רציתי לחשוף אתכם לגישה פשוטה, שתאפשר לכם להבין את ה”אלכימיה” של מותגים, של קמעונאים. הגישה מדברת על כך שיש שני עקרונות עבור לקוחות בעולם של צרכנות: הם רוצים לקנות משהו עם ערך, ממישהו שהם מאמינים לו (טראסט זה חלק משמעותי בעולם שלנו, בטח בעידן הקורונה זה רק מתגבר). הם למעשה ירכשו מקמעונאי או ממותג שמציע להם ערך מבדל, נעלה מאחרים שהוא זה שמהווה את היתרון המבדל- וכן, משמעותי לחפש את הבידול.
יש יתרנות נעלים שמבדלים מותגים, יתרונות המוצר שכוללים: המותג, המיתוג שהוא הצליח לייצר, העליונות (פרימיום) וכמובן המוצר ואיכותו. בקצה האחר של הסקאלה, יכול להיות: מחיר זול, יכולת תפעולית סופר חכמה, יעילות, ומצויינות בשירות, בגישה, בתמחור ועוד.
מצד שני, ישנה חווית הלקוח: היכולת של המותג להגביר חוויה בכל נקודה של הקניה, המקום של הרגש. ובסקאלה למטה, הורדת החיכוך מכל נקודות המגע, האפשרות לייצר אופטימיזציה לקניה שהיא נוחות מעל הכל, הבנה מעולה ועמוקה של הלקוח והורדת החיכוך.
שווה לכם לקחת את האלכימיה הזו, ולהבין איפה אתם ממקמים את עצמכם, ככל שתהיו יותר ממוקדים ויותר ברורים תצליחו להשפיץ את העוצמות שלכם ולייצר את- אותו בידול כמובן.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.