בכלל ש78 אחוז מהאסטרטגיות של החברות כוללות אימוץ של טכנולוגיות לטובת ביטחון המידע בסייבר, ונכללות כאחד האתגרים הגדולים של החברה.
אני אומרת כבר המון שנים שאנחנו חיים במציאות עם שם משחק חדש והוא שיתופי פעולה– ניתן לראות בבירור גם במחקר זה של PWC את החשיבות ששמים מנכ”לים על הזווית הזו, על הדרכים השונות לשלב כוחות עם גופים משלימים לטובת יצירת עסקים חדשים.
ככל שחברות שמות פוקוס על מפתחות חזקים– שיכולים להצמיח את העסק ולפתח אותו, הם מסתכלים על שותפיות שונות שניתן לאמץ ליכולות שלהם- 51 אחוז מהמנכ”לים מתכננים להכנס לאסטרטגיות חדשות מבוססות- Alliances, מבוססות שותפיות ולבנות את הונצ’רס הללו ב12 החודשים הבאים, מדובר בגידול באחוז מ44 אחוז בשנה שעברה. וחשוב להגיד שמנכ”לים מסתכלים על כיוונים שונים שיכולים להועיל לחברה בשותפיות- כאלו שמורידות את הסיכון ויוצרות עסקים חדשים. אם נסתכל על הגרף שמעל לפסקה זו נראה כי חלק מהשותפיות שנלקחות בחשבון הינן- שילוב של כוחות עם חברות טכנולוגיה או סטארטאפים שמאפשרים לחברות לאמץ בחוכמה חדשנות באמצעות יכולות בעולם טכנולוגי.
אולי יפתיע אתכם לדעת עם מי מנכ”לים רוצים לשתף פעולה– בעוד שלא מעט עדיין מחפשים לעבוד בעיקר עם בעלי עניין מסורתייים, יותר מחצי מהמנכ”לים שענו למחקר זה גם שוקלים לחבור אל שותפים בצבע ואופי שונה, מהתסכלות על חיבוריות לתעשיות שונות לגמרי מהתעשיה בה המנכ”ל פועל ! שותפיות כמו : אקדמיה ואפילו- Joint venture עם מתחרים !
ישנו גם ציר חדש ומעניין לא פחות– שותפיות עם לקוחות, שני שליש מהמנכ”לים עונים כי הם מחפשים שותפיות חדשות עם הלקוח- הם מחפשים למשל לבנות עסקים חדשים ורעיונות ביחד עם לקוחות בתפיסה קולוברטיבית, זאת ועד לבניית התוכן יחד עם הצרכנים באקו סיסטם של הדיגיטל וברשתות החברתיות. ואחרון חביב אבל אולי החשוב ביותר, אפיק שכפי הנראה יביא לצמיחה אמיתית של העסק ושל ההזדמנויות- חברות מבוססות מחפשות איך לבנות קשר עם סטארטאפים לערב את היזמים באתגרים של החברה על מנת ליצור שיח חדש על בנית עסקים והזדמנויות שלא היו כאן בעבר.
מה שהופך לכלי ומפתח משמעותי להצלחה- הינה ההבנה שצריך למצוא דרכים חדשניות לבנית מערכות יחסים שמייצרות בנפיט לכל הצדדים. למשל- היכולת לאמץ טכנולוגיות מתוך תפיסה של קולבורציה הופכת למפתח של יצירת וניהול שותפיות אפקטיביות- 77 אחוז מהמנכ”לים אומרים כי טכנולוגיות דיגיטליות ייצרו ערך משמעותי פנימי וחיצוני וזאת מתוך הבנה שנדרשת אינטגרציה וקולובורציה לטובת מימוש הרעיון.
מילת סיכום, הצמדתי לכם את המחקר המקורי בתחיתית הרשומה, ממליצה לכם בחום לצלול אליו בעצמכם, ואף להכנס אל הלינק שצירפתי לכם בתחילת הפוסט, שכן הוא מאפשר לכם לחתוך את הדטה ולנרמל אל המידע שיוצא לצרכים שלכם. בעיני, זה אחד המסמכים החשובים ביותר עבור כל עסק שמעוניין להוביל שינוי משמעותי וליצור בידול ותחרות אמיתית בשוק ובכלכלה מורכבת כפי שאנחנו חווים בשנת הפעילות הנוכחית.