חשוב לי להתעכב ברשומה זו על התרבות אשר יוצרת סביבה מתאימה לטרנספורמציה עסקית אמיתית בחברות- זאת באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות. הפוסט הנוכחי מורכב מנקודות אשר מחברות את הסיפור השלם- ומייצר עבורכם רולים אמיתיים שמאפשרים לכם להתפתח נכון בעסק על מנת שתוכלו להגיע למקסימום תוצאה איכותית. אעבור אתכם על שבע נקודות שצריכות להפוך למפתחות העיקריים שלכם שיבטיחו את ההצלחה, על כל נקודה ארחיב ואתן את דעתי על מנת שתוכלו להבין, להפנים ולהטמיע ככלי עבודה אפקטיביים ואסטרטגיים בעיצוב המסע שלכם.
Customer Centric
Customer Centric | לא מעט שנים אני שומעת יותר ויותר ארגונים מדברים על כך שצריך לשים את הלקוח במרכז, ומצחיקה אותי האמירה הזו שכן עיקר העיסוק של חברות הינו לשים את הרווח במרכז ולחפש את הקליינטים הנכונים אשר יתכתבו עם הרעיון. נדרש אם כך תיקון וחידוד- להיות חברה שממקמת את הצרכים של הלקוח במרכז ולצאת מנקודה קריטית זו- אומר בפועל משהו אחר לגמרי, והחשיבה של החברות בנקודה הזו צריכה להשתנות מהקצה אל הקצה.
זה מתחיל מכך שאתם חייבים לבחון את כוחות השוק ולהבין את התחרות שנמצאת לה מעבר לפינה ואורבת לכם, כי היא זו שתיצור את הסטנדרטים החדשים בעיני הצרכנים ! זה ממשיך מכך שאתם חייבים לבנות בתוך החברות שלכם יחידות שמטפלות לרוחב הפס בכל נושא חווית הלקוח ולשנות את הטרמינולוגיה של שירות לחוויה. מכאן, משמעותי להמשיך בעובדה שאתם חייבים להיות מונעי קהילה או יותר נכון קהילות- והשיווק, חוויה ושירות שאתם יוצרים חייב להיות כזה שמעוצבת בו- דו כיוניות, דיאלוג והרבה הקשבה. להיות חברה ששמה את הלקוח שלה במרכז זה הרבה דברים וזה בעיקר לא שקף במצגת- זו המצגת כולה.
Data Driven
Data Driven | מה שיבטיח שתוכלו לעמד מצגת שלמה שכל כולה כוונות אמיתית ששמות את הלקוח במרכז טמון הרבה בנקודה השניה, להיות חברה שמונעת מדטה זה לא ביג דטה, ותתרגלו- ביג דטה זו קללה כי זה גורם לכם להתעסק יותר מדי בטכנולוגיות ופחות מדי במהות. להיות חברה שמונעת מדטה גוזר עליכם שינוי במינד סט ומוכנות להבין שההתנהגויות של התהליכים, האנשים והאופרציה שאתם מנהלים יכולות לספר לכם הרבה מאוד על צרכים.
אבל כאן מגיע הקץ’- הצרכים, משתנים ויש להם גם לפעמים יכולת להתפתח תוך כדי תנועה. זה אומר שאם אתם באמת רוצים להיות חברה שמונעת מדטה אתם חייבים להפוך לחברת- הקשבה וניהול ההחלטות שלכם בצורה אג’ילית תוך כדי תנועה. ארגון חייב להגדיר לעצמו מה הוא עושה ולאן הוא הולך, אבל הוא גם חייב להשאיר לעצמו מרווח תמרון שמאפשר לענות לצרכים משתנים שמתגלים באמצעות התנהגויות אותן רואים בדטה על בסיס של זמן אמת וכדרך חיים.
Makers & Doers
Makers & Doers | יש בחברות יותר מדי הגדרות, ומי עושה מתי למי ואיפה- ויש הרבה פחות עשייה ואנשים יוצרים. אם אתם רוצים להתקדם בעולם שמתפתח ועובר למוד דיגיטלי על תשתיות הטכנולוגיה אתם חיבים אנשים שעושים, מייקרים. הרעיון הזה ממש לא טמון רק באנשים הוא חייב להיות כזה שמוטמע בתרבות, בקאלט של החברה והפיתוח שלו מחייב את הארגון לייצר ארגזי חול שבהם אנשים יכולים להתנסות ודרך הניסוי לגדול.
אתם חייבים לנסות בעידן הדיגיטלי מכיוון שאין תשובות ברורות, והמידע שיש לאנשים שמחזיקים את השיטות המסורתיות נשען על תהליכים שנבנו עשרות בשנים- המידע החדש הוא Fresh, אין לו את חוט השדרה של השיטות המסורתיות והוא דורש ניסוי וטעייה שכן הקצבים משתנים במהירות ויש צורך לתחלף את הגישה הישנה.
