Nudge For Businesses

Slide1

לפני כמה ימים העברתי הרצאה בדיזנאיט כחלק ממיטאפ שעסק בנושא : “כיצד מעצבים דברים שחשובים לאנשים”, הרשומה הנוכחית מהווה תמצית של הסשן על מנת שתוכלו לקחת ממנו תובנות משלכם… Behavior Economics in Reverse.

Slide2

יש שיחה מתגברת על הנאדג׳– (דחיפה קלה )- כיצד אפשר להשפיע על קבלת ההחלטות ועל ההתנהגות של הצרכן- באמצעות הרעיון, זו שיחה שתופסת תאוצה בעידן דיגיטלי בו יש כלים שמאפשרים זאת.

בטח ובטח כשריצ׳רד ת’יילר זכה בפרס נובל לכלכלה התנהגותית כשכל תפיסת העולם שלו נשענת על הנאדג׳- השיחה על הנושא התעצמה. מה שכן ? פחות מדברים על הדרך בה משנים התנהגות של עסקים ואנשים בארגונים, ואני אנסה להנכיח לכם דרך שבאמצעותה- עושים פרדיקציה למגמה, ולא טועים בכך שלא עובדים בה.

Slide3

אתם יכולים לראות בGoogle Trends את מגמת העליה בשיחה עם קבלת פרס נובל- ולא פחות חשוב תראו את ההקשרים, את מי זה צריך לעניין ? מנהלים בכירים בארגונים.

Slide4

איך בונים דברים שמשנים עבור אנשים ? מתחילים מלהקשיב…..אני אחלק את הרעיון לשלוש מגמות- ו….אחת נוספת, אציג מה זה אומר הקשבה, וhopefully– אצליח לעשות את הנאדג’- את הדחיפה הקלה.

Slide5

טאץ– כבר שיצאו המסכים הראשונים של הטאץ אפשר היה לצפות עקומת שינוי בשימוש.

Slide6

כל שהיה צריך לעשות הוא ללכת לגוגל טרנדס (כאחד הכלים שמספקים לנו מידע על מה אנשים מחפשים) ולראות את העצימות של השיחה והעניין.

וכשמסתכלים על הסרטון הקצר הזה של התינוקת החמודה שמתעצבנת על כך שהמגזין שלה לא מתפקד כמו איפד- מבינים בעיני את הסיפור כולו.

Slide8

מותגים שידעו לעשות-Assessment ולחזות שמרכז הכובד של העניין אצל הצרכנים משתנה- בנו את עצמם מספיק בזמן !

סטארבקס יצרה אפליקציית תשלומים שכיום מהווה חלק מהותי ממרכז העסק שלה ! מספרים מהדוחות הכספיים של החברה : יש לה כיום 13.3 מיליון יוזרים אקטיבים, צמיחה של- 8 אחוז משנה אחר שנה, האפליקציה מייצגת 36 אחוז מהמכירות שלה בארה”ב, התשלום במובייל עלה ל-30 אחוז מהשימוש בכל החנויות שלה.

במובנים של כלכלה התנהגותית סטארבקס ידעה “להריח” נכון שהעצמה של מסכי טאץ תחבר צרכנים בחיבור עמוק למכשיר ותגרום להם לרצות לעשות בו הכל מאינפורמציה, פעולות וטרנזקציה, ואני מזכירה שסטארבקס זה לא בנק או חברת תשלומים, אפילו לא חברת טכנולוגיה- זה מותג של קפה.

Slide9

מגמה שניה- זמן הטעינה של עמודי אינטרנט, אתם בטוח זוכרים את הזמנים שבהם חשבנו שהאינטרנט זה פלייסמנט של עיצוב משטח ולא הבנו בדיוק את הרעיון של החוויה- לא כללנו בשימוש אלמנטים פשוטים כמו- זמן טעינה, ובגלל זה נגררנו לעצב כל מני פרויקטים רובסטים ויקרים בטכנולוגיות כמו-פלאש.

אבל אז באה גוגל והסבירה לנו בצורה מאוד ברורה שאם האתר שלנו לא יעלה מהר אנחנו פשוט נפסיד לקוחות בפועל, כי הם לא ישארו עד שהלוג יועיל בטובו לסיים לחשוב.

Slide10

בכנס המובייל בשנה שעברה גוגל חשפו מחקר מקיף על התנהגות של גולשים, והראו לנו שאם האתר שלנו לא עולה תוך 2 שניות, כן כן שתי שניות אנחנו עשויים לפספס עסקים.במקרה הזה בחיי שלא צריך להיות גאון הדור וגם לא צריך להסתכל בנתונים של דטה, המוצר הכי יקר שלנו (האנשים) הוא הזמן- ואם אנחנו צריכים לחכות יותר מדי אין סיכוי רב שזה יקרה.

