Players Around the World | Healthcare & Digital

בפוסט הנוכחי אני רוצה לשתף אתכם בשקפים מתוך מצגת מעמיקה, אשר עוסקת בקשר בין בריאות, דיגיטל, ואנשים. לא אוכל לשתף בכל המידע, אבל חשוב לי לחשוף אתכם לקייסים מעניינים אשר שמים “ספוט לייט” על הדברים החשובים, המגמות והמקומות עליהם אנחנו צריכים להתעכב בקשר בין בריאות החיים שלנו להתפתחות ולטרנספורמציה הדיגיטלית.

המצגת במקור כולה היתה באנגלית ולכן ההסברים שלי על השקפים הם בשפה האנגלית, אבל את פירוט המידע אכניס על כל שקף בתוך הפוסט בעברית.

שתי הדוגמאות בשקף שמתחת לפסקה זו – מנכיחות כיצד אפשר לנהל תפיסה של “עוזר” גם במציאות און ליינית וגם באוף ליין. הראשונה מציגה  את גינת התה שנמצאת ברמת גן ומייצרת הסבר מופלא על הגינה ועל הסיבות לשתות תה ככלי שמשנה את הבריאות… מה שמיוחד פה הינו העובדה שזה תופס אותנו במקום מפתיע שונה, ומאפשר ללחוץ על כפתור ההרגלים של האנשים. מצד שני ישנה הדוגמא של גוגל, אשר הכניסה לתוך ישום ה”גוגל מאפס”, פיצ’ר קטן המציג לאנשים כמה הם הלכו בפועל- ומול המאמץ הגופני שלהם מה הם יכולים לעשות: “לאכול קאפקס”- בעולם של כלכלה התנהגותית בדיוק כלים כאלה של תגמול על התנהגות טובה יכולים לעזור לנו לשנות הרגלים.

יש כיום יזמויות שעוזרות לאנשים באמצעות חיבור בין הדיגיטל לקהילות. שתי דוגמאות מעניינות: הראשונה, של שחקן ישראלי Talk-space ישום דיגיטלי שעוזר לאנשים לקבל תמיכה פסיכולוגית באמצעות מסנג’ר או שיחות וידיאו. הכוח כאן הוא איסוף של קהילת פסיכולוגים שיכולה לספק שירות שמתאים לכל כיס, בכל זמן וגם לעזור במצוקה גדולה בזמני אמת. השני פלטפורמה דיגיטלית שקוראים לה patientslikeme מטופלים כמוני, זו למעשה קהילה שמאפשרת למטופלים להיות בקשר גם עם מטפלים אבל מצד שני גם עם מטופלים כמוהם שיכולים לעזור להם מהידע והניסיון שלהם.

בעולם של חוויות, שמצופה מאיתנו לחשוב עליו כי זה מה שמעניין אנשים- ניתן ממש לשנות התנהגויות. תוכלו לראות את זה נהדר בדוגמא של ג’ימי אוליבר, שף ידוע שדואג להשפיע על אנשים והדרך שהם אוכלים באמצעות פידים מדהימים של אוכל- בריא! זה מדהים כמה אפשר להשפיע על אנשים באמצעות תמונה ולגרום להם לשנות את הדרך שהם חושבים על: גזר, חסה, ושעועית. לויזואל יש כוח עצום לחדור לתשוקות של האנשים ולגרום להם בפועל לעשות דברים אחרת.

בעולם של עוזרים דיגיטלים ובוטים, תוכלו לראות מיזמים כמו panacea.ai בוט שעוזר לאנשים להתמודד עם המטלות היומיומיות- נטילת תרופות ואינפורמציה על משימות שצריך לעשות- הוא למעשה משפיע על ההתנהגויות של אנשים חולים ועוזר להם להתמודד עם אתגרים יומיומיים.

לאינפורציה וידע, יש כוח גדול! גם בדיגיטל וגם בעולם של בריאות. תוכלו לראות את הדוגמא בצד ימין של ג’ונסון & ג’ונסון שמחברת רגעים שונים במהלך השנה להקלה במצג הרוח או המצב הגופני- תוך מטרה לשווק תרופה קלה נגד כאבים- כל זאת באינסטגרם של החברה. או מהצד השני תוכלו לראות כיצד אפשר להעביר מסרים של מותג באמצעות סיפורים קטנים על סקס וללמד על מין דרך רשתות חברתיות כמו טוויטר.

