Search & Discover Tools for Innovation

כחלק מהתהליך שחשפתי אתכם אליו לבניית חדשנות, עליו כתבתי בפוסט הזה-Link, אני רוצה להעמיק את הנושא ולדבר במיוחד על החלק הראשון, האתגר של גילוי Discover, ואיך אנחנו משנים את המשוואה ומשקיעים הרבה יותר בחלק הראשון שאמור לנתח ולהבין מה הן הבעיות הקיימות, ולוודא שאכן אנחנו מגדירים את הבעיות באמצעות מחקר מעמיק.

תהליך הDouble Diamond כולל ארבעה חלקים: Discover, מחקר וגילוי של האתגר/ בעיות. Define- הגדרה של הבעיה בצורה ברורה ונכונה שמאפשרת לנו לעבור לשני השלבים הבאים: Design+ Develop ורק לאחר מכן-Deliver.

החדשות הרעות הן, שלרוב בנתונים הסטטיסטים עבודת המחקר והגילוי של הצלע הראשונה ביהלומים- לא מאוד מושקעת. חברות לרוב לא שמות מספיק דגש על האתגר בצורה כל כך מעמיקה. החדשות הטובות הן, שאפשר לשנות את הגישה ולהבין כיצד משקיעים יותר בחלק הראשון יותר. ברשומה הזו אני רוצה לדבר אתכם על העקרונות שיעזרו לבחון את החלק הזה בסיפור בצורה נכונה.

יש ארבעה מצפנים חשובים, אלווה אותם עם אמירות חזקות בעיני שתעזורנה להפיל את האסימון (אם אפשר עדיין להשתמש במושג הכל כך ארכאי הזה :-)).

צריך שתכנסו למוד של “מתעניינים”. אחד האתגרים הגדולים בתהליך של חיפוש וגילוי, זה להתנתק ממה שאנחנו יודעים וכמה אנחנו מעניינים- ולעבור למוד של מתעניינים. זה דורש מבט של ילד, אנרגיה של סקרנות והתרגשות מגילוי של דברים חדשים. קחו בחשבון, שהעולם הרבה הרבה יותר מעניין כשמגלים עליו שכבות חדשות של מידע- ויש המון דברים שכל אחד מאיתנו פשוט לא מכיר ויודע.

צריך שתאמצו חשיבה של Beginnerws Mindset. עוד מצפן חשוב הוא לנסות לעשות “איפוס תוכנה” לכל הידע שלנו. הרבה פעמים מה שכבר נמצא לנו באחסון במוח משבש את היכולת שלנו להכניס דברים חדשים. חשיבה של רענן, ראשוני, כזה שמוחק ידע קדום לטובת ידע חדש תקדם אתכם המון בתהליך.

צריך שתלמדו לשאול שאלות. (כן, מותר לשאול גם בוטים שונים כמו ChatGpt). העולם מורכב מהמון שאלות, תשאלו כל ילד (תרתי משמע)- הם מצליחים בממוצע לשאול 312 שאלות בכל יום נתון. קחו לעצמכם אתגר ובמקום להיות בברינסטומינג- תעברו לQuestion Storm המשמעות? אתם במכוון מייצרים דינמיקה של שאלות על כל דבר שאתם מחפשים ומגלים ובכך מגדילים את עוצמת החיפוש והידע המצטבר כתוצאה.

צריך שבשלב הזה, תתרחקו כמה שאתם יכולים מלחשוב על פתרונות. ואין דרך אחרת להגיד את זה- תעשו מיוט על הריצה הטבעית שלכם למציאת פתרונות, הריצה הזו גורמת לכם ללמוד פחות על דברים חדשים ואפשרויות מרגשות. זוזו ממציאת פתרונות בזמן החיפוש והגילוי, תאפשרו לאוקינוס כחול חדש של אפשרויות לזרום פנימה ולפתוח אתכם תרתי משמע לעולם חדש.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.