Slide11

מגמה שלישית- טקסט. מי חשב פעם שנקליד כל כך הרבה , ובכלל שפחות או יותר נחייה בתוך אפליקציות המסרים המידיים, התקשורת שלנו או יותר נכון ה-Being שלנו “עבר דירה”.

Slide12

אבל אפשר היה לראות את זה בנתונים ולהבין שלשם הדברים הולכים כבר בפברואר-2014.

Slide13

כיום, המספרים מדברים על כך שאנחנו מעבירים יותר מ-55 מיליארד הודעות בוואצאפ בכל העולם ביום נתון, וזה כמובן כולל אינדקס יתר של הישראלים, ולתוך זה זוחלת מגמה חדשה ולא פחות חשובה- אנשים, מחפשים בכל העולם בגוגל סרץ באמצעות הקול שלהם, בVoice- וכשמדובר בקהל צעיר יותר , מילניילז המספרים קופצים לחמישים אחוז ויותר.

Slide14

מותגים חכמים שהבינו את המגמה התחילו לעבוד בלנסח מה להם ולעולם של אפליקציות מסרים מידיים- כמו הדוגמא הנהדרת של טומי הילפינגר שייצרו בוט בפייסבוק מתוך מודעה פרסומית שמאפשר לצעירים וצעירות לנהל מעורבות 1:1 עם המסנג’ר ולשאול שאלות שקשורות בסטיילינג. האסיסטנס בוט הראה 11 אחוזים של הרשמה דרכו לטיפול מיוחד שהוצע באמצעותו- וכתוצאה להגדלת הביקורים בחנות הפיזית (זו הייתה המטרה המקורית שלו) . 85 אחוז מהמשתמשים בבוט חזרו אליו לשימוש חוזר- וזמן השהייה עמד על 4 דקות חשוב להדגיש ביוז קייס הזה שפשטות וערך אלו המרכיבים החשובים ביותר שעבדו לטובתו.

Slide15

ואנחנו רואים שפייסבוק מתחילה ממש לעודד אותנו להשתמש בכלים האלו כחלק אינטגראלי מהקשר שלנו עם הגולשים בפלטפורמה- זו גם הייתה אמירה ברורה של דיוויד מרקוס לקראת- 2018 שהמסנג׳ר ינוגש לכל העסקים גדולים כקטנים.

Slide16

אז , כמו שרמזתי לכם באחד השקפים הקודמים– המגמה המשמעותית הבאה שאולי לא כדאי שתפספסו אותה היא- Voice ועכשיו אתם לא יכולים שלא אמרתי לכם, או שלא יצרתי לכם כלי הקשבה מספיק בזמן.

Slide17

תראו את השקף הבא מגוגל טרנדס אשר מעיד על התעצמות השיחה בנושא של וייס אסיסטנס וכאן אני חיבת לשבור פרדיגמה – כשמדברים על ויס אסיסטנס זה לא רק אלקסה או גוגל הום הרמקולים החכמים, אלא ווויס ככלי שיוטמע בשנים הקרובות באינטרפייסס שונים- כמו הרכב שלנו, השלט של הטלוויזיה, מכשירים בבית- ומה שקורה כבר היום במכשיר הסלולר שלנו שבו כבר עכשיו אנחנו עושים חיפושים קוליים.

Slide18

גם כהערה צריך לקחת בחשבון שאלקסה זו תפיסת עולם- אקו סיסטם וללא חיבור לאמזון פריים ועולם שלם של שירותים שונים מאמזון אין בה הרבה יותר מדי טעם- האישיו היותר משמעותי הוא ההתנהגות של שימוש בVoice והיכולת של מותגים לחשוב איך הם מייצרים יוטיליטיז סביב התובנה הזו.

ואיך יודעים שמשהו נכנס למינסטרים ? מתחילים לגלות סרטים ביוטיוב שמחברים את המגמה ל- חתולים, כי אני לא יודעת אם אתם יודעים חתולים ברשת זה שלאגר מוביל – תראו מה קורה כשעושים מיאו לאלקסה … אגב, זה מה שאני הכי אוהבת לעשות עם פו- החתול שלי .

Slide19

אז למה זה חשוב ? אני אתמצת לכם את עיקרי הדברים ?

חשוב לדעת להקשיב – כי בסוף דברים גדולים קורים בגלל דברים קטנים.

חשוב לדעת להיערך מראש– כי קשה לארגונים להשתנות, אז לפני שאתם מנסים לשנות אחרים תשתנו בעצמכם באמצעות כלים חכמים.

וחשוב לדעת לא להיות תקועים בפרדיגמות– מה שהיה הוא לא מה שיהיה, אנשים משתנים בגלל הטכנולוגיה וזו הזדמנות אם משתמשים בה נכון- וסיכון גדול – אם לא.

מקווה שעשיתי לכם את הנאדג’.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.