Be My Eyes & GPT-4

שווה לחקור שיתופי פעולה שקורים סביב הטרפת החדשה של הבינה המלאכותית! הפעם אתמקד בשיתוף פעולה מוצהר בין ChatGPT עם הגרסה החדשה GPT-4 לאפליקציה ושירות מדהים מיועד לעיוורים וכבדי ראיה שקוראים לו Be My Eyes שירות מדהים שאני עוקבת אחריו כבר הרבה שנים-Link.

מ2012, Be My Eyes יוצרת טכנולוגיה עבור קהילה של למעלה מ-250 מיליון אנשים עיוורים או בעלי ראייה לקויה. מדובר בסטארטאפ מדנמרק שמחבר אנשים עיוורים או בעלי ראייה לקויה עם מתנדבים לעזרה במאות משימות יומיומיות כמו זיהוי מוצר או ניווט בשדה תעופה- כל זאת מבוסס על אפליקציה שמקשרת בין האנשים עם הצורך ובין המתנדבים.

טכנולוגיה במקרה הזה- היא האנאייבלר האמיתי לשירות ובלעדיה לא קיימת האפשרות לעזור לכל כך הרבה אנשים. עם יכולת הקלט החזותי החדשה של GPT-4*,Be My Eyes החלה לפתח ™Virtual Volunteer מופעל GPT-4 בתוך אפליקציית Be My Eyes שיכול ליצור את אותה רמה של הקשר והבנה כמו מתנדב אנושי! המשמעות? יכולת להגברת השירות להרבה הרבה יותר אנשים עם צרכים שהאפליקציה מספקת!

 בזמן הקצר שהייתה להם גישה, הם ראו ביצועים חסרי תקדים לכל כלי זיהוי אובייקט תמונה לטקסט בחוץ, ההשלכות על הנגישות העולמית הן עמוקות. בעתיד הלא כל כך רחוק, קהילת העיוורים ובעלי הראייה ישתמשו בכלים אלה לא רק למגוון צורכי פרשנות חזותית, אלא גם כדי לקבל מידה רבה יותר של עצמאות בחייהם. 

פתאום, התמונה שמישהו שולח נניח, של תכולת המקרר שלו, טכנולוגית GPT-4 לא רק מזהה ושמה את מה שיש שם, אלא גם מבצעת אקסטרפולציה ומנתחת מה אתה יכול להכין עם המרכיבים האלה. אז אתה יכול לבקש ממנו מתכון טוב. מקרי השימוש כמעט בלתי מוגבלים.

בסופו של דבר, מה שהמשתמש רוצה או צריך, הם יכולים לבקש מחדש את הכלי כדי לקבל מידע נוסף שמיש, מועיל, כמעט באופן מיידי ופה הטכנולוגיה הופכת לכלי שרת בידיים שלהם בצורה שתואמת צרכים של אנשים בחיים עצמם. בתחילת פברואר, החברה החלה בבדיקת בטא של העוזר המגובה ב-GPT עם קבוצה קטנה של עובדים; התוצאות היו כל כך חיוביות שהפיצ’ר יהיה בידי המשתמשים בעוד שבועות. ההבדל בין GPT-4 למודלים אחרים של שפה ולמידת מכונה, הוא גם היכולת לנהל שיחה וגם מידת היכולות האנליטית הגדולה יותר שמציעה הטכנולוגיה.

ההבדל בין GPT-4 למודלים אחרים של שפה ולמידת מכונה הוא גם היכולת לנהל שיחה וגם המידה הגדולה יותר של יכולת אנליטית שמציעה הטכנולוגיה. לחברה כבר יש מקרה שבו משתמש הצליח לנווט במערכת הרכבת- ככל הנראה משימה בלתי אפשרית גם עבור הרואים, לא רק לקבל פרטים על היכן הם היו ממוקמים במפה, אלא הנחיות נקודתיות כיצד לבצע להגיע בביטחה לאן שהם רצו להגיע.

כעת מסוגלים להראות ל-GPT-4 את דף האינטרנט והמערכת יודעת לאחר אינספור שעות הדרכה שבהן אלגוריתמי למידה עמוקה בונים קשרים כדי להבין את החלק ה”חשוב” של דף אינטרנט- איזה חלק לקרוא או לסכם. זה לא רק יכול לפשט משימות כמו קריאת חדשות באינטרנט, אלא מעניק לאנשים הזקוקים לסיוע חזותי גישה לכמה מהדפים העמוסים ביותר באינטרנט: אתרי קניות ואתרי מסחר אלקטרוני. GPT-4 מסוגל לסכם את תוצאות החיפוש באופן שבו הרואים סורקים אותן באופן טבעי- לא לקרוא כל פרט זעיר אלא להקפיץ בין נקודות מידע חשובות, ולעזור לאלו הזקוקים לתמיכה בראייה לבצע את הרכישה הנכונה, בזמן אמת. 

זוהי התפתחות מדהימה עבור האנושות,  שגם מייצגת הזדמנות מסחרית עצומה- תחשבו על כל הדברים שניתן לעשות עם זה בעולמות אחרים.


חדש. אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.  בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.  למידע נוסף על המוצר-Link.

לפרטים נוספים ושיחה מולי:

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.