רוב האנשים לא ממש מודעים לעולם התוכן הכולל של Amazon Prime– רובנו חושבים שמדובר במנוי של נאמנות המבוסס על כך שמקבלים את מה שמזמינים מהר בתפיסה של-One Day Delivery. אבל למעשה, אמזון פריים הוא הרבה יותר מכך, התוכנית כוללת מספר מגוון של שירותים אשר מאומבדים בתוכה וכוללים ערך שונה ויחודי למי שמחליט לרכוש את המנוי.
בפוסט הנוכחי אני רוצה להתמקד בשירות אחד מתוך מניפת השירותים של אמזון פריים ככזה שיעזור לכם להבין כיצד שירותים הופכים להיות לכלי החדשנות המשמעותי ביותר בעידן הנוכחי- ואיך בפועל סרביסס יכולים להוות חדשנות הלכה למעשה.
אמזון מתנהגת כמו Membership Company – היא יודעת לקחת את היכולות שלה והמשאבים ולהפוך אותם לסיפור עם ערך כלפי הלקוח, אחד מהשירותים אשר מאומבדים באמזון פריים קרוי- Prime Pantry, השירות מאפשר למנויים להזמין קופסא שאליה למעשה אנחנו מכניסים את מגוון המוצרים שאנחנו צריכים ויש למשלוח זה- Fix Price אשר מוגדר מראש.
Prime Pantry הינו שירות של אמזון שמאפשר לצרכנים לבחור מוצרים, למלא את הקופסא שהיא בעצם השירות ולשלח אותה כבנדל אחד במשלוח שעולה- 5.99 דולר. הרעיון בקופסא הוא שניתן לקבל מאמזון הצעות רלוונטיות לדברים יומיומים שאנחנו צורכים במחיר מיוחד לקניה בצורה זו.
מה אמזון עושה פה בפועל ? היא הופכת את היוצרות ומגדירה שהמוצר הוא בכלל קופסא, משלוח ומחירים מיוחדים לסוג השירות הזה. היא מייתרת בפועל את שיחת המותגים והופכת את השירות לשחקן הדומיננטי של הסיפור.
לכל מי שעוסק בפיתוח מוצרים, הגיע הזמן לחשוב היטב על- שירותים, העולם עובר שיפט ל-On Demand Services ומשמעותי להיות קרוי אוזן לכמה עובדות מעניינות : שירותי On Demand הופכים להיות מהר מאוד למיינסטרים בורקטיקלים שונים של קומרס, ובממשק של איקומרס זה המקום לעשות- קסמים ! יותר ויותר צרכנים משתמשים בשירותים שונים כמו- Uber Gett ועוד… אבל חשוב לעשות הבחנה- דיסטנקטיביות בין דורות שונים וחתכים סוציואקונומים מגוונים, על מנת להבין ביתר דיוק מי הוא קהל היעד של המגמה העולה.
מחקר משמעותי מציג את ההבדל בין הקהלים– ומחדד כי 43 מדור ה-Millennials נמצאים בקבוצת היחוס לאימוץ מהיר ועולה של שירותים מסוג זה. חשוב גם להוסיף שקבוצת הגיל הרלוונטית גם נמצאת בחתך סוציואקונומי בינוני פלוס- עם הכנסה ממוצעת של מעל ל-50 אלף דולר בשנה. ההערכות של המחקר הן שעד- 2020 שירותי און דימנד יעמדו על 30 אחוז מההוצאה שלנו בסביבה הקמעונאית- און ואוף ליין- וזה הרבה ! למי שרוצה לקרוא עוד מתוך המחקר המקורי רצ”ב- Link.
מילת סיכום. צירפתי לכם את הסרטון שמסביר על השירות של אמזון, בעיני זו דוגמא ומקור להשראה אשר מוכיח לנו שסדר הדברים יכול בפועל להשתנות והכפתור המשמעותי עליו ניתן ללחוץ לטובת יצירת העדפות של צרכנים יכול להיות שונה ואחר. אני ממליצה לכם בחום לחשוב על עולם השירותים כחלק אינטגרלי מהאסטרטגיות שאתם בונים שכן העולם משתנה ורעיון ה-On Demand תופס תאוצה והופך להיות למשמעותי כשחקן מבדל וככלי אפקטיבי ליצירת חדשנות אמיתית שעונה לצרכים של אנשים.