ב13.2 העברתי הרצאה בכנס לקוחות של סיילספורס שמתמקדת ב”סיסטם של הנגיעות” ובמסעות לקוח, אני רוצה בפוסט הנוכחי לחשוף אתכם לכמה שקפים מההרצאה על מנת ליצור עבורכם תיאבון לנושא.
בעבר, היתה מספיקה משיכת מכחול פשוטה, קו מדויק של עיפרון עם מסר חד ומדויק אותו אנחנו מפמפמים כל הזמן מספר פעמים גדול עד שהוא היה נכנס לתודעה.
היום אנחנו חיים בעולם של ריבוי מסרים– השפה התחדשה, התמרורים השתנו. המקום שמייצר רגש הוא – ויזואל! דרך לתקשר ולהרטיב מסרים. זו אפילו דרך לעשות דברים בפועל.
יש עוד פרמטר שנכנס לחיים והוא– סימנים, תחשבו כמה זה חזק היום בו אינסטגרם שינתה את כפתור הלייק שלה ל♥.
כל אלו דורשים מחברות לבנות מבנים חדשים שמחברים בין תשתיות, קריאטיב ומדיה. זה אומר השיווק והטכנולוגיה צריכים להתחבר ולעבוד יחד- לנגן כמקשה אחת. הטכנולוגיה הפכה לרצפת הייצור עבור השיווק.
לפני ארבע שנים בערך PHD גוף שייך לקבוצת אומניקום חזה שזה מה שיקרה במהלך חמש השנים הקרובות- כל אלו יתחברו יחד ויהוו סיסטם אחד, כמו שאני קוראת לזה סיסטם שמאפשר נגיעות חכמות. והנה אנחנו כאן כמעט חמש שנים אחרי וזה מה שקורה – ממש כפי שהפוסט שלי התחיל, הדברים התכנסו והעתיד נהיה עכשיו…העתיד כבר כאן.
בשביל שנוכל לעבוד בכך בצורה חכמה, צריך שנבין שהסיסטם כולל את כל המרחב ולא רק את הנכסים שלנו- זה אומר שאתם צריכים להכיר בכך שהאתר הגדול ביותר שלכם הוא בכלל גוגל, כי אם אנחנו בוחרים להסתכל דרך נקודת מבטו של הלקוח- משם הוא מתחיל את המסע.
בפועל, יש כיום חברות שמשקיעות פי חמש על CX מול ההשקעות של השיווק המסורתי, והתקשורת השיווקית. ניתן לראות כיום על פי מחקרים שמותגים שעובדים בחווית לקוח מעולה מצליחים להוכיח צמיחה מול התחרות. אבל את המדידה של הצמיחה לא מנקזים רק לביצועים עסקיים אלא גם למוניטין- לשווי המותג.
וזה אומר לבחון: כמה המותג זכיר והחוויה שהוא יוצר, כמה מדברים עליו, מה האיכות של היוטיליטי בתוך החוויה שפיתחנו והתדירות של האינטראקציות. – אלו פרמטרים שעוזרים להגדיר הצלחה של CX.