העולם הטכנולוגי שסביבנו מתפתח מהר ומייצר תרבויות חדשות והרגלים חדשים. חשוב להיות סקרנים, ולעקוב אחר ההרגלים השונים שנוצרים בכל סביבה. הפוסט הזה מתמקד בהבדל בין דרכי השימוש של הגולשים בטאבלטים מול הגולשים בסמארטפונים. מהם המאפיינים שבבירור מבדילים את האחד ממשנהו, ומה נוכל לקחת מכך אל ארגז כלי העבודה שלנו.
על פי נתוני המחקרים מטעם ABI Research עולה כי משתמשי טאבלט נוהגים לרכוש באתרי סחר באמצעות הטאבלט הרבה יותר מאשר בעלי סמארטפונים. הראשונים ניגשים למכשיר שלהם במטרה להוציא כסף, ומתברר כי 22 אחוז מתוכם רוכשים ישירות מהטאבלט. ההוצאות שמשתמשים מוכנים להשקיע דרך טאבלטים הינן הרבה יותר גבוהות – מהסכומים בסמארטפונים.
הנתונים מאלצים אותנו להכיר בצורך לייצר אופטימיזציה – שתתבטא בחוויה אחרת, בצורה שתהיה זמינה ללקוחות של המותג בטאבלט. חשוב להבין עיקרון יסודי – טאבלטים אינם תחליף לדסקטופ, וכשבונים חוויה מותאמת לטאבלט אין זה אומר להעתיק את החוויה מהדסק טופ, אלא צריך להתייחס אליה באופן שונה שמסתגל לדרך בו משתמשי הטאבלט נוהגים. התוכן המופיע בטאבלט צריך להיות נקי יותר, קל יותר לניווט, מאוד ויזואלי ומהיר ככל האפשר. ישנם מפתחות משמעותיים נוספים שמספקים חוויה שתהיה ייחודית לטאבלט ותבדיל אותה מהדסקטופ, למשל : התוכן צריך להופיע בצורה מוגדלת יותר, ולכלול נגישות לינקאבלית שתַפנה בקלות אל הלינקים, וכן תתבסס על קלות בדיפדוף – “סוויפינג” של העמוד וUI מותאם לרוחב המסך.
ראוי להכיר מושג חדש בעולם הקומרס על מנת להבין טוב יותר את המגמה והוא – Couch commerce – כלומר, צרכנים שקונים ישירות מהספה בסלון. בעולם הסחר המשתנה, הקונטקסט הינו מפתח עיקרי לעבודה. בנקודה זו יש לזכור שמשתמשי מחשב יושבים אל מול המסך, מאוד מרוכזים במשימה שלהם (למשל למצוא דילים ממש טובים), בעוד שמשתמשי טאבלט “משתרעים” ברילקס על הספה בסלון, נהנים מתוכן יפה ומעניין – תמונות, וידיאו, סיפורים שונים. חשוב להבין שהתוכן שאנחנו מייצרים כתוכן סחר לטאבלטים חייב להיות מונחה החוויה הזו – והקונטקסט חייב להיות “חיפוש מהספה”, ומתוך כך יש להתחשב בתנאי השטח הריאליים ולספק למשתמש חווית חיפוש שתידמה לדפדוף בבקטלוג מודפס ואיכותי שעניינו מיועד לקניות, כלומר להתייחס למצב בו הלקוח נמצא.
הממצאים של ABI Research’s חשובים במיוחד, משום שהם – מצביעים על מגמת גדילה משמעותית סביב שוק הטאבלטים. עד כה המספרים נעים סביב 200 מיליון טאבלטים מאז 2009 והצפי מראה כי הגידול ינוע סביב ביליון טאבלטים נוספים בחמש שנים הקרובות, שיופעלו בכל רחבי העולם. עוד ממצאים חשובים מראים כי רוב ההוצאה הכספית דרך הטאבלטים נעשית בעיקר בבית בסלון, מה שאומר שהיא עדיין לא נגעה ברצפת המכירה אצל הקמעונאי (כמו שקורה בסמארטפונים). בעלי טאבלטים מתמקדים בשורה של פעילויות קומרס דרך המכשיר כגון : בדיקת מחירים, חיפוש אחר קופונים, שיטוט באתרי סחר אלקטרוני. חשוב להדגיש כי בעלי טאבלטים לרוב משתמשים בטאבלט ובשיטוט שלהם באתרי סחר מול הטלוויזיה או בשעת קריאת מאגזין – כך שהטאבלט מאפשר להם לקחת את החוויה הסטאטית ולהפעיל אותה בצורה דינאמית ואינטראקטיבית.
ובנוסף, חשוב מאוד להסתכל קדימה על מפת הדרכים ולהיווכח שמגמה זו כלל לא עתידה להיעצר כאן – קמעונאים חכמים ומשופשפים מכירים בהזדמנות שהטאבלט מבשר, הם מפתחים ומייצרים אסטרטגיות תקשורתיות שעונות לצרכים של הלקוחות המאופיינים הללו. הקומרס טאבלט היא מגמה שרק תגדל ותמשיך להתפתח – הם יהוו למעשה סדר גודל של 15 אחוז מהיקף החשיפה לאינטרנט וריווחיהם יעמדו על 15 אחוז מהרווניוז של הסחר באינטרנט עד דצמבר 2013 – הנתונים הללו מייצגים גדילה ניכרת משנה לשנה שתנוע בין 40 – 50 אחוז. מספרים עצומים אלו דורשים התייחסות מצדכם וראוי לחשוב היטב ולנתח האם פרופיל הצרכן שלכם הוא כזה שמשתמש בטאבלטים, האם עולם התוכן שלכם מוצג נכון ועונה לחוויה ומה בידכם לעשות על מנת שתמנפו את ההזדמנות.