Business Models Tool

בספר הראשון שלי (בימים אלו אני כותבת את השני), הצפתי טבלה של חמישים מודלים עסקיים עם פירוט, ומה יוצר את ההבדלים בין מודל למודל. ברשומה הנוכחית, אציף  טבלה שיצרתי מהמודלים השונים בעולם בהתפלגות של כל המודלים, וטריק קטן שלמדתי שיכול לעזור לכם למקם את עצמכם על הספקטרום כשנדרש לבחון את העסק והתעשייה שבה אתם פועלים.

כשמסתכלים על מודלים עסקיים שקיימים כיום, רואים שיש אין ספור פרשנויות או גישות לדרך שבה העסק בונה את המודל שלו. בנוסף, ישנן גם התפתחויות במודלים שגורמים לעסק להגיע מנקודה א’ לנקודה ב’ באופן שלא יכולתם לצפות מראש. תסתכלו למשל על המודל של גרופון המקורי שאיפשר לאנשים לרכוש בקבוצות מוצר ובכך להוזיל את העלות שלו. הקנייה הקבוצתית הייתה מבוססת על עסק קדום יותר של אותם יזמים שקראו לו The Point ומטרתו הייתה לארגן קבוצות וקהילות שמצביעות על נושא משמעותי להן אותו הן רוצות לקדם. תראו כיצד מודל אחד השפיע על התגלגלותו של מודל אחר לגמרי. הראשון מייצג צד אקטיביסטי בחברה, לא כלכלי- ועליו נבנתה תפיסה אחרת לגמרי שמשתמשת בכוח של ההמון אבל לטובת כוח מסחרי משותף.

במיפוי של כשישים מודלים עסקיים שונים, ניתן לראות תמונה רחבה של המקומות בהם אתם יכולים להיות פעילים, ובכך להגדיר לעצמכם מיקודים.

המחשבה שלי היא שכל עסק צריך לסמן לעצמו מתוך הפלייליסט את הדברים שרלוונטים עבורו, בהווה ובעתיד הנראה לעין.

לאחר מכן שווה לסמן גם את הדברים שנראים לנו טיפה רחוקים, אבל עדיין באיזו שהיא צורה יכולים לשרת אותנו בין אם בהווה או בעתיד, שימו לב שכאן נכנס לפעולה הרעיון של הקייס של גרופון, יכולת עכשווית יכולה לשרת אתכם לטובת מודל עסקי עתידי.

ובנוסף, (הטריק) שווה להסתכל על התמונה הגדולה ולחבר בין מודלים עסקיים שרלוונטים אליכם בחיצים שמגדירים את ההקשרים של אחד לשני. החיבוריות הזו תאפשר לכם לגלות צדדים חדשים במודל, טוויסטים בעלילה ודרך אחרת לעשות את הדברים ובכך לבדל את עצמכם מהתחרות.

התרגיל הזה, יאפשר לכם לדעת מי אתם, אילו יכולות יש לכם, כיצד זה קשור לדברים אחרים שיכולים להיות רלוונטים בעתיד, ואיך תוכלו למקד את המסילות הרלוונטיות עבורכם כרגע ומחר בבוקר. צירפתי בסוף הרשומה את הPDF של השקפים שמרכיבים את הרשומה על מנת שתוכלו להשתמש בו ככלי עבודה אסטרטגי לעסק שלכם.

מודלים


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.