Case Study of “Future Me” Campaign Powered by AI

זה אולי אחד הקמפיינים היפים ביותר שראיתי עד כה, ומהלך של חברה גדולה בשימוש בכלי הבינה המלאכותית הגנרטיבית הבנק ING בשלוחה שלו בפולין יצרו רעיון מבריק לשימוש בGAI לטובת קידום “חינוך פיננסי” וליצירת מעורבות משמעותית בין הבנק ולקוחותיו. הרעיון היה לספק ללקוחות כלי לדמיין את עצמם בעתיד- ING השתמשו בבינה מלאכותית גנרטיבית לעזור ללקוחות לדמיין ולייצר ויזואליזציה של עצמם בעתיד שלהם כשיצאו לפנסיה- ובכך לעודד אותם לחשוב קדימה, על העתיד- ההשלכות והדברים שאנחנו צריכים לטפל בהם כבר היום.

למהלך קוראים Future Me- והוא עוזר לאנשים לדמיין את העתיד הפיננסי שלהם באמצעות ישום שהבנק בנה- בו הלקוחות מעלים את התמונה שלהם ומנסים לדמיין כיצד יראו בשנים קדימה- Meet your future self.

הכלי בעצם מאפשר לכם לדמיין את עצמכם באמצעות GAI על בסיס התמונה שלכם, וטקסט שאתם כותבים ממש כמו בGPT. האלגוריתם מייצר דמות מהממת של עצמכם בעתיד שעונה על השאלה:  “What do you want to do in the future?”.

למשל: “In the future, I want to run with my dogs over poppy fields” envisioned by “Future Me”…

לקח שלושה חודשים לפתח את האפליקציה ואת זרימת העבודה של הרעיון, נדרשו לעשות שינויים פעמים רבות עקב שינויים בדגמי ה-AI הפופולריים. בסופו של דבר, מצאו את האיזון הטוב בין שימוש במספר AIs לבין הכנסת החלק האנושי בתהליך. הצעד הראשון היה פיתוח יחד עם תמונת המשתמש, שמוזנת  ל-Stable Diffusion שעבר הכשרה אישית,וייצר סט של ציורים מותאמים אישית של פרישות עתידיות.

התהליך היה כל הזמן בפיקוח אנושי על ידי המנהלים האמנותיים של הבנק ומשרד הקריאטיב שלהם, שבמידת הצורך יצרו וריאציות נוספות של התמונות ועירבבו אותן עם תמונות שנוצרו ב-Midjourney עבור אותה הנחיה. פיקוח אנושי היה הכרחי, מכיוון שלפעמים ה-AI לא ראה את העתיד שלנו בצבעים עזים, לפעמים זה נתן להם אצבע נוספת או שתיים ומגוון שגיאות נוספות.

זו למעשה ויזואלזיציה לדוגמא:

כאן תוכלו לראות חלק מהקמפיין שיצר המהלך:

הם אתגרו את עצמם ליצור את סרטון קמפיין עם פיקוח אנושי מינימלי. סקריפט הווידאו נוצר בעזרת ChatGPT. כאשר ביקשו ממנו ליצור קריינות המבוססת על בריף קצר ומשפט ההתחלה. נתנו לו משוב כמה פעמים כדי לחתוך חלקים, ולסיים עם תסריט שהוא 95% מהתסריט האחרון. לפריים הראשוני של האנימציה, הם השתמשו ב-Midjourney שהתפקיד היה לצייר את החזון שלה של פנים ידידותיות של AI. התסריט הומר לאחר מכן להנחיות ל-Stable Diffusion, והונפש באמצעות Deforum.

לבסוף, המוזיקה הולחנה על ידי aiva.ai, והקריין סונתז עם אלגוריתם טקסט לדיבור עם קול AI פופולרי בפולין – Ivona. זה לא נשמע כמו קול בינה מלאכותית מתקדמת, אבל זו הייתה המטרה, שכן הקול הזה הוא “קול טכנולוגי פולני” הניתן לזיהוי נרחב.



שלושה מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
1. מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית
2. קורס מזורז און ליין ללימוד על בינה מלאכותית גנרטיבית.
3 חדש חדש חדש – קורס למתקדמים!

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.