אני מאוד אוהבת לחקור ולגלות מה צפוי לנו בעתיד – הרבה מאוד אמירות על העתיד העסקי צריכות בעיני לגזור עבורנו את תכנון הצעדים הבאים ואף את העשייה שלנו בפועל בהווה. הפעם, אני רוצה להציף לכם מצגת מרהיבה שהוכנה על ידי הביזנס אינסיידר והכוללת נתונים שיועילו לכם בעבודה. המצגת שוטחת בפנינו את העתיד של הסושייל קומרס – תחום שמעניין אותי מאוד ואותו אני חוקרת כבר מספר שנים. אחלץ לכם בפוסט זה את הדברים החשובים מהמצגת בתוספת תובנות שלי מזווית הראייה הלוקאלית. כמו כן אני מצרפת לכם את המסמך המקורי בסוף הרשומה – ואני מאוד ממליצה לכם לצלול לעומקו.
ביזנס אינסיידר מתחילים מפריסת התמונה הגדולה – המספרים של איקומרס עדיין מתבטאים באחוזים מעטים יחסית לכמות המכירות של קמעונאים עם רצפה פיזית. אבל חשוב להבחין במגמה משמעותית, אמנם המספרים קטנים יותר אבל הם גדלים במהירות רבה יותר מכל קמעונאות מסורתית.
השמות הגדולים שכבר מוּכָּרים לכולנו בעולם הסחר האלקטרוני – שולטים בזירת המכירה : אמזון, אפל, וואלמארט, טרגט, בסט ביי ועוד. אבל בד בבד מתחילה להסתמן אווירה של שינוי עם הופעתם של אתרי סושייל קומרס שמתחילים להבריק בזירת המכירות. עוד ועוד חברות חדשות הנמצאות בשלבי גדילה מראות שינוי מגמה במעבר לאקו סיסטם זה. חברות כדוגמת – Fab שקיימת בסה”כ שנה וכבר מתחילה לנגוס בארנק הקניות הדיגיטלי.
האם המפתח להצלחה הינו ההבדל בין חדש לישן בעולם של איקומרס – או שהכל קשור לטיב הסחורות ולרמת תפוצתן ? שיטת המכירה האטרקטיבית של פריטים לאנשים שאפילו לא התכַּוונו לקנותם. עודדה את הגולשים לקבל החלטות טובות יותר בנוגע לקניות שלהם.
שני הטרנדים המובילים בעולם של איקומרס הם סושייל ומובייל. אנשים משקיעים את רוב זמנם בסושייל, אבל הסושייל עדיין משקף רק נתח קטן מכלל המכירות באיקומרס. הטרפיק שמגיע מסושייל מייצר יחס המרה קטן יחסית, ומתוכו יחס הרכישות בפועל מצומצם לְמָדַי. התועלת בשימוש בסושייל כשלעצמו כזירת מכירה לא נראית מאוד מבטיחה. אבל ! לקוחות וגולשים עדיין ניסמכים על המעגלים שמסביבם : משפחה, חברים, והם בוטחים בהם לצורך הדרכה וייעוץ איך לחסוך כסף ומה כדאי לרכוש במקומות הנכונים. ולכן, הסחר בסושייל עדיין מוערך כהבטחה גדולה. ההזדמנות האמיתית של סושייל קומרס נראת פחות בגישה של מכירה ישירה של הקמעונאים בזירת הסושייל, ויותר בגישה של שימוש בכוחו של הסושייל לקידום מערכות יחסים ולהרחבת השיווק. למעשה, סושייל הוא בגדר מרכיב חיוני בהכנת המרק ! מותגים רואים בסושייל כערוץ לגיטימי של המותג, אם כי יש להם השגות ודיעות מגוונות על נושא האפקטיביות של ערוצי הסושייל.
ואם אנחנו מסתכלים על מובייל – במובייל המצב שונה כיוון שבמסגרתו הסושייל משחק תפקיד גדול יותר אפילו מהדסקטופ. יותר ממחצית מכלל המשתתפים בFacebook משתמשים בפלטפורמה דרך המובייל. 23 אחוז מההכנסות של המודעות של פייסבוק מגיעות מהמובייל. גרופון למשל מקבל יותר כניסות דרך המובייל. וחשוב לדעת כי המובייל כיום מפיק 10 אחוז מהמכירות של הקומרס, עוד נתון מעניין ביותר מגלה שהמובייל ממלא תפקיד משמעותי במיוחד באתרי סחר חדשים ! הטרנד הזה יהפוך למגמה שלא תפסיק להתפתח אלא רק תמשיך ותגדל. פלח האוכלוסין שעובר מהדסקטופ למובייל רק הולך וגדל ומתחיל להראות את אותותיו בשטח.
לקוחות קונים מוצרים במובייל ! הם קונים בעיקר : וירצ’ואלס, מוצרי הלבשה ואלקטרוניקה. צרכני הטאבלט נחשבים כמעורבים ברמה מאוד גבוהה, והם מוציאים יותר כסף מאלה שגולשים דרך הפי סי. המובייל שינה את דפוסי הגלישה של הצרכנים והאריך את יום העבודה. אחד המקומות המשמעותיים ביותר שמסתכמים במעורבות גבוהה של גולשים המובילה לקניות בפועל הינו האפליקציות במובייל. קמעונאים חכמים שקלטו את המגמה אכן מנצלים אותה לטובת העסק ומייצרים אפליקציות שמיועדות ללכוד את שימת לבם של הלקוחות.
כיום – המובייל מהווה 10 אחוז מהקניות דרך פי פאל. גישת הShowrooming הוכיחה את יעילותה בכך שיותר ויותר צרכנים קונים בפועל במובייל און ליין. לכן נעשה ברור כי הרכישות במובייל רק תגדלנה בצורה ניכרת.
שורה תחתונה – אנו עדים לגל חדש המשתקף בהגדלת האיקומרס שמפלס דרכו עם סחורות חדשות, באמצעות הסושייל והמובייל. כמו כן אוסיף לכך את היתרון שבערבוב עולמות הדיגיטל השונים בידיים של הלקוח שגורמים לו להרגיש מחובר יותר ובפועל להוציא מכספו על תוצרים שהוצגו בפניו כיעילים ואטרקטיביים. בנוסף, השימוש בסושייל נראה יותר אפקטיבי ככלי שיווקי מול מקום פיזי בו קמעונאים נוהגים לסחור. המובייל תופש מקום חשוב מיום ליום ועל פי כל ההערכות ישמש כאחד הכלים המוצלחים ביותר למכירה און ליינית בשנים הקרובות..