בסוף, כולנו נגור בענן ונאכל אוכל וירטואלי, טוב אולי זה קצת מוגזם- אבל אנחנו רואים לנגד עיננו כיצד מתפתח לו מרחב פעולה חדש באמצעות מכשירים אשר יכולים לייצר עבורנו מציאות מוגברת, וירטואלית, אוגמנטד- מציאות נוספת מעבר למה שקורה במימד הפיזי. אין ספק שזו השנה של המציאות הוירטואלית, ההולוגרפית- והיא מגיחה אלינו מכמה כיוונים שונים באמצעות שחקנים מעניינים.
כפי שאמרתי לכם אני ממשיכה להעמיק את קטגורית Reality Plus בבלוג שלי- כי אני מוצאת בעולם הזה הזדמנות חדשה ומשמעותית שחשוב להכיר אותה. הפוסט הזה יוקדש לסקירה של מה שקורה כרגע על מנת שגם אתם תהיו בתמונה ותבינו לאן הדברים מתקדמים. למי שרוצה לקרוא על הנושא בפוסטים נוספים שכתבתי רצ”ב- Link.
הטריגר לכתיבת הפוסט הזה הגיע על בסיס ההשקה המתוקשרת של מיקרוסופט, בסרטון שמעל לפסקה זו תוכלו להחשף לתפיסה החדשה אשר מזמנים לנו באמצעות הפיתוח שלה. מיקרוסופט מצטרפת לשורה רחבה של יזמויות מטעם חברות טכנולוגיה שונות ומשיקה את- HoloLens זו הכרזה מפתיעה שהגיעה מטעם החברה לפני כמה שבועות, זמן השקת מערכת ההפעלה Windows 10. הטוויסט בהשקה של החברה הינו בכך שהיא רוצה באמצעות המשקפת להביא הולגרמה בhigh-definition- אל העולם האמיתי אל המציאות שלנו, הרעיון הוא שהויזואליזציה ההולגרמית תהיה באינטגרציה למציאות הפיזית, לסביבה, לדברים שאנחנו נמצאים איתם במגע- תוכלו לקבל לכך הדגמה מוחשית בסרטון.
אפשר היה לראות בשנת 2014- את ההתפתחות והMovement שנוצר סביב עולם הVirtual Reality וברור לגמרי שהשנה הנוכחית תהווה המשך טבעי של הרעיון. בCES השנה, כנס ותערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם היה זה נושא שתפס מקום של כבוד והגיעו לכבודו אורחים ודוברים חשובים מכל העולם, למי שרוצה לקרוא על כך כתבתי על הכנס ונושא פוסט ארוך-Link. ניתן לראות את ההשפעות של הטכנולוגיה ברבדים שונים- דוגמת פסטיבל הסרטים Sundance הינה דוגמא מעולה שמראה- שגם שוק הקולנוע מתפתח לכיוון הזה, שכן הוצגו באירוע אחד עשר סרטים מבוססי מציאות מוגברת.
ישנה שורה של חברות נוצצות אשר מביאות אל פתחנו את הבשורה, ממשקפי המציאות הוירטואלית של גוגל-Cardboard שעשויים מקרטון ומנסים להעביר מסר של נגישות לטכנולוגיה בשל העלות המאוד נמוכה שלהם, הפיתוח האחרון של סמסונג- Gear VR, שהוצג בCES בינואר 2015 בלאס וגאס ועד לפרויקט המתוקשר של סוני Project Morpheus פלטפורמת VR שעוצבה עבור הפלייסטיישן. וכמובן אי אפשר לשכוח את הרכישה המתוקשרת של פייסבוק ה-Oculus Rift משקפת וירטואל ריאלטי שנרכשה על ידי מארק צוקרברג בשני מיליארד דולר בשנה שעברה, פיתוח שמטרתו להשפיע על- עולם המשחקים, קמעונאות ובידור.
מילת סיכום, הפלייליסט של היזמויות הללו שמגיעות מטעם חברות טכנולוגיה ענקיות כמו גוגל ופייסבוק, או מהצד השני מחברות סטארטאפים קטנות שמשפיעות על אותן חברות- מסמן לנו כי העולם שלנו עובר שינוי במרחב האפשרויות ונוצרות יכולות חדשות באקו סיסטם העכשווי שיגרמו לכך שהמציאות שלנו תהיה מוגברת הלכה למעשה. אבל חשוב לאמר, המקרה של מיקרוסופט מדגיש לנו שפיתוח היכולות הללו לא ישפיע רק בדומיין של הבידור ושל הגימיפיקציה- אלא במקומות קריטים נוספים שיכולים לייצר לנו שרירים חדשים שלא היו קיימים ללא הטכנולוגיה- מרפואה, עסקים, קמעונאות ועוד ועוד.