אני רוצה להתמקד בשלושה שקפים, ששלפתי מהרצאה של פורסטר המדברת על הדרך שבה צריך ליצור “דירקט מרקטינג”, שיווק ישיר בעידן הנוכחי. השקפים חשובים שכן בעיני מהווים תובנות כאבני דרך, כמצפנים לאיך שאנחנו צריכים לפעול.
הנחת היסוד של פורסטר היא שליצור- “רגעים” שהם מותאמים ללקוחות שלכם, מייצרים אינטראקציה חכמה וטובה בקונטקסט עם המותג- הרעיון הזה יהפוך ל”דיפולט” ולא למשהו שהוא יוצא מן הכלל. זו הציפייה כיום של אנשים במרחב הנגיעות מול מותגים מסחריים, והחברות שתדענה לקחת את האמירה הזו רחוק תעשנה את כל ההבדל.
מהצד של הלקוחות, הציפייה נהיית הרבה יותר גבוהה. להבין את הציפייה ואת המקום שבו תפעלו נכון – הופך לקריטי! יש תפיסת של מעורבות מול כולם “ספריי אנד פריי”- להשפריץ ולהתפלל. ויש גישה שמתפתחת בשנים האחרונות ככל שהמרחב נהיה יותר דיגיטלי ופרסונאלי של קונטקסטואליות. זה אומר שאנחנו מייצרים מעורבות מתוך- טריגרים, מיקרו טרגטינג בשביל שהמסרים שלנו יהיו רלוונטים, וראקטיביות לצרכים של האנשים. אבל! יש את המקום היותר משמעותי והוא הרגעים- Moments, איך אנחנו מתחברים למעורבות שיוצאת מתוך הצרכים של האינדוודואל, איך אנחנו עושים פעולות שקורות בזמן אמת- Real Time, וכיצד נוכל להיות יותר פרדיקטיבים עבור הצרכים של הלקוחות שלנו.
כל אלו מייצרים גישה אחרת של רגעים חכמים, חוקי נגיעה שהם לא במספר אלא בקונטקסטואליות. אם תגעו במישהו ארבע פעמים בשבוע במסרים כללים שאינם נוגעים או מדברים עליו, זה יותר מדי! אם תגעו בו 400 פעמים בשבוע בדברים שיוצאים ממנו ומדברים אליו, זה כבר סיפור שונה לחלוטין. לכמות אם כך אין בכלל משמעות, הדבר החשוב ביותר הוא נקודת המוצא והרגעים הרלוונטים לחיים של האנשים.
תוכלו לראות בשקף הבא, את המעבר הקונספטואלי שאנחנו צריכים לעשות:
מרגעים שנשענים על דחיפות שיווקית שלכם – לשימוש בדטה על מנת לייצר נגיעות בזמן אמת, שיוצרות את הטריגר לשלוח מידע בכל ערוץ.
מווליום, ורעש שרק גובר וגובר – לשימוש במידע ככזה שחותך את הרעש, והופך כל הודעה לחשובה, עם היכולת לחשוב עליה בצורה פרסונאלית.
מחשיבה על נאמנות, חזרתיות והגברה של המעורבות– למינוף הידע שיש לנו על הלקוחות בנגיעה בערוצים השונים והבנה איך לגעת וכיצד לפנות אל הצרכים של האנשים.
במשפט אחד! מלחשוב על עצמנו ועל הצרכים השיווקים שלנו- לבאמת לשים את הלקוח במרכז ולחשוב על הצרכים שלו.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.