AI will not be replacing you

את המשפט הגאוני הזה שמעתי בפעם הראשונה בפסטיבל הקריאטיב בקאן בשנת 2017, למעשה, הרבה דברים שקורים היום- כבר היוו חלק משמעותי מהבמות של Cannes Lions לאורך השנים- הם יודעים לחזות דברים שיהפכו להיות למשמעותיים בחיים שלנו הרבה לפני שהם קורים. 

AI will not replace you. A person using AI will– במשפט אחד קצר מוסברת כל ההיפותזה שבעיני אתם צריכים להחזיק ביד- בינה מלאכותית לא תחליף אתכם! אבל מי שישתמש בה כן.

 בינה מלאכותית (AI) הייתה נושא חם לוויכוח בתקופה האחרונה ויצרה הרבה הייפ והשערות. הרבה מאמינים שבינה מלאכותית תחליף בקרוב את רוב המשרות ותותיר אנשים רבים מובטלים. אבל חשוב להגיד זהו מיתוס ואי הבנה (בעיני) של היכולות והמגבלות האמיתיות של הבינה המלאכותית. אז? מדוע בינה מלאכותית לא תחליף את העבודה שלכם ומדוע אין צורך לחשוש מהשילוב שלה בכוח העבודה:

ראשית, הטכנולוגיה עדיין בשלבי פיתוח מוקדמים עם יכולות מוגבלות. זה עדיין לא מתקדם מספיק כדי להחליף את האינטליגנציה והיצירתיות האנושית. לדוגמא, בינה מלאכותית יכולה לעבד ולנתח כמויות גדולות של נתונים במהירות, אבל היא לא יכולה להתאים לאינטואיציה האנושית, לאמפתיה ולכישורי חשיבה ביקורתית. אלו יכולות אנושיות ייחודיות שלא ניתן לשכפל על ידי מכונה. יתרה מכך, הפיתוח הטכנולוגי עדיין לא מסוגל להתמודד עם נתונים לא מובנים ולקבל החלטות במצבים מורכבים. אם מסתכלים על עשרת היכולות והשרירים שהפורום הכלכלי העולמי אומר שנצטרך בשביל להיות רלוונטים עד 2025, תוכלו לראות את הדברים הללו מככבים במקומות הראשונים!

שנית, בינה מלאכותית לא נועדה להחליף בני אדם, אלא לשפר ולהגביר את היכולות שלהם. הרעיון נועד להיות כלי שיכול לסייע לבני אדם בעבודתם ולהקל על חייהם. לדוגמא, בינה מלאכותית יכולה לעזור לרופאים לאבחן מחלות על ידי ניתוח תמונות רפואיות, אבל היא לא יכולה להחליף את המומחיות, הניסיון וכישורי האינטראקציה של המטופל של הרופא. המטרה של AI היא לעבוד עם בני אדם ולעזור להם לעשות את עבודתם טוב יותר, לא להחליף אותם.

בינה מלאכותית דורשת גם פיקוח ותחזוקה אנושיים. מערכות טכנולוגיות מתקדמות דורשות ניטור ועדכון מתמידים כדי להבטיח שהן פועלות כהלכה וכדי למנוע שגיאות והטיות. המשמעות היא שתמיד יהיה צורך במומחים אנושיים שיבינו כיצד AI עובד ויכולים לנהל את הפריסה והשימוש בו. בנוסף, אלגוריתמי בינה מלאכותית דורשים אימון וערכות נתונים להתעדכן באופן קבוע, מה שמצריך גם התערבות אנושית.

ישנם גם שיקולים אתיים ומשפטיים שמשמעותי להתייחס אליהם בעת שימוש בבינה מלאכותית במקום העבודה. אלגוריתמי בינה מלאכותית יכולים להיות מוטים ולקבל החלטות לא הוגנות אם הנתונים עליהם הם מאומנים אינם מייצגים או נקיים מהטיה. ישנן גם חששות פרטיות ואבטחה בכל הנוגע לשימוש ב-AI ועיבוד נתונים אישיים. נושאים אלו דורשים ממומחים אנושיים לפקח על השימוש ב-AI ולהבטיח כי נעשה בו שימוש אתי ואחראי.

לבסוף, AI לא יכול להחליף את המגע האנושי בעבודות רבות. לדוגמא, בשירות לקוחות, אינטראקציות אישיות חיוניות לבניית אמון והבנה. צ’אטבוטים המופעלים על ידי בינה מלאכותית אולי מסוגלים להתמודד עם פניות פשוטות, אבל הם לא יכולים להחליף את האינטליגנציה הרגשית והאמפתיה של נציגי שירות לקוחות אנושיים. באופן דומה, בחינוך, אינטראקציה אישית וחונכות הם קריטיים להצלחת התלמידים, ובינה מלאכותית אינה יכולה להחליף את תפקיד המורים והמדריכים.

חשוב לציין שבינה מלאכותית אינה פתרון אחד שמתאים לכולם. היישומים הפוטנציאליים של AI הם רבים ומגוונים, אך הרעיון אינו מתאים לכל העבודות. ההשפעה של AI על שוק העבודה תהיה תלויה בתעשייה ובסוג העבודה הספציפיים. חלק מהתעשיות, כמו פיננסים ושירותי בריאות, צפויים לאמץ בינה מלאכותית מהר יותר ולראות שינויים משמעותיים יותר. תעשיות אחרות, כמו תחומי האמנויות והיצירתיות, נוטות פחות להיות מושפעות מבינה מלאכותית. הסיבה לכך היא ש-AI עדיין לא מסוגל לשחזר את היצירתיות, הדמיון והביטוי האמנותי האנושי.

חשוב גם לשקול את היתרונות הפוטנציאליים של הטכנולוגיה עבור העובדים והכלכלה כולה. בינה מלאכותית יכולה בהחלט לעזור להגביר את היעילות, להפחית עלויות ולשפר את הפרודוקטיביות. זה יכול להוביל ליצירת מקומות עבודה חדשים ומשתלמים יותר, כמו גם לפיתוח של תעשיות ועסקים חדשים. לדוגמה, הפיתוח של צ’אטבוטים לשירות לקוחות המופעלים על ידי בינה מלאכותית יצר משרות חדשות למומחים שמתכננים ומנהלים מערכות אלו.

טכנולוגית הבינה המלאכותית היא כלי שיכול לסייע ולהגדיל את האינטליגנציה האנושית, לא להחליף אותה. בעוד של-AI יש את היכולת להפוך משימות שגרתיות רבות לאוטומטיות, אין לה את האינטליגנציה הרגשית, היצירתיות או השיפוט האתי הייחודיים לבני אדם. המשמעות היא ש-AI משמש בצורה הטובה ביותר ככלי לשיפור היכולות האנושיות, לא כתחליף לעובדים אנושיים.

אבל הינה סוד קטן! חלק מהדברים שכתובים כאן נכתבו על ידי ChatGPT! אני הייתי צריכה להתערב בטקסט בשביל לעדן, להכניס קצב, ולייצר איזון לדברים שנאמרים- להוסיף הקשרים חשובים שמקפיצים את הסיפור כמו הכנסת הפרמטרים של הפורום הכלכלי העולמי או הכנסת הרפרנט מפסטיבל הקריאטיב בקאן!

אולי צריך לחזור לתחילת הפוסט ולהדגיש- AI will not replace you. A person using AI will.


חדש. אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.  בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.  למידע נוסף על המוצר-Link.

לפרטים נוספים ושיחה מולי:

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.