Transparent
Transparent | זה בטח לא יפתיע אף אחד ולא מדובר בחדשה מרעישה- אבל אחד הדברים המשמעותיים שהעידן הדיגיטלי הביא איתו הוא נגישות ל- מידע. זו טרנספורמציה אדירה בכל הקשור ליכולות של האדם לבחור בחירות נכונות ולהבין מה טוב לו מבוסס נגישות גבוהה שיוצרת שקיפות מלאה על הדברים שמעניינים אותו. לשקיפות
ישנם כמה רבדים אותם צריך לקחת בחשבון ולעבוד דרכם : שקיפות צריכה להיות מתורגמת פנימה אל תוך חברה ומובנת ברמת עוצמתה לאלו שפועלים למען המותג, וצריך למצוא את הדרכים “לשתף איתה פעולה” בכל הקשור לפרונט אשר יוצרים למותג גם בהיבט התקשורתי אבל לא רק- גם ברמת המוצר, המידע שאתם מנגישים דרכו, הדרך בה אתם בונים את חווית הלקוח שלכם וב-Core של ההחלטה הדרך בה אתם מעצבים את הDNA של החברה פנימה והחוצה.
צריך רק להבין שבעידן הנוכחי שקיפות היא לא בחירה- היא דרך חיים שקיימת מסביבכם והדבר היחיד הנכון הוא- לשתף איתה פעולה.
Collaborative
Collaborative | עוד מרכיב אשר מגדיר בצורה עוצמתית את העידן הטכנולוגי דיגיטלי- וצריך להשפיע על הדרך שבה אתם בונים מותגים הינו קולבורציה, שיתוף- אנחנו בעידן של ביחד ולא לחוד ושיתוף פעולה הופך למרכיב משמעותי בדרך בה אתם יוצרים עסקים, בונים מותגים ומנהלים את תפיסת הנאמנות ככזו שמבוססת קהילות ודו כיווניות.
קולבורציה מכתיבה גם שיטות חדשות בבנית הפתרונות שלכם למוצרים ולשירותים שאתם יוצרים. יש אין ספור דוגמאות לפלטפורמות מובילות שבנו את העסק על טהרת רעיון השיתופיות- ובתוכן מתקפלת גם כמובן כלכלת השיתוף.
Learning
Learning | הקצב של העולם השתנה לחלוטין, ולמידה הופכת יותר מאי פעם לכלי הכרחי בסט הכלים המאפשר לכם להתקדם ולצמוח. חשוב להגיד שלמידה מחייבת אתכם לצאת מאזור הנוחות של התחום והורטיקל עליו אתם חולשים ולפתוח אוזן עירנית למה שקורה מסביבכם שם בחוץ. המהירות וההשתנות של הדברים גורמת לכך שדברים שלא היו נראים רלוונטים בעבר עבורכם הופכים להיות מהר מאוד לחלק משגרת יומכם. למידה הופכת לכלי האסטרטגי ביותר בארגונים ויש לשים עליה משאבים ומיקוד שכן בלעדיה קשה מאוד להתקדם אולי אף- בלתי אפשרי.
Agile
Agile | מרכיב נוסף, כואב וקשה מאוד לחברות במיוחד כשהן גדולות, צריכה להיות מידתיות חדשה בכל הקשור לגמישות הפעולה- השינויים המהירים, הלמידה החיצונית שמזמינה עבורכם מידע שיכול להיות בדקה רלוונטי עבורכם, והעובדה שמתקפלים שחקנים חדשים ומפתיעים אל תוך הוקטור בו אתם פועלים- כל אלה יחד ועוד מחייבים שינוי המוד של הפעולה ומעבר לשיטה מאוד מאוד גמישה שמאפשרת לכם לזוז מהר וביעילות ולנסות דברים בזריזות.
לא קל לארגונים לחשוב מהר ובגמישות, וזה דורש שינוי תהליכים, שיטות ואולי אף אנשים- אבל אג’יליות צריכה ותהיה אף יותר בעתיד כלי מכריע להצלחתה או גסיסתה של החברה.
מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה שלי של שבעת הנקודות המגדירות שינוי בחברות בעידן טכנולוגי דיגיטלי עוזרת לכם וממקדת אתכם באזורים החשובים שיוצרים את השינוי, מבטיחה להמשיך ולהטיף בכם תורה בנושאים המדוברים ולדרת אתכם כמה קומות מטה ברמת היכולות הנדרשות לטובת אקסקיושן של הדברים הנאמרים.