Success Community Building

חשוב לי להתמקד ברשומה הזו, בנושא שהופך להיות למשמעותי בעולם שלנו והוא: קהילות. אני רוצה לספק לכם תשובות לגבי הצלחתן של קהילות ומה הוא המתכון שעוזר לכך באמת להפוך למשהו משמעותי, בנוסף- כיצד הדבר יכול להשפיע על מותגים וההשקעה שלהם בנושא, מהי המשמעות של הקהילה בחייו של המותג.

למעשה, הרבה מאוד חברות עסוקות לחפש אחר מודלים עסקיים חדשים, אשר מתחקים אחר טרנדים שפורצים וכיצד הם יכולים להתחבר אליהם. הקהל, משתנה וההרגלים איתם ואין ספק שאחד המקומות שצריך להסתכל עליהם הוא כיצד מותג יכול לבנות לעצמו שבט-Tribe. 

אבל חשוב להגיד באותה נשימה, שעם ההזדמנות יש גם חתיכת אתגר שכולל הבנה טכנולוגית ויותר מכך גם אתגר תרבותי. זה לא מספיק לבנות פלטפורמה, או לשבת על אחת קיימת, צריך גם ליצור סביבה שיוצרת “אינסנטיב” להתנהגויות שאנחנו רוצים לראות, המגבירה את הערך שנרצה לייצר וגורמת לכך שהמשתתפים מרגישים שהם מקבלים rewards על ההשתתפות שלהם.

זה מתחיל מליצור הרגשת ערך משותף, הקהלה חייבת לענות על השאלה: “Why are we coming together?” למה כולנו כאן יחד?

קהילה חייבת להיות מקום שקל, ונגיש לקבל את הערך ולצרוך אותו. גם הקהל הקיים בקהילה וגם העתידי יכולים לראות בקלות את מה יש בה: תמיכה, אירועים, מידע- וכל אלו חייבים להיות מותאמים מבחינה טכנולוגית בצורה כזו שקהל היעד יוכל להשתמש בקלות בטכנולוגיה על מנת שתוכלו להסיר מגבלות וקשיים.

חשוב גם לייצר סביבה שקל ופשוט ליצור בה ערך, האנשים ששותפים בקהילה יכולים ליצור עבור אחרים ערך- שלב התְּרוּמָה מצב המשתתפים בקהילה חייב להיות ברור לחלוטין, והוא חייב להיות אינטואיטיבי לשימוש, ואולי הדבר החשוב ביותר- המשתתפים חייבים להרגיש בסיפוק מיידי מכך שהם לוקחים חלק.

ישנו ערך גדול בלהדגיש בצורה ברורה ופשוטה את ה”ריוורדס”. את איכות התוכן שמוגשת, ואת תנאי ההתנהגות בקהילה. כל אלו בונים למעשה את המושג של השייכות, את ההבנה לגבי השונות והמיוחדות ומהם נוצרת הרגשת הסיפוק.

הקהילה חייבת להיות מקום שלוקח אחריות על הדברים הנאמרים, חייב להיות שיקוף לכך שמישהו מקצועי עובר על התכנים, על קוד ההתנהגות ועל רמת האירועים- זה לא רק מייצר תוצאות טובות יותר, זה גם מייצר את היכולות להגביר את הקולבורציה ואת השרירים החברתיים הנכונים שנבנים בקהילה.

הקהילה חייבת להיות מונהגת במנהיגות “בריאה”, כשהיא מובלת בצורה כזו ההשפעה תהיה משמעותית ותגרום לכך שגם האחרים ירצו לנהוג כך ולהגדיל את הערך.

אם תקחו למשל את הקהילה שSalesforce יצרו, מדובר בקהילה שיש בה כמעט 2 מיליון משתמשים שכוללת אירועים, תוכן וחיבור בין אנשים בכל העולם. הקהילה הזו למעשה סוג של נטוורק גלובאלי של מחשבות, טאלנטים וזמן שמושע על מנת להנגיש את ההצלחה של האנשים שמשתמשים באקו סיסטם של סיילספורס. החברה מייצרת גם כנס שנתי “Dreamforce”, בו היא מצליחה לכנס יחד כמעט 200 אלף אנשים בסן פרנסיסקו כל שנה, והוא מהווה את אחד ממוקדי הלמידה החשובים ביותר בעולם של טרנספורמציה דיגיטלית וחדשנות טכנולוגית עבור עסקים.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.