ישנם גם יישומים שמציעים פתרונות באמצעות הכוח של הדיגיטל. למשל עוזר דיגיטלי שמאפשר באמצעות אפליקצית מובייל לזהות את המיקום של המשתמש ולספק מידע ותחזיות על אלרגיות שנמצאות באזור- allergycast. או מהצד השני, Clue – אפליקציה מדהימה שגם יצא לי לשמוע את המיסדת והיזמית של החברה, אשר עוזרת לנשים להבין את תקופת הביוץ וכניסה להריון ובכך מספקת דטה על תקופת המחזור, כאבים, מצבי רוח כל זאת בשביל להוביל את האישה לזמן הנכון ביותר שבו כדאי להכנס להריון.

 

כשדטה הופכת להיות כל כל משמעותית בחיים שלנו. סביר ששחקני הדטה הגדולים באמת כמו גוגל יהפכו להיות לחלק ממגרש המשחקים הרפואי דיגיטלי שלנו- אז הנה גוגל מאפשרת לנו למדוד את הכושר שלנו עם ישום של Google Fit. מצד שני ישנם שחקנים כמו Verily שמחברים בין טכנולוגיה, דטה, מדע ורפואה והם מספקים באמצעות הדטה ישום שעוזר לאנשים להיות יותר בריאים על ידי כך שיהיה יותר מודעים- מחקר שעוזר לנו להבין יותר ולהיות יותר בריאים.

כשעשוי נכון, מותגים כמו L’Occitane יכולים להשפיע עלינו בתוך חוויה מדהימה לצרוך מוצרים טבעיים שטובים לעור שלנו. הכוח הגדול של L’Occitane טמון ביכולת לייצר מסע לקוח זכיר, רציף, מלא חושים לכל אורך השרשרת ובכך להשפיע על הדרך שלנו בצריכת מוצרים שטובים לנו.

ישנם ישומים אגריגטורים, שהופכים להיות ל”Yelp” של עולם הבריאות. למשל כמו BetterDoctor. או מצד שני מותג שמהווה סוג של מרכז ידע כמו בדוגמא הזו של DR. Scholl’s.

חוויות ופתרונות זה מה שאנשים מחפשים הרבה מאוד פעמים, הנה לכם דוגמא של אדוויל שמחברים בין בעיות גופניות שיש לנו וספורט ועוזרים לנו באינסטגרם שלנו לחיות חיים מאוזנים יותר. או מהצד השני Uber שמאפשרת לאנשים להשתמש בשירות של משלוחים חכם שמתחבר לצריכת התרופות האישית של חולי סכרת ומביא להם באופן קבוע את התרופות עד הבית.

עוד שתי דוגמאות שתעזורנה לכם להבין את עולם ה”גילוי והעזרה. Poise מאפשרים למבקרים באתר לבנות את הידע שלהם במבוסס על סרטים, מאמרים ופודקאסטים ובכך להחליט על המוצרים שמתאימים להם. ומהצד השני, Pager ישום שמאפשר לאנשים לקבל עזרה מרחוק של רופאים.

פרסונליזציה של כלים בפלטפורמות השונות גם מאפשרת לגעת בהתנהגויות של האנשים ולשנות אותן, למשל הבוט הזה בפייסבוק שכולכם יכולים להרשם אליו- אשר מתפקד כמו שומר דיגיטלי לשתיה שלנו. הסטוריטלינג כאן מנצח כי הבוט משחק את התפקיד של הכבד שלנו שמדבר איתנו.

ויזואליזציה, דטה ווידיאו מאפשרים לנו לעשות היום פעולות הסברה על הבריאות שלנו, סביב פעולות מונעות בצורה חדשה לגמרי, למשל סרטון הוידיאו הזה שמראה כיצד יכולים להיות שני תרחישים לאנשים שמעשנים ולכאלה שלא, ובא לתת מענה לשיח מול קהלים צעירים שמסוגלים לקבל ולעכל מסרים רק בדרך הזו – Link.

 


אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.