AI Productions

פניתי אל ניב חורש, מנכ”ל משותף של משרד הפרסום ראובני פרידן- וביקשתי ממנו לכתוב פוסט אורח על הדרך שהמשרד שלו ממנף בחכמה את עולם הGAI. ניב הציע שיתן לי הצצה לאחד המומחים במשרדו שיספר ברשומה בבלוג כיצד הוא עובד עם הכלים, ולאן לוקח אותם בשביל להגביר את הקריאטיביות בחברה. חשוב היה לי להראות כל מיני זוויות של שימושים ורעיונות שמספקים כוח לאמירה שלי- “אם אתם לא תהיו קריאטיבים עם הכלים הללו, הכלים לא יהיו קריאטיביים” וזו דוגמא נהדרת בעיני בדיוק לכך!

אז קבלו את הפוסט הבא: AI Productions – מיומנו של פרסומאי עם בינה שכתב רועי גוטמן, סמנכ”ל קריאיטיב ראובני פרידן.

ב-2023 נחשפתי לראשונה למהפכת הבינה המלאכותית. אבל במקום להקשיב לנבואות הזעם שהיא תיקח לנו את העבודה, החלטנו בראובני פרידן לגייס אותה לטובתנו. הוצאנו את כל המעצבים והגרפיקאים לסדנאות AI והתחלנו לחשוב איפה היא יכולה להועיל לנו, גם בקיצור תהליכים וגם בשיפור התוצרים.

היום ה-AI הוא כלי יומיומי שנכנס לשגרת עבודת הארט שלנו, ומחודש לחודש השימושים בו הולכים ומתרחבים. בפוסט הזה אסקור את שימושי ה-AI שאנחנו עושים בתחום הפרזנטציות וההפקה, עם דוגמאות מפרויקטים אמיתיים של המשרד.

Key Frames לטובת הצגת תסריט: באמצעות AI אנחנו ממחישים את הטון והסטייל של סרטון הפרסומת- מרמת אפיון הדמויות, דרך הלוקיישן ועד לסימון הסיטואציה. בדוגמא הזו רצינו להמחיש סצינה שבה אמא יושבת עם הילדים בנחת בפארק ואז הם קמים ומתחילים לרוץ.

דוגמא נוספת היא של בחורה באמבטיית מרשמלו- רעיון שהפך לשוט אמיתי בפרסומת של מותג טיפוח שתעלה בקרוב:

AI נותן לנו אפשרות להציג גם סיטואציות קולנועיות, שלא ניתן למצוא במאגרי התמונות ומסייע לאשר רעיונות שפעם היה נדרש המון דמיון כדי להבין. הויזואל הבא, לדוגמא, ממחיש סצינה של שרירן שמכין שייק חלבון ומלכלך את המטבח:

המחשת זוויות צילום לפני ההפקה: עד מהפכת ה-AI, הדרך היחידה להמחיש כיצד הסצינה תצולם הייתה באמצעות איור סטוריבורד- תהליך יקר שהתוצאה שלו לא ריאליסטית ומשאירה סימני שאלה. היום אנחנו מציגים תמונה ריאליסטית עם זווית צילום מדויקת, כמו בדוגמאות הבאות:

אפיון דמויות וסטיילינג לטובת ליהוק: בכל הפקה יש שלב שבו אנחנו מאפיינים את הקאסט של הפרסומת (גיל, מראה, הלבשה וכו). בעבר היינו שולחים בריף כתוב, שמשאיר הרבה מקום לאינטרפטציה, ולטעויות… כיום אנחנו משתמשים בכלי AI כדי להמחיש ולדייק את איפיון הדמויות והסטייל שלהן.

עיצוב לוקיישנים וחללים: עד היום, חרשנו את הגוגל כדי למצוא רפרנסים מדויקים לנראות של סט הצילומים המבוקש. סטים מיוחדים שנבנו במיוחד באולפנים, תוכננו רק ע”י ארט-דיירקטורים מתמחים. היום אנחנו נעזרים בכלי AI כדי לאפיין את החלל ואפילו לעשות לו סטיילינג ו”דרסינג” של פרופס מתאים.

ולקינוח- תכנון צילומי מזון: אחד מהשימושים המפתיעים שלנו ב-AI הוא בעולמות ה”פודשוטס”. באמצעות המחשה של נראות המנה, זווית הצילום שלה והתאורה המדויקת- אנחנו למעשה יוצרים שוטים חדשים ומקוריים של מזון וגם מגרים את בלוטות הטעם…

לאן זה ימשיך? אני לא יודע, אבל זה מרגש אותי מאוד… ניפגש בפוסט הבא ב-2025.



שלושה מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
1. מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית
2. קורס מזורז און ליין ללימוד על בינה מלאכותית גנרטיבית.
3 חדש חדש חדש – קורס למתקדמים!

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.