צפיתי בוובינר נהדר של אימרקטר ופורסטר, שדיברו לעומק על נושא השיווק הישיר, וכיצד צריך לפעול נכון על מנת להשתמש בתפיסה בצורה חכמה הן בצד של העסק, וכמובן בצד חווית הלקוח. אני אקח דברים נבחרים בתקופה הקרובה ואשתף כאן, שכן בעיני יש פה שיעור חשוב ללמוד כמעט מכל שקף בהרצאה הזו. הפעם, אתמקד בנושא הנוטיפיקציות וכיצד חברת המחקר פורסטר ואימרקטר מתייחסים לנושא. הכלי שמצורף לפוסט הוא סוג של ברומטר שיכול לעזור להבין איך ומה עושים- וגם, מה פחות.
חשוב להגיד שבמציאות הדיגיטלית שבה אנחנו חיים, בטח בעידן המורכב של הקורונה- אנשים חיים במוביל שלהם, ואם חשבתם שכל היום הם מחכים רק להודעה שלכם ושל המותג שלכם- כדאי שתעשו חישוב מסלול מחדש כי הם לא. לכן, ישנם מספר חוקים ומצפנים ששווה להתעכב עליהם ולתכנן את עיצוב הנגיעה שלכם באמצעותם.
אם תסתכלו בשקף בצד השמאלי, פורסטר מדגישים שנוטיפיקציות חייבות להיום עם תמה של פשטות- קצרות, תוכן ברור, חייב להיות מותאם לאיך שאנחנו מתנהגים במובייל ואני מוסיפה חייבת להיות תפיסה של And Than What? קריאה לפעולה, משהו שאני יכול לעשות עם המידע. הכל חייב להיות מתוך חשיבה של מינימום צעדים וחיכוכים מיותרים- הכל חייב להיות קל.
המידיות של נוטיפיקציות היא גם גם מצפן משמעותי: אם ההודעה שלכם מרגיעה את הצד המקבל, אם היא מאותתת על משהו דחוף, אם אנחנו מבינים מההתנהגות של המשתמש שזה המדיום העדיף עליו. אני לא מצליחה להבין את הארגונים ששולחים את אותו מסר, גם להודעות במובייל וגם למייל- אותה חזרתיות מדגישה את חוסר ההבנה של המשתמש ואת התפיסה הסופר מוטעית שלנו שהחיים של הצרכן הם סביבנו ולא בדיוק הפוך!
תוכלו לראות בצד הימני של השקף את ההסתברות שלפיה אתם צריכים לפעול, הסתברות גבוהה מול נמוכה בחלוקה לפשטות המסר והמידיות שלו. אם תפעלו מתוך הברומטר הזה, ותנכסו לעצמכם תפיסה של “שיווק מבוסס אנשים וצרכים” היכולת לבנות נכס אמיתי של D2C שמחזק את הקשר והנאמנות רק תגבר.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.