לפי נתוני האנליטיקס שלי, אין ספק שכל מה שקשור לבינה מלאכותית מעניין אתכם מאוד-אז החלטתי להשמיע קולות אחרים, שיודעים לספר ולהרחיב על התחום יותר מהידע שלי- בכך נייצר מוח קולקטיבי שעוזר לכולנו להבין את “מצב הבינה המלאכותית לשנת 2023 קדימה”. היום פוסט אורח מיוחד של שרון אפשטיין, יועצת חדשנות ושיווק שמספרת את הסיפור העסקי של הבינה המלאכותית, ועוזרת לנו להבין את התחום דרך דוגמאות.
אם אתם מנהלי עסקים, מנהלי שיווק, חדשנות, שירות לקוחות, לוגיסטיקה ובעצם מי לא– אלו זמנים נהדרים לחיות! תוכלו לראות ב- AI כגשר להמרת דאטה (מכל סוג) לערך ואני ממליצה להסתכל על בינה מלאכותית דרך יכולות עסקיות ולא דרך טכנולוגיות.
היכולות העסקיות מתמקדות בשלושה תחומים עיקריים: אוטומציה של תהליכים עסקיים,
השגת תובנות באמצעות ניתוח נתונים,
אנגייג’מנט של לקוחות ועובדים. ואין כמו דוגמאות לפתיחת הראש והשראה לכל מי שרק רוצה!
כשזהר שלחה בברודקאסט שלה בוואצאפ– את הפוסט על השימוש ב”טכניקת הטינדר” לבחירת צבעים-נזכרתי בכלי שפיתחה יצרנית הצבע שרווין-וויליאמס. החברה פיתחה את אפליקציית Speaking in colors– מחולל צבעים מותאם אישית, זהו כלי מבוסס בינה מלאכותית שעוזר לאדריכלים ואנשי מקצוע באמצעות פרומטים קוליים פשוטים, שמסייעים למשתמשים ליצור צבע ייחודי ומדויק משלהם. המשתמש נדרש לתאר את הצבע המבוקש שלו- אפשר להסביר במפורש או לבחור בתיאור: “התחל עם זיכרון, מקום, תחושה- כל דבר שנותן לך השראה”. לאחר מכן, ניתן לבצע שינויים בלוח המוצג בפניהם, על ידי בקשת התאמות קלות עד ליצירת גוון החלומות שלהם.
הפתרון משתמש ביכולות למידת מכונה כדי להרכיב פלטת צבעים ייעודית עבורו. מענה מבריק ליכולת להרכיב צבע “בחתימה אישית”, לעקוף בעיות מלאי לצבעים שאף אחד לא משתמש בהם ולא פחות גאוני בעיני, זה יוטיליטי נהדר מאפשר לחברה ליצור דאטה בייס משמעותי וכתוצאה מכך, היא גם משיגה תובנות לגבי השפעות תרבותיות וגיאוגרפיות, יתרון משמעותי במיפוי צבעים, חיזוי מגמות ושינויים בינלאומיים בענף, למידע המלא על הקמפיין: Link.
דוגמא נהדרת נוספת, הינה שימוש ב- AI לאיסוף דאטה והפיכתו לכלי שימושי בתחום הפיננסים, ליתר דיוק – הונאות פיננסיות. אנשי בנק HSBC ביקשו ללמד את הלקוחות כיצד נראים ונשמעים רמאים וכיצד לנסות להבחין בהם. הקמפיין נקרא ‘הפנים של הונאה‘ והוא משתמש בטכנולוגיות בינה מלאכותית חלוצית שיכולה לזהות מאפיינים, כגון מגדר, אתניות, משקל וגיל כדי לחזות איך פניו של רמאי עשויות להראות על סמך נתונים קוליים. בעבודה משותפת עם אוניברסיטת קרנגי מלון, נעשה שימוש בהקלטת קול ממשית של רמאים כדי ליצור דאטה של צלילים ותווי פנים “מנבאים” לרמאים. ומהפרצופים החזויים של הרמאים ובקולם, הם יצרו סדרה של מדריכים מקוונים, בה הם משתפים שיטות ותרגילי הונאה שלהם. למידע המלא על הקמפיין: Link.
רק כדי לסבר את האוזן, יש עשרות אפליקציות AI שכבר עובדות (בבטא לפחות) שכדאי לכם לבדוק כיצד הן יכולות לעזור לכם…
קחו לדוגמא את האתר הזה– Link שמסייע לכם לתכנן עיצוב חללים.
והנה אפליקציה שתראה לכם כיצד תראו עם תסרוקת חדשה- Link מימין זאת אני, משמאל זאת תמונה שהיא פחות אני 🙂
אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי זה מפוצץ את המוח עם רעיונות!
כאן תוכלו לעקוב אחרי כל כלי AI שעולים לאוויר לינק.
כאן יש למעלה מ- 100 שימושים אפשריים ב- AI לפי מחלקות הארגון לינק.
תודה לזהר על הידע, ההשראות ועל האירוח.
חדש. אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך. בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond. למידע נוסף על המוצר-Link.
לפרטים נוספים ושיחה מולי: