פוסט חדש מסדרת האוצרות שלי והפעם, בעיני פוסט חשוב ביותר. ספרים שאני ממליצה לכם להכיר לשם ההעמקה שלכם בעולם הדיגיטל, המדיה החברתית והשיווק המשתנה. הרעיון המרכזי של הפוסט הוא להציג בפניכם בשורה אחת את הספר ואיתו גם את הסופר – במידה שיש בכך ערך נוסף שראוי לכתוב עליו ולחשוף אתכם לכתביו. כמו כן, הצמדתי עבורכם לשמו של הספר את הלינק לרכישת הכותר באמזון. מקווה מאוד שיעשיר את עולמכם כפי שהעשיר את עולמי.
Poke The Box | ספר קטן ומקסים של סת’ גודין (המחונן יש לאמר) – אני קוראת לו ספר ה”טייק אוויי” שלי …הרעיון העומד בבסיס הספר סובב על האנשים שעושים את ההבדל, מביאים את החדשנות לקידמת הבמה, עושים Poke ביום יום ומפיחים בה רוח חיים. הספר משופע ברעיונות טובים לעיסקכם, ומנחה את בעל העסק בשאלה איך אפשר לשנות את שגרת היומיום ולהעשיר אותה – ואיך לאור ההעשרה, לעצב למעשה מציאות חדשה. זהו ספר חובה ובשל כך שמתי אותו בחזית הפוסט . אישית, אגב, קראתי אותו מספר פעמים ועדיין, אני נוהגת לעתים לקחת אותו איתי בתיק כדי להזכיר לי פרטים רלוונטיים ולהיות לי לעזר כאשר יש צורך לעורר אותם מחדש.
Mobile Marketing | אני חייבת לאמר שרכשתי את הספר הזה קצת בחשש בשל העובדה שהתחום הזה מתפתח כל כך מהר וספרים בהארד קופי עלולים בקלות להפוך לבלתי רלוונטים. אבל, יש משהו בספר הזה ובחיבור שלו לעולם המובייל שיכול בהחלט לעזור לאנשי שיווק ואנשי פיתוח עסקי – וגם אם הדברים משתנים, העקרונות כשלעצמם נשארים לפחות בינתיים זהים. הספר מעשיר מנקודת המבט של הדרך לשווק מוצלח במובייל, כשהוא מתמקד בשאלה איך לראות את התחום דרך העיניים של הצרכן. דרך כך נרכשת גם ההבנה הכללית של התעשייה הזו תוך סקירת ההתפתחות שלה והצבעה על הדרך לאתֵר איפה למעשה טמונות ההזדמנויות.
Linchpin | אחד הספרים המשמעותיים ביותר שקראתי בחיי, הוא שוב, מפרי עטו של המחבר המופתי סת’ גודין – שאותו כפי שוודאי נוכחתם אני אוהבת ומעריכה מאוד. הספר נותן לנו הצצה לרעיון גדול שאומר שבכל ארגון ובכל חברה נמצא האדם המניע את המערכת כולה בבחינת הרכיב המכריע בגלגל – ובלעדיו העגלה לא תיסע. הוא שוטח את דמותו של אותו רכיב מרכזי ומסביר לנו איך גם אנו אם אך נרצה נוכל להפוך לציר המניע מהסוג הזה. רעיון גדול בספר קטן, ובסיכום – ספר חובה !
Here Comes Everybody | קלי שירקי הוא אחת הדמויות המוערכות ביותר בתעשייה – הוא איש שיווק וכן איש אסטרטגיה מהמעלה הראשונה. הוא מתאר בספרו המקורי הזה את השינוי הדרמטי שתעשיית התקשורת עברה, הנובע מהשינוי במדיה ובדרך בה למעשה אנחנו נחשפים למסרים ומושפעים מהמדיה החדשה. זה ספר בעל משמעות רבה ביותר לכל מי שחוקר את התחום לעומק מכיוון שהוא מספק פרספקטיבה אנתרופולוגית על הנושא ומאפשר לנו להבין בצורה מעמיקה את השינוי ואת המיקום האבולוציוני שלנו על רקע המפה החדשה.
Personality not included | אמנם אין זה פרסום חדש במיוחד, אבל אני מאוד ממליצה לגשת ולרכוש ! הסופר רוהיט בארגבה הינו מומחה בשיווק אשר שוטח בפנינו את רעיון המותגים המואנשים. זהו עולם אישי יותר מהמקובל בהתאם לשיטת הפרסונליזציה, ובו מתבהרת המשמעות של “האני” כתכונה שהופכת להיות קריטית בחייו של המותג. הוא למעשה לוקח אותנו בצעדים מדודים ומשורטטים עקב בצד אגודל להבנה שהמותג חייב להופיע כערך בעל אישיות ובה במידה הוא חייב לתת לאישיות של אחרים לקבל ביטוי בסביבתו . ספר מומלץ בחום שאגב גם אחרי קריאה חוזרת ונשנית, הרי בכל זאת לעיתים שכיחות למָדַי אני חוזרת ומעיינת בנושאים המשמעותיים שבהם הוא מטפל.
The Cluetrain | אם אתם רוצים לקבל נקודת מבט שונה על האינטרנט ולנער קצת מהפרדיגמות המקובעות, זוהי ההזדמנות שלכם. לפנינו ספר מועיל באופן ניכר לעסקים המתפתחים בעולם המסחר הדיגיטלי החדיש, והרוצים לראות את הדברים בצורה רעננה ושונה מהשגור. אכן אני מאמינה ששינוי נקודת המבט יכול לעזור לכם לגלם חזון “ישן” על מבנה רענן.
The Relationship Age | מארי סמית היא אישה מיוחדת, חיה ונושמת את הרשת החברתית – בוחנת אותה ומדברת עליה ביום יום, בקהילה שלה בFacebook, במיזמים משותפים בהם היא לוקחת חלק ובבלוג העשיר שלה. הספר הזה למעשה שוטח את משנתה על מה שהיא רואה כעיקר העיקרים בתחום הזה – בניית מערכות יחסים. לתפישת עולמה ההזדמנות הגדולה של המותגים היא בבניית הקשר היומיומי וזו ההזדמנות האמיתית של הדיגיטל ובפרט דרך ביטוייה מעל במת המדיה החברתית. כמו תמיד, הדרך בה היא בונה את התוכן אינה רק פרי חזון אישי משלה אלא משקפת מהלך קולבורטיבי של צוות האנשים שעובדים איתה יחד בשיתוף פעולה, וכך גם משתקפת בספר זה החשיבה העומדת בבסיסו ומקבלת את ביטויה המלא.
Answering The Ultimate Question | ספר הדרכה, גייד שיתן לכם הרבה חומרים ברי תועלת – טיפים, How To לגבי תהיות נפוצות בנסיונכם לברר איך תוכלו מעשית להשתמש בהזדמנות הזו של הרשת. התידרוך מתפרס על קשת נושאים כגון תרומתו של הדיגיטל ליצירת מערכות קשרים, תוכניות נאמנות ולמעשה – שמירת קשר מתמשך עם בסיס לקוחות. – ואולי במידה מסויימת בסיס להקמת מועדוני הלקוחות החדשים. אני ממליצה לכם בחום לקחת את הספר הזה ככלי עבודה יסודי עבורכם ולהשתית עליו את הדרך שבה אתם מתווים את מסלולו של המותג שלכם במרחב הדיגיטלי.
Groundswell | אמנם אין מדובר על ספר חדש – אך הוא מספק חומר רציני ממדרגה ראשונה. הוא שוטח בפניכם את רעיון המדיה החברתית ומברר איך אתם יכולים להרוויח ממנה מהפרספקטיבה העסקית. אין לראות בו גייד במלוא מובן המילה, אך מעבר ליתרון שבספר הדרכה הוא מתייחס להזדמנות ברמת הפילוסופית. והרי מקובל עלינו, כי החשיבה הפילוספית היא זו שדוחפת אותנו לשרטט חזון – ליטוות קו אסטרטגי חכם ומובנה. אם צריך לשים את האצבע על המיוחד מכל הנאמר בספר, יהיה זה ערכם של יחסים: הוא מסביר בצורה מאוד מדויקת איך יחסים הם למעשה תוכן שיכול להוות חומר גלם למוניטיזציה עסקית חזקה ומתמשכת בטווחים ארוכים, מרגע שהוא מטופל באופן פעולה שיכול לשנות את מבנה העסק מקצה לקצה על ידי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובפרט בכלי המדיה החברתית..
What Would Google Do ? | הספר האחרון ברשימה זו {ואין להבין מאמירה זו שהוא הפחות חשוב…). מבחינתי, זה אחד הספרים שטילטלו את החשיבה שלי וגרמו לי להסתכל על כל התחום מזווית אחרת. זהו למעשה סיור דמיוני ב”ממלכת גוגל” והיוצא מתפישת העולם של האינטרנט המתאר מה יכולה חסות דיגיטלית זו לעשות עבור ארגונים. הוא למעשה מביא לנו נקודת מבט ייחודית על השינוי המאסיבי שחולל האינטרנט והאופן שבו הוא משפיע על התרבות שלנו, העסקים שלנו ועל מכלול מהלכי השיווק והפרסום שלנו. ספר חובה !
לסיכום. מקווה שעזרתי לכם עם רשימת ה”עשר” שלי בעולם הספרות המקצועית ובפרט בתחום הנדון. אתם יותר ממוזמנים להוסיף המלצות משלכם ובמקביל לשאול אותי שאלות ספציפיות לגבי ההמלצות שלי. קריאה מהנה – זהר.